Gör testet

Konsultit 

Kouluttaudu testiautomaatio-osaajaksi ja aloita IT-ura monipuoliselta ponnahduslaudalta

Kouluttaudu testiautomaatio-osaajaksi ja aloita IT-ura monipuoliselta ponnahduslaudalta

Haku tähän koulutusohjelmaan on päättynyt. Tutustu tämänhetkiseen koulutustarjontaan ja ota ensimmäinen askel kohti uutta uraa täällä!
Nautitko ongelmanratkaisusta ja etenkin siitä tunteesta, joka syntyy pulman syyn löytämisestä ja fiksaamisesta? Kiinnostaako koodaaminen, tuotekehitys ja mahdollisuus edetä muutamassa vuodessa huipulle? Hae AW Academyn 12 viikon testiautomaatiokoulutukseen ja aloita IT-ura pääkaupunkiseudulla tai Tampereella!

New concept!

This is AW Academy's first Remote JavaScript Bootcamp. As the world changes it's become clear that learning is key for growth and development. That's why we now open up for more people to learn with us. In this Bootcamp you pay a tuition fee and can launch a career with full flexibility outside our network.

Haku koulutusohjelmaan aukeaa 9.3.

Tilaa muistutus sähköpostiisi

Lämna din ansökan senast:

2020-04-05

Examen:

Start:

2020-09-11

2020-06-15

An image that illustrates this program

Valmistuminen

GRADUATION

START DATE

Koulutus alkaa

11.9.2020

15.6.2020

Startti-ilta 18.5, josta alkaa kuukauden mittainen esiopintojakso.

Kesäkurssien haku jatkuu koronavirustilanteesta huolimatta normaalisti etähaastattelujen avulla. Lue tiedotteestamme, miten koronavirus vaikuttaa AW Academyn toimintaan.

Softan määrä maailmassa kasvaa ennennäkemätöntä vauhtia ja sen rinnalla kasvaa tarve yhä tehokkaammille keinoille varmistaa, että kaikille elämänalueille ulottuvat ohjelmistot, joista jopa henkemme voi olla kiinni, toimivat varmasti, turvallisesti ja käyttäjän tarpeisiin vastaten.

Koska testiosaamisen puuttumiseen on havahduttu hieman koodaripulaa myöhemmin, testiautomaatio-osaajia on vielä niin vähän, että nyt uransa aloittava, motivaatiolla ja tiedonjanolla varustettu testaaja on todennäköisesti jo viiden vuoden kuluttua yksi Suomen testiautomaatiokentän huipputekijöistä.

Jos koodaaminen ja erityisesti softan laadun kehittämiseen keskittyminen kiinnostavat, tässä on tilaisuutesi: etsimme nyt kesällä järjestettävään maksuttomaan 12 viikon intensiivikoulutukseen tulevaisuuden tekijöitä, jotka aloittavat valmistumisen jälkeen IT-uran esimerkiksi Qentinelillä tai Signant Heathilla pääkaupunkiseudulla tai Kalmarilla Tampereella.

Monipuolinen ponnahduslauta IT-alalle uteliaalle ongelmanratkojalle

Kiinnostaako sinua…

 • IT-ala ja koodaaminen, mutta et vielä tiedä, mikä juuri sinun polkusi voisi olla
 • mahdollisuus päästä seuraamaan tuotekehitysprosessia, siis esimerkiksi mobiilisovelluksen tai järjestelmän rakentamista, aitiopaikalta alusta loppuun sen sijaan, että keskittyisit vain yhteen osaan putkesta
 • luova ongelmanratkaisu: mikään ei päihitä kunnon pähkinää ja sitä tunnetta, kun palapelin viimeiset palaset loksahtavat paikoilleen
 • laatu ennen määrää: nautit, kun voit omalla työpanoksellasi konkreettisesti vaikuttaa siihen, että homma rullaa ja lopputuloksesta voidaan olla ylpeitä

Haluatko...

 • tehokkaan startin IT-uralle roolissa, jossa pääset tutkimaan sekä isoa kuvaa että yksityiskohtia
 • päästä automatisoimaan manuaalityötä ja helpottamaan ja tehostamaan asiakasyritysten arkea
 • sosiaalisen työn, jossa pääset työskentelemään monipuolisesti eri IT-rooleissa toimivien ammattilaisten kanssa ja oppimaan heiltä

Lue, mikä tekee testiautomaatiosta ainutlaatuisen ponnahduslaudan IT-alalle!

