Gör testet

Konsultit 

Kouluttaudu ja työllisty rakennusautomaatio-osaajaksi

Kouluttaudu ja työllisty rakennusautomaatio-osaajaksi

Haku tähän koulutusohjelmaan on päättynyt. Tutustu tämänhetkiseen koulutustarjontaan ja ota ensimmäinen askel kohti uutta uraa täällä!
Kiinnostavatko ongelmanratkaisu, talotekniikka ja automaatio? Haluaisitko työn vauhdilla kehittyvällä alalla? Hae maksuttomaan intensiivikoulutukseen ja aloita ura rakennusautomaatio-osaajana ensi keväänä ilman aiempaa alan osaamista!

New concept!

This is AW Academy's first Remote JavaScript Bootcamp. As the world changes it's become clear that learning is key for growth and development. That's why we now open up for more people to learn with us. In this Bootcamp you pay a tuition fee and can launch a career with full flexibility outside our network.

Tilaa muistutus sähköpostiisi

Lämna din ansökan senast:

2020-10-18

Examen:

Start:

2021-04-01

2021-01-11

An image that illustrates this program

Valmistuminen

GRADUATION

START DATE

Koulutus alkaa

1.4.2021

11.1.2021

Startti-ilta 30.11, josta alkaa itsenäinen esiopintojakso.

Kaupunkiympäristömme on älykkäämpi kuin koskaan. Valot syttyvät liiketunnistimella, huoneilma pysyy sopivana helteestä ja pakkasesta riippumatta ja sähköiset lukot varmistavat turvallisuutemme.

Tämän kaiken taustalla ovat työmarkkinoilla kovassa kysynnässä olevat rakennusautomaatio-osaajat. Ilman heitä saisimme jatkuvasti etsiä valokatkaisijaa ja pukea tai riisua vaatetusta – ja maksaa huomattavasti kalliimman energialaskun sekä euroissa että ympäristön kuormituksessa mitattuna.

Tulevana keväänä voit taustastasi riippumatta ottaa loikan halutuksi osaajaksi rakennusautomaatioalalle AW Academyn maksuttoman 12 viikon koulutusohjelman avulla. Valmistumisen jälkeen sinua odottaa varma työpaikka Swecolla, Schneider Electricillä tai Cerviuksella.

KENELLE KOULUTUS SOPII

Kiinnostaako sinua…

 • ongelmanratkaisu – haluat ymmärtää, miten teknologia ympärilläsi toimii ja nautit, kun saat teknisen pähkinän ratkottua tai vian korjattua
 • ala, joka kasvaa vauhdilla ja tarjoaa suuren määrän erilaisia urapolkuja teknologiasta ja rakennuksista kiinnostuneelle tekijätyypille
 • työ, jossa pääset asiakasyrityksestä riippuen joko läppäri kainalossa kentälle tiiviiseen yhteistyöhön asiakkaiden kanssa tai vaihtoehtoisesti keskittymään automaatioratkaisujen  suunnittelemiseen tai projektinjohtoon toimistolta käsin

Onko sinulla…

 • palava kiinnostus teknologiaa, rakennusalaa ja rakennusautomaatiota kohtaan
 • luja motivaatio ja halu sitoutua vaativaan 12 viikon intensiiviseen koulutukseen ja työskentelyyn sen jälkeen
 • sujuva suomen ja englannin kielitaito sekä vähintään 18 vuotta ikää
 • kyky oppia nopeasti – se selviää tekemällä testit, joilla hakuprosessi alkaa!

Me tarjoamme…

 • 12 viikon maksuttoman intensiivikoulutuksen, jossa opit itse tekemällä
 • vakituisen työpaikan Academic Workin kautta Cerviuksella, Schneider Electricillä tai Swecolla
 • mahdollisuuden aloittaa ura poikkeuksellisen tehokkaasti ilman aiempaa kokemusta

TYÖPAIKKA KOULUTUKSEN JÄLKEEN

MITÄ RAKENNUSAUTOMAATIO-OSAAJA TEKEE?

AW Academysta valmistuttuasi aloitat työskentelyn asiakasyrityksestä riippuen rakennusautomaatiojärjestelmien ohjelmoinnin, huollon tai suunnittelun parissa.

Cerviuksella toimistolla tehtävä järjestelmien ohjelmointi ja projektinhoidolliset tehtävät yhdistyvät kentällä tapahtuviin käyttöönottoihin, huoltoihin ja muihin tehtäviin. Työ sopii loistavasti tekniikan parissa työskentelystä ja liikkeellä pysymisestä nauttivalle, hyvät vuorovaikutustaidot omaavalle tekijälle, jolla pysyy läppärin lisäksi myös pora kädessä tarvittaessa.

