Gör testet

Konsultit 

Kouluttaudu pilvipalveluasiantuntijaksi ja aloita IT-ura tulevaisuuden teknologian parissa

Kouluttaudu pilvipalveluasiantuntijaksi ja aloita IT-ura tulevaisuuden teknologian parissa

Haku tähän koulutusohjelmaan on päättynyt. Tutustu tämänhetkiseen koulutustarjontaan ja ota ensimmäinen askel kohti uutta uraa täällä!
Haaveiletko urasta koodarina? Kouluttaudu mieluummin saman tien pilvipalveluasiantuntijaksi ja ota oikotie tulevaisuuden osaamiseen. Hae AW Academyn maksuttomaan 12 viikon intensiivikoulutukseen ja aloita ura pilvessä esimerkiksi Solitalla tai Cybercomilla.

New concept!

This is AW Academy's first Remote JavaScript Bootcamp. As the world changes it's become clear that learning is key for growth and development. That's why we now open up for more people to learn with us. In this Bootcamp you pay a tuition fee and can launch a career with full flexibility outside our network.

Haku tähän koulutusohjelmaan alkaa 9.3.2020

Tilaa muistutus sähköpostiisi

Lämna din ansökan senast:

2020-04-19

Examen:

Start:

2020-09-25

2020-06-29

An image that illustrates this program

Valmistuminen

GRADUATION

START DATE

Koulutus alkaa

25.9.2020

29.6.2020

Startti-ilta 1.6, josta alkaa kuukauden mittainen esiopintojakso.

Kesäkurssien haku jatkuu koronavirustilanteesta huolimatta normaalisti etähaastattelujen avulla. Lue tiedotteestamme, miten koronavirus vaikuttaa AW Academyn toimintaan.

HUOM: Tähän koulutukseen on tullut todella paljon hakemuksia ja paikkoja on vapaana enää muutama. Siksi suosittelemme tutustumaan ja hakemaan Telian, CGI:n ja Fujitsun ServiceNow-koulutukseen, johon on hieman suuremman luokkakoon (19 hlö) ansiosta jäljellä muutama paikka enemmän muihin koulutuksiin verrattuna.

Tulevaisuus on pilvessä. Kaikki tärkeimmät arjessamme korvaamattomat työkalut – esimerkiksi sähköposti, nettikalenteri, WhatsApp ja Facebook – pyörivät pilvessä ja siksi pilvipalveluasiantuntijaksi kannattaa ryhtyä nyt.

Pilvipalveluiden pariin kouluttautuminen ja työllistyminen on oikotie sinne, minne moni etenee koodarin uran kautta: sen sijaan, että opettelisit ensin koodaamaan ja etenisit sitä kautta ohjelmistosuunnittelijaksi hallinnoimaan suurempia kokonaisuuksia, pilviasiantuntijana pääset huomattavasti nopeammin suunnittelemaan ja rakentamaan kokonaisia palveluita – mikä luonnollisesti näkyy ajan myötä sekä tehtävien monipuolisuudessa että kehitysmahdollisuuksien määrässä.

AW Academyn koulutuksen teknologiana on Amazon Web Services, joka on markkinajohtajana maailman käytetyin ja monipuolisin pilvipalvelu: pääset siis saman tien työskentelemään  alan parhaalla pilvipalvelualustalla, joka kehittyy jatkuvasti ja jonka osaajien kysyntä kasvaa kiihtyen.

Jos etsit uutta suuntaa ja nautit kokonaisvaltaisesta ongelmanratkaisusta, mielikuvituksen käytöstä ja täysin uusien ratkaisujen keksimisestä, tätä tilaisuutta ei kannata ohittaa: etsimme nyt tulevaisuuden osaajia kesällä järjestettävään maksuttomaan 12 viikon intensiivikoulutukseen, josta valmistuvia AWS-pilviosaajia odottaa IT-ura Academic Workin asiakasyrityksissä, esimerkiksi Solitalla tai Cybercomilla.

Lue, miten viime kesän AWS-koulutuksesta valmistuneet AW Academyn alumnit Anssi ja Sanna viihtyvät pilviosaajina ja mitä pilven parissa työskentely on käytännössä!

Miksi pilvi?

Kiinnostaako sinua...

 • luova ongelmanratkaisu: nautit siitä, kun pitkän pähkäilyn jälkeen asiat loksahtavat paikalleen
 • isojen kokonaisuuksien hallinnointi ja suunnittelu: tykkäät pyöritellä ja hahmotella monimutkaisiakin kuvioita mielessäsi
 • koodaaminen, mutta ennen kaikkea vielä laajemmin koko sovelluskehitysmaailma: mitä kaikkea taustalla pitää tapahtua, jotta sovellus herää eloon

Haluatko työn, jossa...

