Gör testet

Konsultit 

Kouluttaudu ja työllisty teollisuusautomaatioalalle (vain matkustelua sisältäviin rooleihin tilaa)

Kouluttaudu ja työllisty teollisuusautomaatioalalle (vain matkustelua sisältäviin rooleihin tilaa)

Haku tähän koulutusohjelmaan on päättynyt. Tutustu tämänhetkiseen koulutustarjontaan ja ota ensimmäinen askel kohti uutta uraa täällä!
Haluatko työn, jossa yhdistyvät suuret koneet, automaatio ja oman käden jäljen näkeminen? Kouluttaudu AW Academyn intensiivikoulutuksessa Tampereella teollisuusautomaatio-osaajaksi ja aloita ura ulkomailla matkustaen Rautella (tukikohtana Lahden Nastola) tai Kalmarilla (tukikohtana Tampere). Kalmarin ei-matkustavan roolin osalta haku on sulkeutunut.

New concept!

This is AW Academy’s Online Coding Bootcamp, a new concept that makes it possible to learn coding at AW Academy without the commitment to work via Academic Work. This bootcamp has a tuition fee.

Tilaa muistutus sähköpostiisi

Lämna din ansökan senast:

2020-12-09

Examen:

Start:

2021-05-07

2021-02-15

An image that illustrates this program

Valmistuminen

GRADUATION

START DATE

Koulutus alkaa

7.5.2021

15.2.2021

Startti-ilta 18.1.2021, josta alkaa itsenäinen esiopiskelujakso.

Kuvittele suuri tehdashalli, sinä ja tietokone. Ympärilläsi on valtavia laitteita, jotka alkavat napin painalluksella suorittaa sinun niille ohjelmoimia tehtäviä.

Jos kuvaus houkuttelee, teollisuusautomaatio voisi olla sinun juttusi ja olet juuri oikeassa paikassa!

Tulevana keväänä voit taustastasi riippumatta ottaa loikan halutuksi osaajaksi teollisuusautomaatioalalle AW Academyn maksuttoman intensiivikoulutuksen avulla vain muutamassa kuukaudessa. Valmistumisen jälkeen sinua odottaa varma työpaikka tehtaiden automatisoinnin parissa ympäri maailmaa matkustaen Rautella tai Kalmarilla. Rautella tukikohtasi Suomessa on Lahden Nastola, Kalmarilla Tampere.

HUOM: Rauten paikat lähes täynnä suosittelemme hakemaan Klamarille!

Tämä Kalmarin matkustava rooli on tässä haussa uusi: Kalmarin automaatioratkaisujen käyttöönottoja tekevällä osastolla innostuttiin ja haluttiin mukaan! Kalmarin toisen, ei-matkustavan roolin osalta haku on sulkeutunut jo 22.11. suuren hakijamäärän vuoksi.

Koulutus järjestetään 15.2.-7.5.2021 Tampereella, mutta siihen kuuluu myös muutamia etäopiskeluviikkoja. Työt alkavat 10.5. ja heti perehdytyksen jälkeen suurin osa työajasta vietetään ulkomailla.

HUOM: Hakemuksia käydään läpi jatkuvasti ja paikat voivat täyttyä jo ennen viimeistä hakupäivää – toimi siis nopeasti!

KENELLE

Kiihdytyskaistasi vauhdilla kasvavalle alalle

Kiinnostaako sinua…

 • teollisuusautomaatio eli laitteiden ohjelmoiminen toimimaan halutulla tavalla – innostut niin suunnittelusta, toteutuksesta kuin testaamisestakin
 • ongelmanratkaisu ja koneiden parissa työskentely – haluat ymmärtää, miten laitteet toimivat ja nautit, kun saat teknisen pähkinän ratkottua tai vian korjattua
 • vaihtelevat työpäivät ja reissun päällä oleminen – pääset laittamaan kädet kunnolla saveen matkustamalla ulkomaille tekemään mm. koneiden käyttöönottoja. Matkapäiviä voi helposti kertyä yli 200 vuodessa sekä Rautella että Kalmarilla
 • ala, joka kasvaa vauhdilla ja tarjoaa suuren määrän erilaisia urapolkuja teknologiasta kiinnostuneelle tekijätyypille

Onko sinulla…

 • palava kiinnostus teknologiaa, teollisuutta ja teollisuusautomaatiota kohtaan
 • luja motivaatio ja halu sitoutua vaativaan intensiivikoulutukseen ja työskentelyyn sen jälkeen
 • sujuva suullinen ja kirjallinen englannin ja suomen kielitaito sekä vähintään 18 vuotta ikää
 • kyky oppia nopeasti – se selviää tekemällä testit, joilla hakuprosessi alkaa! Testit tehdään Ascend by Assessio -järjestelmässä. Testit eivät ala saman tien rekisteröitymisen jälkeen, vaan saat ensin ohjeet sähköpostiisi ja voit tehdä testit myöhemmin sinulle sopivana ajankohtana.