Schneider Electricillä rooli voi olla joko Cerviuksen tavoin kentällä huoltojen parissa tapahtuvaa työtä tai vaihtoehtoisesti enemmän toimistolta käsin tapahtuvaa projektityötä, jossa vastuusta ja järjestelmällisyydestä nauttiva tekijä pääsee varmasti loistamaan. Intohimo tekniikkaa kohtaan ja yrittäjähenkisyys ovat tässä yrityksessä valttikortteja.

Swecolla taas pääsee erikoistumaan suunnittelutehtäviin: ratkot yhdessä tiimin kanssa, miten tiloista saadaan toimivia sekä laadit toimintakaavioita ja -selostuksia, joiden pohjalta urakoitsijat – joita muut luokassa mukana olevat yritykset edustavat – vievät työn maaliin. Swecolla arvostetaan kykyä kysyä kysymyksiä ja hyviä vurovaikutustaitoja, mutta asiakkaiden kanssa ei olla yhtä tiiviisti tekemisissä kuin muissa yhteistyöyrityksissä.

Rakennusautomaation parissa riittää erilaisia rooleja. Tulevaisuuteen kannattaa siksi suhtautua avoimin mielin: oli ensimmäinen ura-askeleesi mikä tahansa, tulevaisuutesi on rakennusautomaatio-osaajana täynnä mitä mielenkiintoisimpia vaihtoehtoja – joista monet ovat sellaisia, joita ei vielä ole edes olemassa.

MINNE KOULUTUKSESTA TYÖLLISTYY?

AW Academyn rakennusautomaatiokoulutuksesta valmistuttuasi aloitat työt vakituisessa työsuhteessa Academic Workilla ja työskentelet konsulttina Academic Workin asiakasyrityksessä pääkaupunkiseudulla, Tampereella tai Turussa.

Koulutuksen suunnittelussa ovat olleet mukana Cervius, Schneider Electric ja Sweco, joista yhteen tulet työllistymään valmistuttuasi. Pääset kertomaan toivomuksesi asiakasyrityksestä motivaatiokirjeessäsi.

CERVIUS

Työskentelypaikkakunta: Pääkaupunkiseutu (1 hlö), Turku (1 hlö) tai Tampere (1 hlö).
HUOM:
Ajokortti vaaditaan.

Cervius on kiinteistötekniikan palveluita tarjoava suomalainen kasvuyritys. Olemme sekä kiinteistönomistajien että käyttäjien asialla – autamme säilyttämään suomalaisten kiinteistöjen arvon ja varmistamaan hyvät olosuhteet kaikille tilojen käyttäjille. Työntekijöiltään Cervius saa kiitosta rennosta, avoimesta ja kannustavasta yrityskulttuurista. Lue, mitä Cerviuksen työntekijät kertovat työstään!

SCHNEIDER ELECTRIC

Työskentelypaikkakunta: Pääkaupunkiseutu
HUOM:
Ajokortti vaaditaan.

Schneider Electricillä uskotaan, että energian saatavuus ja digitalisaation edut kuuluvat ihmisen perusoikeuksiin. Tahtotilana on, että jokainen saa vähemmällä aikaan enemmän, ja että "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Schneider Electric edistää tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yritys yhdistää alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Schneider Electric haluaa vapauttaa avoimen, globaalin ja innovatiivisen yhteiskunnan loputtomat mahdollisuudet, jotka vastaavat yrityksen arvoja: merkityksellisyyttä, monimuotoisuutta ja vaikutusmahdollisuuksien kasvamista.

SWECO

Työskentelypaikkakunta: Pääkaupunkiseutu

HUOM: Swecolle hakevilta odotetaan korkeakoulututkintoa! Syynä tähän on alalla käytössä oleva SKOL-pätevyysluokitus ja Swecon tarve saada koulutuksesta osaajia tiettyyn luokkaan. Mikäli sinulla ei ole soveltuvaa korkeakoulutusta, ei hätää: voit hakea minkä tahansa muun asiakasyrityksen paikkoja.

