Gör testet

Konsultit 

Kouluttaudu ja työllisty data-analytiikan osaajaksi

Kouluttaudu ja työllisty data-analytiikan osaajaksi

Haku tähän koulutusohjelmaan on päättynyt. Tutustu tämänhetkiseen koulutustarjontaan ja ota ensimmäinen askel kohti uutta uraa täällä!
Kiinnostavatko it-ala ja data? Houkutteleeko ura, johon kuuluu ongelmanratkaisua ja organisaatioiden auttamista kohti fiksumpaa päätöksentekoa? Hae AW Academyn maksuttomaan intensiivikoulutukseen ja aloita ura data-analytiikan parissa!

New concept!

This is AW Academy's first Remote JavaScript Bootcamp. As the world changes it's become clear that learning is key for growth and development. That's why we now open up for more people to learn with us. In this Bootcamp you pay a tuition fee and can launch a career with full flexibility outside our network.

Tilaa muistutus sähköpostiisi

Lämna din ansökan senast:

2020-12-13

Examen:

Start:

2021-05-21

2021-02-24

An image that illustrates this program

Valmistuminen

GRADUATION

START DATE

Koulutus alkaa

21.5.2021

24.2.2021

Startti-ilta 1.2, josta alkaa itsenäinen esiopiskelujakso.

Parhaiden arvausten aika on ohi. Data-analyysi on kasvanut tiiviisti osaksi kaikkea päätöksentekoa toimialasta riippumatta ja siksi ihmiset, jotka osaavat etsiä, yhdistellä, järjestellä ja visualisoida dataa viedään nyt työmarkkinoilla käsistä.

AW Academy kouluttaa tulevana keväänä Espoossa maksuttomalla intensiivikoulutuksella alanvaihtajista data-analytiikan osaajia, joita odottaa varma työpaikka heti koulutuksen jälkeen. Mukana on suuri joukko kiinnostavia yrityksiä ja organisaatioita, joista yhteen kukin koulutukseen osallistuva työllistyy: Fortum, Fira, Stara, Wärtsilä ja SOK.

Lue blogista, millaista työ datan parissa on mukana olevissa yrityksissä!

Lue Duunitorin sivuilta alumnimme Jannen uratarina!

KENELLE

UNELMAURA TIEDONJANOISELLE ONGELMANRATKOJALLE

Kiinnostaako sinua…

 • datan parissa työskentely – olet tiedonjanoinen, utelias ja nautit loogisten selitysten ja yhteyksien löytymisestä
 • oppia käsittelemään raakadataa mm. koodaamalla ja muuttamaan sitä analysoitavaan muotoon
 • datan tulkitseminen ja visualisoiminen ja sitä kautta organisaatioiden tukeminen arkisten toimintojen optimoimisessa ja päätöksenteossa

Onko sinulla…

 • palava kiinnostus it-alaa, dataa ja loogista ongelmanratkaisua kohtaan
 • luja motivaatio ja halu sitoutua vaativaan intensiivikoulutukseen ja työskentelyyn sen jälkeen
 • sujuva suullinen ja kirjallinen englannin ja suomen kielitaito sekä vähintään 18 vuotta ikää
 • kyky oppia nopeasti – se selviää tekemällä testit, joilla hakuprosessi alkaa!

Me tarjoamme…

 • maksuttoman intensiivikoulutuksen, jossa opiskellaan tehokkaasti ja käytännönläheisesti itse tekemällä
 • vakituisen työpaikan Academic Workin kautta Fortumilla, Firalla, Staralla, Wärtsilällä tai SOK:lla
 • mahdollisuuden aloittaa ura poikkeuksellisen tehokkaasti ilman aiempaa kokemusta
"AW Academyn data-analytiikkakoulutus oli todella hyvä, se mahdollisti minun ja monen muun pääsemisen uudelle uralle. Sen mukaan, mitä olen kuullut kurssikavereilta, niin kellään ei ole ollut vaikeuksia sopeutumisessa tai työnteon kanssa. Tästä sai niin hyvin sekä tietotaitoa että konkreettisia mahdollisuuksia."
- Janne Volotinen, AW Academyn alumni

URASTA

MITÄ DATA-AMMATTILAINEN TEKEE?