Me tarjoamme…

 • 12 viikon maksuttoman intensiivikoulutuksen Tampereella, jossa opit itse tekemällä
 • vakituisen työpaikan Academic Workin kautta Rautella tai Kalmarilla
 • mahdollisuuden aloittaa ura poikkeuksellisen tehokkaasti ilman aiempaa kokemusta
Asiantuntijat alalla hyvin pitkälti viedään käsistä – ei pelkästään tässä tilanteessa, vaan yleensäkin eli työllisyysnäkymät ovat hyvät. -Antti Pennanen, Raute

URASTA

Mitä on työ teollisuusautomaation parissa?

Teollisuusautomaatio tekee tuotannosta tehokkaampaa, työn jäljestä laadukkaampaa ja työoloista turvallisempia. Sitä suunnittelemaan, toteuttamaan, testaamaan ja kehittämään tarvitaan kipeästi uusia osaajia.

Lue Duunitorin blogista, miksi teollisuusautomaatioalalle kannattaa kouluttautua juuri nyt!

AW Academysta valmistuttuasi aloitat työskentelyn teollisuusautomaation toteutuksen, testaamisen ja kehittämisen parissa Rautella tai Kalmarilla.

Rautella Lahden Nastolassa ja ulkomailla pääset työskentelemään mekaanisen puunjalostuksen parissa ja ohjelmoimaan, koeajamaan ja ottamaan käyttöön tehtaisiin toimitettavia koneita. Tietokoneella tehtävän ohjelmointityön lisäksi työhön kuuluu siis paljon itse koneiden parissa työskentelyä.

Rauten asiakkaista suurin osa on ulkomailla, eli työ on hyvin liikkuvaa. Matkustuspäiviä voi tulla jopa 200 vuodessa ja yksittäiset matkat voivat kestää projektista riippuen parista viikosta jopa kuukausiin. Tässä roolissa vaaditaan siis seikkailumieltä, reippautta ja joustavuutta: esimerkiksi vikatilanteessa keikka voi joskus tulla lyhyelläkin varoitusajalla, työpäivät ovat ulkomailla pitkiä ja olosuhteet vaihtelevia. Toisaalta juuri vaihtelevuus pitää työn mielenkiintoisena ja toki matkustaminen näkyy myös palkkakuitissa päivärahojen ansiosta.

Kalmarin uudessa matkustamista sisältävässä roolissa on paljon samaa kuin Rauten roolissa. Suurin osa työstä kuluu reissun päällä. Työjaksot ulkomailla ovat yleensä melko pitkiä, eli yhdessä kohteessa saatetaan olla useasta viikosta kuukausiin. Myös Kalmarilla työtä tehdään yhteistyössä paikallisten asiakasyrityksen edustajien kanssa, joten reippaus ja vuorovaikutustaidot ovat tärkeässä roolissa. HUOM: Kalmarin ei-matkustavan roolin osalta haku on päättynyt suuren hakemusmäärän takia.

Teollisuusautomaation parissa riittää erilaisia rooleja. Tulevaisuuteen kannattaa siksi suhtautua avoimin mielin: oli ensimmäinen ura-askeleesi mikä tahansa, tulevaisuutesi on alan osaajana täynnä mitä mielenkiintoisimpia vaihtoehtoja – joista monet ovat sellaisia, joita ei vielä ole edes olemassa.

Mielekkyyttä työhön tuo haaste saada kone toimimaan halutusti ja se, että pääsee itse omin käsin tekemään – ei pelkästään ohjelmoinnin, vaan koko automaation kannalta. -Antti Pennanen, Raute

Lue lisää: Millainen ura koulutuksesta valmistuvia odottaa Kalmarilla tai Rautella? Lue työntekijöiden kokemuksista blogissa!

Minne työllistyn?