 • pääset aloittamaan urasi ns. "syvästä päästä", sieltä, minne koodarina aloittava yleensä pääsee vasta vuosien kuluttua
 • pääset työskentelemään vauhdilla kehittyvän ja loputtomiin käyttötarkoituksiin taipuvan teknologian parissa
 • voit edetä kohti suunnittelutehtäviä, joissa saat yksityiskohtien lisäksi käsitellä monimutkaisia kokonaisuuksia
 • saat kasvaa ammattilaiseksi alan huippuosaajien ympäröimänä esimerkiksi Solitalla tai Cybercomilla

Mitä pilvipalveluasiantuntija tekee?

Pilvipalveluasiantuntija ei ole yhtä kuin koodari – jos siis tiedät, että nimenomaan ja ainoastaan koodaamisen oppiminen on kutsumuksesi, kannattaa suosiolla odottaa seuraavaa koodausluokkaa.

Jos sinua kuitenkin kiinnostaa räjähdysmäisesti kasvavan teknologian parissa työskenteleminen, tulevaisuuden palveluiden rakentaminen ja se, miten maailma ympärillämme toimii, kannattaa lukea eteenpäin, vaikka pilvi olisi vielä vieras.

Pilvipalveluasiantuntijakin työskentelee tiiviisti koodin parissa, mutta sen sijaan, että tuote tai palvelu tehtäisiin alusta asti itse koodaamalla, pilviosaaja konfiguroi, eli ikään kuin räätälöi ratkaisuja AWS:n valmiiden rakennuspalikoiden ja Python-koodikielen avulla. AWS-osaaja työskentelee myös paljon eri järjestelmien rajapinnoissa eli intergaatioiden parissa ja ratkoo, miten erilaiset järjestelmät saadaan juttelemaan keskenään.

Pilvipalveluiden parissa työskenteleminen on haastavaa, mutta juuri siksi myös loistava paikka kasvattaa osaamista sekä AWS:n että koodaamisen parissa. Pilvi on se tekninen ”syvä pää”: kun sen hallitsee, omaa loistavat valmiudet kasvaa hyvin monenlaisiin teknisiin asiantuntijatehtäviin.

Pilvitausta avaa ovia myös asiakasrajapinnasta ja liiketoiminnan pariin suuntautumisesta kiinnostuneelle: tekninen pilviosaaminen on valttikortti myös vähemmän teknisissä rooleissa.

Tulevaisuuteen kannattaa uuden uran alkaessa suhtautua avoimin mielin: oli ensimmäinen ura-askeleesi mikä tahansa, tulevaisuutesi on pilviosaajana täynnä mitä mielenkiintoisimpia vaihtoehtoja – joista monet ovat sellaisia, joita ei vielä ole edes olemassa.

Myös maltti on uuden uran alussa valttia: vaikka AWS-tarjoaa astetta vauhdikkaamman polun esimerkiksisuunnittelutehtäviin, jokaisen uransa aloittavan AWS-osaajan matka lähtee liikkeelle yksinkertaisemmista ja suorittavammista tehtävistä, joissa pääsee oppimaan senior-tekijöiltä.

AW Academy on kiihdytyskaistasi uudelle uralle

AW Academyn 12 viikon intensiivikoulutus mahdollistaa poikkeuksellisen tehokkaan tien uudelle uralle.

Nopea oppiminen on mahdollista kiihdytetyn oppimisen ansiosta. Kiihdytetty oppiminen perustuu ennen kaikkea itse tekemällä oppimiseen, yksin ja ryhmässä. 12 viikon aikana käytännön harjoitteluun käytetään keskimäärin 500 tuntia.

Onko sinulla…

 • kivenkova motivaatio aloittaa ura IT-alalla
 • sinnikkyyttä tehdä kovasti töitä uuden uran eteen
 • joustava asenne ja kärsivällisyyttä – intensiivikoulutus ja uuden uran aloittaminen antavat mutta myös vaativat paljon
 • sujuva suomen ja englannin kieli ja vähintään 18 vuotta ikää
 • kyky oppia nopeasti – tämä selviää tekemällä hakutestit, joilla hakuprosessi alkaa!

Lue lisää AW Academyn hakuprosessista!