Mitä testiautomaatio-osaaja tekee?

Testiautomaatio-osaajan vastuulla on osana koko ohjelmistokehitysprosessia varmistaa, että koodi toimii suunnitellusti: siinä ei ole bugeja, data liikkuu niin kuin se pitää ja loppukäyttäjän kokemus, esimerkiksi järjestelmää käyttävän yrityksen työntekijän tai mobiilisovellusta käyttävän kuluttajan, on mutkaton.

Ensin testiautomaatio-osaaja suunnittelee, mitä kannattaa testata ja miten: hän tarkastelee terveellä kriittisyydellä tekeillä olevaa tuotetta kaikista mahdollisista kulmista ja päättää, miten sitä voisi haastaa. Jos ongelmien etsiminen ja ratkominen on juttusi, työ testauksen parissa on varmasti palkitsevaa.

Itse testaustyö tehdään automaattisesti pyöriviä testikirjastoja koodaamalla sekä manuaalisesti toimintoja testaamalla. Työ on yleensä jatkuvaa vuoropuhelua liiketoimintatarpeet teknisiksi ratkaisuksi muuttavien määrittelijöiden, ohjelmistokehittäjien ja muiden testaajien kanssa.

Testiautomaation parissa riittää erilaisia rooleja. Tulevaisuuteen kannattaa siksi suhtautua avoimin mielin: oli ensimmäinen ura-askeleesi mikä tahansa, tulevaisuutesi on testiautomaatio-osaajana täynnä mitä mielenkiintoisimpia vaihtoehtoja – joista monet ovat sellaisia, joita ei vielä ole edes olemassa.

Myös maltti on uuden uran alussa valttia: vaikka pitkällä tähtäimellä tavoittelisit mestaritestaajan tai testaajataustaisen koodarin työtä, jokaisen uransa aloittavan osaajan matka lähtee liikkeelle yksinkertaisemmista ja suorittavammista tehtävistä, joissa pääsee oppimaan senior-tekijöiltä.

AW Academy on kiihdytyskaistasi uudelle IT-uralle

AW Academyn 12 viikon intensiivikoulutus mahdollistaa poikkeuksellisen tehokkaan tien uusiin tehtäviin ilman aiempaa alan taustaa. Pääset kiinni IT-alan töihin huomattavasti nopeammin kuin perinteisten koulutusväylien kautta.

Nopea oppiminen on mahdollista kiihdytetyn oppimisen ansiosta. Kiihdytetty oppiminen perustuu ennen kaikkea itse tekemällä oppimiseen, yksin ja ryhmässä.  

Onko sinulla…  

 • palava halu päästä työskentelemään testauksen ja testiautomaation parissa
 • sinnikkyyttä ja motivaatiota oppia uutta intensiivisessä koulutuksessa ja sen jälkeen
 • sujuva suomen ja englannin kieli
 • vähintään 18 vuotta ikää  
 • kyky oppia nopeasti – tämä selviää tekemällä hakutestit, joilla hakuprosessi alkaa!  

Lue lisää AW Academyn hakuprosessista!  

HUOM: Koulutukseen valituille henkilöille saatetaan tehdä turvallisuusselvitys riippuen asiakasyrityksestä, johon hakija Academic Workin kautta työllistyy.

Me tarjoamme…

 • 12 viikon maksuttoman intensiivikoulutuksen
 • vakituisen työpaikan Academic Workin kautta esimerkiksi Qentinelillä, Signant Helathilla tai Kalmarilla
 • ponnahduslaudan IT-alalle, jolta ei ihan heti työt lopu

Lue lisää AW Academyn koulutusmallista!  

Mitä AW Academyssa opitaan 12 viikossa?

AW Academyn opetus tapahtuu lähiopetuksena Espoon Keilaniemessä. Intensiivikoulutus valmentaa sinut toimimaan testaajan tehtävissä ja antaa eväät kasvaa tulevaisuuden asiantuntijaksi.

Kaikkein tärkein oppi vauhdilla kehittyvälle IT-alalle tähtäävälle on kuitenkin se, että opit oppimaan: mukana pysyvät ne, jotka osaavat ja haluavat kehittää osaamistaan jatkuvasti.