AW Academyn teollisuusautomaatiokoulutuksesta valmistuttuasi aloitat työt vakituisessa työsuhteessa Academic Workilla ja työskentelet Academic Workin asiakasyrityksessä. Käytännössä elät arkea asiakasyrityksen tiloissa ja tiimeissä, Academic Work toimii tukenasi taustalla.

Koulutuksen suunnittelussa ovat olleet mukana Kalmar ja Raute. Pääset kertomaan työpaikkatoiveesi motivaatiokirjeessä. Huomioithan kuitenkin, että roolit ovat melko samanlaisia ja Suomessa vietetään hyvin pieni osuus työajasta ja näin ollen rekrytoijamme saattaa ehdottaa sinulle toista yritystä, jos alun perin mainitsemaasi on tullut huomattavasti enemmän hakemuksia.

HUOM: Kalmarin ei-matkustavan roolin osalta haku on jo päättynyt suuren hakemusmäärän takia.

RAUTE (HUOM: Lähes täynnä, suosittelemme hakemaan Kalmarille!)

Työskentelypaikkakunta: runsaasti viikkojen tai jopa kuukausien matkoja ulkomaille, tukikohtava Suomessa Lahden Nastola

 • Koulutus järjestetään Tampereella, mutta siihen kuuluu myös etäopiskeluviikkoja. Pääset haun edetessä keskustelemaan rekrytoijan kanssa mahdollisista kysymyksistäsi koulutukseen liittyen.
 • Vaatimuksena B-ajokortti

Raute on maailmanlaajuisesti toimiva teknologia- ja palveluyritys. Rauten asiakkaat ovat puutuoteteollisuudessa toimivia yrityksiä, joiden valmistamia puutuotteita ovat viilu, vaneri, LVL (Laminated Veneer Lumber, viilupalkki) ja sahatavara. Teknologiatarjonta kattaa viilun, vanerin ja LVL:n koko tuotantoprosessin sekä erityismittalaitteita sahatavaralle.

Tehdaslaajuisten kokonaisuuksien toimittajana Raute on maailmanlaajuinen markkinajohtaja niin vaneri- kuin LVL-teollisuudessa. Kokonaispalvelukonseptiin kuuluvat lisäksi teknologiapalvelut varaosatoimituksista säännölliseen kunnossapitoon ja konekannan modernisointeihin.

Rauten päätoimipiste sijaitsee Lahden Nastolassa. Muut omat tuotantoyksiköt ovat Kajaanissa, Vancouverin alueella Kanadassa, Shanghain alueella Kiinassa ja Pullmanissa, Washingtonin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Rauten liikevaihto vuonna 2019 oli 151,3 miljoonaa euroa. Henkilöstön määrä vuoden 2019 lopussa oli 778.

KALMAR 

Työskentelypaikkakunta: runsaasti viikkojen tai jopa kuukausien matkoja ulkomaille, tukikohtana Tampere

 • Vaatimuksena B-ajokortti

Cargoteciin kuuluva  Kalmar  tarjoaa lastinkäsittelyratkaisuja ja -palveluja satamiin, terminaaleihin, jakelukeskuksiin ja raskaan teollisuuden käyttöön. Kalmar on terminaalien automatisoinnin ja energiatehokkaan konttien käsittelyn edelläkävijä, ja joka neljäs konttiliike maailmassa tapahtuukin Kalmar-ratkaisulla. 

Innovaatio on aina ollut Kalmarin liiketoiminnan ytimessä, ja yhtiön laaja tuotevalikoima, maailmanlaajuinen palveluverkosto sekä kyky integroida terminaalien eri prosessit saumattomasti toisiinsa tekevät Kalmarista markkinajohtajan.

HUOM: Työhön sekä Rautella että Kalmarilla kuuluu pitkiäkin aikoja (viikkoja ja joskus jopa kuukausia) ulkomailla. Arvioithan siis huolellisesti elämäntilannettasi ennen hakemista. Pääset myös rekrytointiprosessin aikana yhdessä rekrytoijan kanssa keskustelemaan ja kuulemaan lisää matkustamisesta.

Kysymyksiä? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin! Mikäli et löydä etsimääsi, laitathan sähköpostia osoitteeseen awacademy@academicwork.fi

KIIHDYTETTY OPPIMINEN

Näin AW Academyssa opitaan

AW Academyn työpaikkaan johtava intensiivikoulutus mahdollistaa poikkeuksellisen tehokkaan tien uudelle uralle.