Data-ammattilaiselle on olemassa lukemattomia erilaisia rooleja, mutta yleisellä tasolla dataosaaja kerää ja yhdistelee dataa eri lähteistä, jalostaa sen hyödynnettävään muotoon sekä laatii raportteja ja visualisointeja, joiden avulla organisaatioiden toiminnasta voidaan tehdä fiksumpaa – oli kyseessä sitten varastotilan optimoiminen, asiakaskokemuksen helpottaminen, hävikin pienentäminen tai liikenneonnettomuuksien ehkäiseminen.

AW Academyn koulutuksesta valmistuvien tulevien työtehtävien yksityiskohdat riippuvat paljon asiakasyrityksestä ja sen toimialasta. Kaikissa työpaikoissa lähdetään kuitenkin liikkeelle samankaltaisista perustehtävistä. Pääset kokoamaan, siistimään ja hallinnoimaan dataa sekä tekemään yksinkertaista tulkintoja ja raportteja. Kokemuksen karttuessa työn analyyttinen puoli kasvaa.

Lue blogista, millaista työ datan parissa on mukana olevissa yrityksissä!

Lue Duunitorin sivuilta alumnimme Jannen uratarina!

MINNE KOULUTUKSEN JÄLKEEN TYÖLLISTYY?

AW Academyn data-analytiikkakoulutuksesta valmistuttuasi aloitat työt vakituisessa työsuhteessa Academic Workilla ja työskentelet konsulttina yhdessä alla esitellyistä yrityksistä. Käytännössä elät ja hengität arkea asiakasyrityksessä – Academic Work toimii tukenasi taustalla.

Pääset motivaatiokirjeessä kertomaan, mikä yrityksistä kiinnostaa sinua eniten. Huomioithan, että rekrytoijamme saattaa ehdottaa sinulle myös toista yritystä, mikäli alunperin valitsemaasi yritykseen on tullut paljon hakemuksia.

HUOM: Jokaiseen asiakasyritykseen on vain 1-2 paikkaa, ja hakemuksia käydään läpi jatkuvasti, joten toimi nopeasti!

Fortum

Fortum on eurooppalainen energiayhtiö, joka toimii yli 40 maassa. Fortum tarjoaa asiakkailleen sähköä, kaasua, lämmitystä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseksi. Fortum haluaa rohkaista asiakkaansa ja koko yhteiskunnan mukaan muutokseen kohti puhtaampaa maailmaa. Tytäryhtiönsä Uniperin kanssa Fortum on Euroopan kolmanneksi suurin hiilineutraalin sähkön tuottaja. Lue lisää Fortumista!

SOK

SOK:lla pääset vaikuttamaan erilaisten työtehtävien kautta suomalaisten kulutuspäätöksiin, tulevaisuuden päivittäistavarakauppaan, digitaalisten palveluiden kehittämiseen sekä Suomen parhaimpaan asiakaspalvelutyöhön. SOK tarjoaa työpaikkoja ja kasvumahdollisuuksia monenlaisille osaajille eri toimialoilla ja diiliin kuuluvat aina myös parhaat työkaverit. Lue lisää SOK:sta!

Fira

Fira on rakennusalan uudistaja ja tiedolla johdetun palvelurakentamisen rohkea suunnannäyttäjä. Datan hyödyntäminen, digitaaliset ratkaisut, modulaarisuus sekä ihmisten välinen vuorovaikutus ja yhteistyö ovat Firan toiminnan ytimessä. Fira rakentaa hyviä koteja ja työpaikkoja, parempaa arkea ja kestävää tulevaisuutta. Lue lisää Firasta!

Stara

Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara tuottaa kaupunkiympäristön rakentamisen ja hoidon sekä logistiikan palveluja Helsingin tarpeisiin. Staralla on pitkä kokemus katujen ja puistojen rakentamisesta, hoidosta ja kunnossapidosta. Stara rakentaa ja pitää kunnossa myös kaupungin tiloja – kouluja, päiväkoteja, toimitiloja sekä pitää huolta Helsingin luonnosta, kaupunkimetsistä ja rantavesistä. Stara tarjoaa kaiken, mitä toimivaan kaupunkiin kuuluu. Lue lisää Starasta!