Me tarjoamme…

 • 12 viikon maksuttoman intensiivikoulutuksen
 • vakituisen työpaikan Academic Workin konsulttina esimerkiksi eturivin AWS-toimijoilla Solitalla tai Cybercomilla
 • mahdollisuuden hankkia tulevaisuusvarma osaaminen ja sen myötä lähes rajattomat mahdollisuudet kehittyä eri suuntiin IT-alalla

Lue lisää AW Academyn pedagogisesta mallista!

Mitä AW Academyssa opitaan 12 viikossa?

AW Academyn koulutuksessa rakennat laajat ja tukevat perustukset tulevalle urallesi pilvipalveluiden parissa. Opit runsaan käytännön harjoittelun kautta käyttämään teknologioita ja työkaluja, joiden avulla voit työskennellä Amazon Web Services -pilvipalvelualustan parissa. Pilviosaajana osaamisesi ei rajoitu vain koodaamiseen, vaan ymmärrät laajemmin koko sovelluskehitysmaailmaa.

Kaikkein arvokkain oppi IT-alalle tähtäävälle on kuitenkin se, että opit oppimaan: jatkuvasti kehittyvällä alalla pärjäävät ne, jotka osaavat ja haluavat kehittää osaamistaan jatkuvasti.

Opiskelu alkaa kuukauden mittaisilla esiopinnoilla, joiden tavoitteena on luoda kaikille koulutettaville samat pohjatiedot, joiden päälle osaaminen kurssin aikana rakennetaan. AWS-koulutuksen esiopinnot koostuvat Python-ohjelmointikielen ja AWS:n perusteista.

Koulutuksen aikana opit muun muassa…

 • ymmärtämään kiehtovan logiikan pilvipalveluiden rakentamisen taustalla ja miten sovelluksen kaikki eri rakennuspalikat yhdistyvät toisiinsa
 • määrittelemään, suunnittelemaan ja toteuttamaan Amazon Web Services -teknologiaan pohjautuvia ratkaisuja asiakkaiden tarpeiden mukaisesti
 • käyttämään keskeisimpiä AWS-työkaluja ja ymmärtämään, mikä on oikea työkalu erilaisten ratkaisujen toteuttamiseen
 • koodaamaan Pythonilla ja soveltamaan sitä pilvessä
 • työskentelemään ketterillä menetelmillä (Scrum)

Lisäksi opit...

 • hahmottamaan ja tuntemaan keskeisimmät pilvipalveluarkkitehtuurit ja suunnittelemaan integraatioita arkkitehtuuritasolla
 • ymmärtämään, miten yleisimpiä DevOps-toimintatapoja voidaan soveltaa AWS:ssä toimivien sovellusten kehittämiseen, käyttöönottoon ja ylläpitoon
 • tarvittavat taidot tietoturvaan liittyen ja ymmärrät niiden tärkeyden pilvessä
 • vuorovaikutus-, myynti-, ja viestintätaitoja, jotka tukevat sinua työssäsi konsulttina

Kurssin aikana tulet suorittamaan AWS:n Associate-tason Solutions Architecht- sekä Scrum Master (PSM1) -sertifikaatin.

Mihin työllistyn koulutuksen jälkeen?

AW Academyn AWS-pilvipalveluluokalta valmistuttuasi aloitat työt vakituisessa työsuhteessa Academic Workilla ja työskentelet konsulttina Academic Workin asiakasyrityksessä. Yhteistyökumppanimme Cybercom ja Solita ovat olleet mukana luokan suunnittelussa ja osa konsulteista aloittaa heti koulutuksen päätyttyä työskentelyn heidän riveissänsä. Muut työllistyvät Academic Workin muille asiakkaille.

Solita

Solita on teknologia-, strategia- ja designyritys. Valjastamme ihmisymmärryksen ja älykkäät teknologiaratkaisut palvelemaan parempaa elämää. Olemme muutosvoima, joka luo uusia toimintatapoja, palveluja ja teknologiaratkaisuja uudistaen yrityksiä ja yhteiskuntaa.

Vuonna 1996 perustettu Solita työllistää lähes 1000 strategisen konsultoinnin, palvelumuotoilun, ohjelmistokehityksen, analytiikan, pilvipalvelujen ja integraation erikoisosaajaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Belgiassa ja Saksassa.

Cybercom

Cybercomilla asiat tehdään aina täysillä ja suurella sydämellä. Cybercom on innovatiivinen IT-alan palveluyritys, joka auttaa yrityksiä ja organisaatioita hyötymään digitalisaation mahdollisuuksista.