Opiskelu alkaa kuukauden mittaisilla esiopinnoilla, joiden tavoitteena on luoda kaikille koulutettaville samat pohjatiedot, joiden päälle osaaminen kurssin aikana rakennetaan. Testiautomaatiokoulutuksen esiopinnot koostuvat mm. Python-ohjelmointikielen perusteista.

12 viikon aikana opit muun muassa…

 • ymmärtämään testaamisen lainalaisuudet ja toimintalogiikan: mitä kannattaa testata, miten, milloin ja millä tavalla
 • käyttämään Suomessa yleisintä testausautomaatiotyökalua Robot Frameworkia
 • luomaan ja muokkaamaan testejä Python-ohjelmointikielen avulla
 • työskentelemään ketterien menetelmien mukaisesti

Koulutuksen aikana suoritat ISTQB Certified Tester Foundation Level -sertifikaatin.

Mihin työllistyn koulutuksen jälkeen?

AW Academyn testiautomaatiokoulutuksesta valmistuttuasi aloitat työt vakituisessa työsuhteessa Academic Workilla ja työskentelet konsulttina Academic Workin asiakasyrityksessä joko pääkaupunkiseudulla tai Tampereella.

Luokan suunnittelussa on ollut mukana yhteistyökumppanimme Qentinel, Signant Health ja Kalmar. Osa konsulteista aloittaa työskentelyn yhdessä näistä yrityksistä ja osa muissa Academic Workin asiakasyrityksissä.

KALMAR (Tampere)

Työskentelypaikkakunta: Tampere (2 paikkaa)

HUOM: Koulutus järjestetään Espoossa!

Kalmar on Cargotechin itsenäinen liiketoiminta-alue ja markkinajohtaja lastinkäsittelylaitteissa, satama-automaatiossa ja huoltoliiketoiminnassa.

Innovaatio on aina ollut Kalmarin liiketoiminnan ytimessä ja Kalmarilla onkin erittäin mielenkiintoinen tuote, automaattinen konttiterminaali, jota tekee ja ymmärtää vain kourallinen ihmisiä maailmassa. Konttibisnes kasvaa jatkuvasti ja automaatio lisääntyy, joten työ ei lopu.

Kalmarilla on erittäin hyvä tiimihenki, uudet nykyaikaiset toimistotilat ja takapihalla kerrostalon kokoisia automaattinostureita leikkikaluiksi... koneista innostuvan tekijätyypin unelma.

Huomioithan, että koulutus järjestetään Espoossa. Koulutukseen osallistuminen edellyttää omakustanteista pääkaupunkiseudulla asumista koulutuksen ajan. Tämä johtuu koulutuksen intensiivisyydestä: opetusta on joka päivä vähintään klo 9-17 ja usein mukana pysyminen vaatii myös kertaamista ohjatun opetuksen ulkopuolella. Matkustaminen kahden paikkakunnan välillä voi siksi haitata oppimista.

Mikäli etenet Kalmarin hakuprosessissa puhelinhaastatteluvaiheeseen, pääset keskustelemaan rekrytoijamme kanssa lisää siitä, miten opiskelu Espoossa saataisiin järjestymään.

QENTINEL

Työskentelypaikkakunta: pääkaupunkiseutu

Qentinel on tekemässä testiautomaation ja softan laadunvarmistuksen tulevaisuutta. Qentinelillä työtä tehdään monilla eri toimialoilla ja vaihtelevissa asiakastoimeksiannoissa isoilla asiakkailla, esimerkiksi Elisalla, Ponssella ja Verohallinnolla. Lisäksi Qentinelillä kehitetään omaa pilvipohjaista testiautomaatioratkaisua Qentinel Pacea.

Qentinelillä on oma uniikki tapa tehdä testiautomaatiota, jotta sen ylläpidettävyys hipoo pilviä. Näitä näkemyksiä Qentinel hyödyntää omassa tuotteessaan sekä konsultointityössä.

Qentinelillä on yhdessä tekemisen ja tiedonjaon kulttuuri, missä ihmiset kannustavat ja auttavat toisiaan ratkomaan asiakkaiden haasteita. Qentinel on kovaa vauhtia kansainvälistyvä yritys ja toimipisteitä on Suomen lisäksi Saksassa ja USA:ssa.