Wärtsilä

Wärtsilän päämääränä on kehittää kestävää yhteiskuntaa älykkäällä teknologialla. Wärtsilä on kansainvälisesti johtava älykkään teknologian ja kokonaiselinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiamarkkinoilla. Wärtsilä maksimoi asiakkaiden alusten ja voimalaitosten ympäristötehokkuuden ja taloudellisuuden keskittymällä kestäviin innovaatioihin, data-analytiikkaan ja kokonaishyötysuhteeseen. Lue lisää Wärtsilästä!

KIIHDYTETTY OPPIMINEN

NÄIN AW ACADEMYSSA OPITAAN

AW Academyn työpaikkaan johtava intensiivikoulutus mahdollistaa poikkeuksellisen tehokkaan tien uudelle uralle.

Nopea oppiminen on mahdollista kiihdytetyn oppimisen ansiosta. Kiihdytetty oppiminen perustuu ennen kaikkea itse tekemällä oppimiseen, yksin ja ryhmässä. Huomattavasti suurin osa ajasta käytetään käytännön harjoitteluun, jotta siirtyminen töihin sujuisi luontevasti.

Opiskelu alkaa kuukauden mittaisilla esiopinnoilla, joiden tavoitteena on luoda kaikille koulutettaville samat pohjatiedot, jonka päälle osaaminen kurssin aikana rakennetaan. Esiopintomateriaalit jaetaan startti-illassa 1.2, josta sinun ja kurssikavereidesi matka kohti uutta uraa alkaa.

Koulutuksen aikana opit mm…

 • ymmärtämään liiketoiminnan ja datan välisen yhteyden ja hahmottamaan, miten ja millaisen datan avulla ongelmia voidaan ratkaista
 • tuntemaan nykyaikaiset ohjelmistokehityskäytännöt ja -teknologiat
 • visualisoimaan tietoa analyysin helpottamiseksi, koontinäyttöjen rakentamiseksi ja havaintojen esittämiseksi
 • tuntemaan yleisimmät data-analytiikan työkalut
 • jäsentämään projektin työvaiheiksi ketteriä menetelmiä hyödyntäen
 • käyttämään SQL:ää tehokkaana analyysin apuvälineenä
 • koodaamaan yksinkertaisia ennustemalleja valmiita kirjastoja käyttäen (Python/ R)

Kaikkein arvokkain oppi data-analytiikan ammattilaiseksi tähtäävälle on kuitenkin se, että opit oppimaan: jatkuvasti kehittyvällä alalla pärjäävät ne, jotka osaavat ja haluavat kehittää osaamistaan jatkuvasti.

Tee testit ja hae ennen kuin paikat täyttyvät!

Testit tehdään Ascend by Assessio -järjestelmässä. Testit eivät ala saman tien rekisteröitymisen jälkeen, vaan saat ensin ohjeet sähköpostiisi ja voit tehdä testit myöhemmin sinulle sopivana ajankohtana.

Aikataulu:

Hakuaika päättyy 13.12.2020

Startti-ilta 1.2.2021, josta alkaa kuukauden mittainen esiopintojakso.

Intensiivikoulutus 24.2.-21.5.2021

Valmistuminen 21.5.2021

Ensimmäinen työpäivä 24.5.2021

Kun aloitin työt Academysta valmistumisen jälkeen, pääsin heti toisena työpäivänä tekemään oikeita, asiakkaalle laskutettavia töitä. Se kertoo siitä, että Academyn jälkeen töihin ei mennä tutustumaan, vaan ihan oikeasti tekemään – ja se on ollut parasta.
Sonja VojnovicJava syyslukukausi 2017
Jos tämä 3 kuukautta on jotain opettanut niin sen, että kaiken voi oppia oikealla asenteella. Ekalla viikolla tuntui, että tietomäärä kaatuu päälle, mutta sitten, kun koko ajan tulee uutta, oppimiseen harjaantuu ihan eri tavalla.
Tatu VahteriC#.NET kesälukukausi 2018
On ihan älytöntä ajatella, että vain vuosi sitten olen vanhoissa töissä pähkäillyt ja tuskaillut, että hitto, jotain pitäisi tehdä. Ja nyt sitten vuosi myöhemmin voin todeta, että olen tehnyt jotain oikein. Ainakin toistaiseksi tämä tuntuu juuri oikealta ja tosi hyvältä päätökseltä. En ole hetkeäkään katunut, en ihan rehellisesti hetkeäkään.
Heidi NurminenJava kevätlukukausi 2018