Cybercomilaiset, eli Makers of Tomorrow, rakentavat digitaalista huomista: teknisen erikoisosaamisen ja liiketoimintakokemuksen avulla Cybercom tukee innovaatioita ja kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja. Cybercomilla pääset Academy-koulutuksen jälkeen työskentelemään pilviteknologioiden parissa osana huippuosaajien joukkoa. Cybercomin visiona on olla Pohjoismaiden johtava pilviasiantuntijoiden joukko. Pilviosaajat Cybercomilla työskentelevät aina Advisory-rooleista jatkuvien palvelujen pariin.

Kulttuurillisesti Cybercomilla on tärkeää, että tekijät ovat kiinnostuneita oman osaamisensa kehittämisestä. Sisäiset koulutukset, sertifikaattien suorittamiset yms. ovat tehty mahdollisimman helpoksi, kunhan vain itse tuo oman kehityshalunsa ja suuntansa esille. Osaajat Cybercomilla ovat auttamassa toinen toisiaan, osaaminen on tehty heillä jaettavaksi.”

Academic Workin muut asiakasyritykset

Solitan ja Cybercomin lisäksi Academic Workilla on runsaasti muita asiakasyrityksiä aina kansainvälisistä konsulttitaloista startupeihin, joihin loput pilvipalveluasiantuntijat työllistyvät.

Jos siis paikat yllä mainittuihin yrityksiin olisivat ehtineet jo täyttyä siinä vaiheessa kun haet, ei hätää! Siinä tapauksessa Academic Workin jo lähes 300 AW Academy -konsulttia uuteen työhön saattaneet asiantuntijat etsivät sinulle toimeksiantoyrityksen joko koulutuksen aikana tai sen jälkeen.

Oli toimeksianto tiedossa tai ei, vakituinen työsopimus astuu kaikilla voimaan heti valmistumisen jälkeen ja paikka alkaa juosta. Mikäli asiakasyritys ei ole tiedossa valmistuessasi, pääset toimeksiannon löytymistä odottaessasi kehittämään osaamistasi Extended Trainingiin Academic Workille.

Extended Trainingin aikana työskentelet Academic Workin sisäisten projektien parissa samalla, kun jo lähes 300 AW Academy-konsulttia työllistänyt Academic Workin ammattilaisten joukko etsii sinulle toimeksiannon.

Oletko valmis ottamaan ensimmäisen askeleen kohti uutta uraa? Aloita hakeminen tekemällä testit!

Kysyttävää? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin!

Tiesithän, että koulutamme kesällä myös ServiceNow-sovellusasiantuntijoita ja testiautomaatio-osaajia? Tutustu kaikkiin koulutuksiin!

Powered by AWS Cloud Computing

Aikataulu:

Hakuaika  9.3.2020-19.4.2020.
HUOM: Hakemuksia käydään läpi jatkuvasti saapumisjärjestyksessä ja valinnat saatetaan tehdä jo ennen haun päättymistä!

Startti-ilta ma 1.6.2020 klo 16:30, jossa tapaat muut koulutusohjelmaan valitut ja josta alkaa itsenäinen esiopiskelu ennen koulutuksen alkua.

Intensiivikoulutus (12 vko) 29.6.-25.9.2020

Itseopiskeluviikko vko 31

Valmistujaiset  25.9.2020

Ensimmäinen työpäivä ja vakituisen, kokoaikaisen työsopimuksen alku 28.9.2020

Koulutus järjestetään Academyn kampuksella Espoon Keilarannassa (Keilaranta 4).

Kun aloitin työt Academysta valmistumisen jälkeen, pääsin heti toisena työpäivänä tekemään oikeita, asiakkaalle laskutettavia töitä. Se kertoo siitä, että Academyn jälkeen töihin ei mennä tutustumaan, vaan ihan oikeasti tekemään – ja se on ollut parasta.
Sonja VojnovicJava syyslukukausi 2017
On ihan älytöntä ajatella, että vain vuosi sitten olen vanhoissa töissä pähkäillyt ja tuskaillut, että hitto, jotain pitäisi tehdä. Ja nyt sitten vuosi myöhemmin voin todeta, että olen tehnyt jotain oikein. Ainakin toistaiseksi tämä tuntuu juuri oikealta ja tosi hyvältä päätökseltä. En ole hetkeäkään katunut, en ihan rehellisesti hetkeäkään.
Heidi NurminenJava kevätlukukausi 2018
Jos tämä 3 kuukautta on jotain opettanut niin sen, että kaiken voi oppia oikealla asenteella. Ekalla viikolla tuntui, että tietomäärä kaatuu päälle, mutta sitten, kun koko ajan tulee uutta, oppimiseen harjaantuu ihan eri tavalla.
Tatu VahteriC#.NET kesälukukausi 2018