Nopea oppiminen on mahdollista kiihdytetyn oppimisen ansiosta. Kiihdytetty oppiminen perustuu ennen kaikkea itse tekemällä oppimiseen, yksin ja ryhmässä. Huomattavasti suurin osa ajasta käytetään käytännön harjoitteluun, jotta siirtyminen töihin sujuisi luontevasti.

Poikkeusajan takia tässä koulutuksessa lähiopetukseen yhdistetään myös etäopiskelukokonaisuuksia ja mikäli koronatilanne heikkenisi, koulutus on mahdollista toteuttaa myös kokonaan etäopiskeluna.

Opiskelu alkaa kuukauden mittaisilla esiopinnoilla, joiden tavoitteena on luoda kaikille koulutettaville samat pohjatiedot, jonka päälle osaaminen kurssin aikana rakennetaan. Esiopintomateriaalit jaetaan startti-illassa 18.1, josta sinun ja kurssikavereidesi matka kohti uutta uraa alkaa.

Koulutuksen aikana opit mm…

 • teollisuusautomaation perusteet sekä perehdyt sähkötyöturvallisuuteen ja yleiseen työturvallisuuteen
 • ymmärtämään teollisuusautomaatiossa käytettävien järjestelmien toimintaa ja työskentelemään näiden järjestelmien parissa
 • tulkitsemaan teollisuudessa käytettäviä suunnitelmia, piirustuksia ja erilaisia sähköautomaatiokaavioita
 • työskentely-yrityksestä riippuen ohjelmoimaan teollisuusautomaatiojärjestelmiä
 • hallitsemaan projekteja ja ymmärtämään vuorovaikutustaitojen tärkeyden teollisuusautomaatio-osaajan työssä

Kaikkein arvokkain oppi teollisuusautomaatioalalle tähtäävälle on kuitenkin se, että opit oppimaan: jatkuvasti kehittyvällä alalla pärjäävät ne, jotka osaavat ja haluavat kehittää osaamistaan jatkuvasti.

Tee testit ja hae ennen kuin paikat täyttyvät!

Testit tehdään Ascend by Assessio -järjestelmässä. Testit eivät ala saman tien rekisteröitymisen jälkeen, vaan saat ensin ohjeet sähköpostiisi ja voit tehdä testit myöhemmin sinulle sopivana ajankohtana.

Kysymyksiä? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin! Mikäli et löydä etsimääsi, laitathan sähköpostia osoitteeseen awacademy@academicwork.fi

Lue lisää:

AIKATAULU

Hakuaika 12.10.-9.12.2020. Huomioithan, että hakemuksia käydään läpi jatkuvasti ja valinnat saatetaan tehdä jo ennen haun päättymistä!

Startti-ilta 18.1.2021, jossa tapaat muut koulutusohjelmaan valitut ja josta alkaa itsenäinen esiopiskelu ennen koulutuksen alkua.

Intensiivikoulutus (12 vko) 15.2.-7.5.2021. Koulutus järjestetään Tampereella (tarkka osoite selviää myöhemmin)

Valmistujaiset  7.5.2021

Ensimmäinen työpäivä 10.5.2021

Jos tämä 3 kuukautta on jotain opettanut niin sen, että kaiken voi oppia oikealla asenteella. Ekalla viikolla tuntui, että tietomäärä kaatuu päälle, mutta sitten, kun koko ajan tulee uutta, oppimiseen harjaantuu ihan eri tavalla.
Tatu VahteriC#.NET kesälukukausi 2018
On ihan älytöntä ajatella, että vain vuosi sitten olen vanhoissa töissä pähkäillyt ja tuskaillut, että hitto, jotain pitäisi tehdä. Ja nyt sitten vuosi myöhemmin voin todeta, että olen tehnyt jotain oikein. Ainakin toistaiseksi tämä tuntuu juuri oikealta ja tosi hyvältä päätökseltä. En ole hetkeäkään katunut, en ihan rehellisesti hetkeäkään.
Heidi NurminenJava kevätlukukausi 2018
Kun aloitin työt Academysta valmistumisen jälkeen, pääsin heti toisena työpäivänä tekemään oikeita, asiakkaalle laskutettavia töitä. Se kertoo siitä, että Academyn jälkeen töihin ei mennä tutustumaan, vaan ihan oikeasti tekemään – ja se on ollut parasta.
Sonja VojnovicJava syyslukukausi 2017