Sweco on rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntija, joka suunnittelee tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa. Yrityksen työn tuloksena syntyy terveellisiä ja turvallisia rakennuksia, tehokasta infrastruktuuria sekä kestäviä energia- ja vesihuollon ratkaisuja. Yhteensä 17 000 työntekijää tarjoaa Swecon asiakkaille juuri oikeanlaista osaamista kaikenkokoisiin hankkeisiin. Vuosittain Swecolla toteutetaan projekteja 70 maassa ympäri maailman. Sweco on Euroopan johtava suunnittelun ja konsultoinnin asiantuntijayritys, jonka liikevaihto on 1,9 Mrd euroa. Sweco on listattu Tukholman pörssiin (Nasdaq).

KOULUTUS JA KIIHDYTETTY OPPIMINEN

NÄIN AW ACADEMYSSA OPITAAN

AW Academyn 12 viikon intensiivikoulutus mahdollistaa poikkeuksellisen tehokkaan tien uudelle uralle.

Nopea oppiminen on mahdollista kiihdytetyn oppimisen ansiosta. Kiihdytetty oppiminen perustuu ennen kaikkea itse tekemällä oppimiseen, yksin ja ryhmässä. 12 viikon aikana käytännön harjoitteluun käytetään keskimäärin 500 tuntia.

Opiskelu alkaa kuukauden mittaisilla esiopinnoilla, joiden tavoitteena on luoda kaikille koulutettaville samat pohjatiedot, jonka päälle osaaminen kurssin aikana rakennetaan. Esiopintomateriaalit jaetaan startti-illassa 30.11, josta sinun ja kurssikavereidesi matka kohti uutta uraa alkaa.

12 viikon aikana opit mm…

 • sähkötekniikan ja automaation perusteet ja perehdyt sähkö- ja yleiseen työturvallisuuteen
 • ymmärtämään rakennuksissa olevien järjestelmien prosessien toiminnasta ja työskentelemään näiden automaation parissa
 • hahmottamaan suunnitelmia prosesseina: opit tulkitsemaan mm. sähkökaavioita ja lukemaan piirikaavioita
 • työskentely-yrityksestä riippuen ohjelmoimaan rakennusautomaatiojärjestelmiä (Cervius & Schneider Electric) tai käyttämään suunnitteluohjelmia (Sweco)
 • hallitsemaan projekteja ja ymmärtämään asiakaspalvelun ja -viestinnän tärkeyden rakennusautomaatio-osaajan työssä

Kaikkein arvokkain oppi rakennusautomaatioalalle tähtäävälle on kuitenkin se, että opit oppimaan: jatkuvasti kehittyvällä alalla pärjäävät ne, jotka osaavat ja haluavat kehittää osaamistaan jatkuvasti.

Oletko valmis ottamaan uuden suunnan? Aloita hakeminen tekemällä testit!

Huomasithan, että avasimme juuri haun Tampereella järjestettävään teollisuusautomaatiokoulutukseen? Tutustu ihmeessä siihenkin!

Aikataulu:

Hakuaika  7.9.-18.10.2020. Huomioithan, että hakemuksia käydään läpi jatkuvasti ja valinnat saatetaan tehdä jo ennen haun päättymistä!

Startti-ilta 30.11, jossa tapaat muut koulutusohjelmaan valitut ja josta alkaa itsenäinen esiopiskelu ennen koulutuksen alkua.

Intensiivikoulutus (12 vko) 11.1-2.4.2021. Koulutus järjestetään AW Academyn kampuksella Espoon Keilarannassa.

Valmistujaiset  1.4.2021

Ensimmäinen työpäivä  5.4.2021

Kun aloitin työt Academysta valmistumisen jälkeen, pääsin heti toisena työpäivänä tekemään oikeita, asiakkaalle laskutettavia töitä. Se kertoo siitä, että Academyn jälkeen töihin ei mennä tutustumaan, vaan ihan oikeasti tekemään – ja se on ollut parasta.
Sonja VojnovicJava syyslukukausi 2017
Jos tämä 3 kuukautta on jotain opettanut niin sen, että kaiken voi oppia oikealla asenteella. Ekalla viikolla tuntui, että tietomäärä kaatuu päälle, mutta sitten, kun koko ajan tulee uutta, oppimiseen harjaantuu ihan eri tavalla.
Tatu VahteriC#.NET kesälukukausi 2018
On ihan älytöntä ajatella, että vain vuosi sitten olen vanhoissa töissä pähkäillyt ja tuskaillut, että hitto, jotain pitäisi tehdä. Ja nyt sitten vuosi myöhemmin voin todeta, että olen tehnyt jotain oikein. Ainakin toistaiseksi tämä tuntuu juuri oikealta ja tosi hyvältä päätökseltä. En ole hetkeäkään katunut, en ihan rehellisesti hetkeäkään.
Heidi NurminenJava kevätlukukausi 2018