SIGNANT HEALTH

Työskentelypaikkakunta: pääkaupunkiseutu

Signant Healthilla pääset välillisesti vaikuttamaan miljoonien ihmisten elämänlaatuun: yritys kehittää sovellusalustaa, joka mahdollistaa kliinisten lääketutkimusten, esimerkiksi syöpä-, diabetes- ja astmatutkimusten, digitaalisen toteutuksen.

Datankeruun digitalisointi tehostaa lääketieteellisten tutkimusten läpivientiä, mikä luonnollisesti vauhdittaa uusien lääkkeiden saamista markkinoille. Signant Healthin asiakkaita ovat maailman johtavat kliinisiä tutkimuksia toteuttavat yritykset.

Signant Health on globaali tuotetalo, joka työllistää yli 1600 henkilöä 7 eri maassa. R&D yksikössä Helsingin Kampissa työskentelee jo yli 200 ammattilaista.

ACADEMIC WORKIN MUUT ASIAKASYRITYKSET

Työskentelypaikkakunta: pääkaupunkiseutu

Kalmarin, Qentinelin ja Signant Healthin lisäksi Academic Workilla on runsaasti muita asiakasyrityksiä aina kansainvälisistä konsulttitaloista startupeihin, joihin loput testiatuomaatioasiantuntijat työllistyvät.

Jos siis paikat yllä mainittuihin yrityksiin olisivat ehtineet jo täyttyä siinä vaiheessa kun haet, ei hätää! Siinä tapauksessa Academic Workin jo lähes 300 AW Academy -konsulttia uuteen työhön saattaneet asiantuntijat etsivät sinulle toimeksiantoyrityksen joko koulutuksen aikana tai sen jälkeen.

Oli toimeksianto tiedossa tai ei, vakituinen työsopimus astuu kaikilla voimaan heti valmistumisen jälkeen ja paikka alkaa juosta. Mikäli asiakasyritys ei ole tiedossa valmistuessasi, pääset toimeksiannon löytymistä odottaessasi kehittämään osaamistasi Extended Trainingiin Academic Workille.

Extended Trainingin aikana työskentelet Academic Workin sisäisten projektien parissa samalla, kun jo lähes 300 AW Academy-konsulttia työllistänyt Academic Workin ammattilaisten joukko etsii sinulle toimeksiannon.

Aloita hakeminen tekemällä testit!

Kysyttävää? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin!

Aikataulu:

Hakuaika  24.2.-5.4.2020.
HUOM: Hakemuksia käydään läpi jatkuvasti saapumisjärjestyksessä ja valinnat saatetaan tehdä jo ennen haun päättymistä!

Startti-ilta ma 18.5.2020 klo 16:30, jossa tapaat muut koulutusohjelmaan valitut ja josta alkaa itsenäinen esiopiskelu ennen koulutuksen alkua

Intensiivikoulutus (12 vko) 15.6.-11.9.2020. Koulutus järjestetään Academyn kampuksella Espoon Keilarannassa (Keilaranta 4).

Itseopiskeluviikko vko 29

Valmistujaiset  11.9.2020

Ensimmäisen työpäivä ja vakituisen, kokoaikaisen työsopimuksen alku 14.9.2020

Koulutus järjestetään Academyn kampuksella Espoon Keilarannassa (Keilaranta 4).

On ihan älytöntä ajatella, että vain vuosi sitten olen vanhoissa töissä pähkäillyt ja tuskaillut, että hitto, jotain pitäisi tehdä. Ja nyt sitten vuosi myöhemmin voin todeta, että olen tehnyt jotain oikein. Ainakin toistaiseksi tämä tuntuu juuri oikealta ja tosi hyvältä päätökseltä. En ole hetkeäkään katunut, en ihan rehellisesti hetkeäkään.
Heidi NurminenJava kevätlukukausi 2018
Jos tämä 3 kuukautta on jotain opettanut niin sen, että kaiken voi oppia oikealla asenteella. Ekalla viikolla tuntui, että tietomäärä kaatuu päälle, mutta sitten, kun koko ajan tulee uutta, oppimiseen harjaantuu ihan eri tavalla.
Tatu VahteriC#.NET kesälukukausi 2018
Kun aloitin työt Academysta valmistumisen jälkeen, pääsin heti toisena työpäivänä tekemään oikeita, asiakkaalle laskutettavia töitä. Se kertoo siitä, että Academyn jälkeen töihin ei mennä tutustumaan, vaan ihan oikeasti tekemään – ja se on ollut parasta.
Sonja VojnovicJava syyslukukausi 2017