Gör testet

Konsultit 

Kouluttaudu halutuksi automaatio-osaajaksi 12 viikossa ja aloita työt Roclalla

Kouluttaudu halutuksi automaatio-osaajaksi 12 viikossa ja aloita työt Roclalla

Haku tähän koulutusohjelmaan on päättynyt. Tutustu tämänhetkiseen koulutustarjontaan ja ota ensimmäinen askel kohti uutta uraa täällä!
Kiinnostavatko robotit, tekniset ratkaisut ja automaatio? Haluaisitko vaihtelevan työn valtavalla vauhdilla kehittyvällä alalla? Hae maksuttomaan koulutukseen ja aloita ura käyttöönottospesialistina Roclalla.

New concept!

This is AW Academy's first Remote JavaScript Bootcamp. As the world changes it's become clear that learning is key for growth and development. That's why we now open up for more people to learn with us. In this Bootcamp you pay a tuition fee and can launch a career with full flexibility outside our network.

Tilaa muistutus sähköpostiisi

Lämna din ansökan senast:

2019-12-22

Examen:

Start:

2020-05-27

2020-03-02

An image that illustrates this program

Valmistuminen

GRADUATION

START DATE

Koulutus alkaa

27.5.2020

2.3.2020

Itsenäinen esiopintojakso 4.2.-2.3.2020.

Itsenäisesti rullaavat tuotantolinjastot tehtaissa, robotti-imurit, itseohjautuvat autot… maailma automatisoituu vauhdilla. Aiemmin ihmisten suorittama työ siirtyy koneille ja hyvä niin: kone on usein ihmistä tehokkaampi, tarkempi ja turvallisempi ja siksi usein fiksumpi vaihtoehto nostamaan, siirtämään, kokoamaan... ja moneen muuhun.

Automaation jyrätessä alleen vanhoja työtehtäviä syntyy aivan uudenlaisia mahdollisuuksia teknologiasta, logistiikasta ja niiden loputtomasta kehityksestä kiinnostuneille. Jokaisen itsestään liikkuvan koneen taustalla on nimittäin aina ihminen – ja näillä ihmisillä ei työt ihan heti lopu.

Tulevana keväänä sinulla on taustastasi riippumatta mahdollisuus lunastaa paikkasi automaatioalan eturivissä, kun Academy kouluttaa Roclalle 10 käyttöönottospesialistia, jotka tulevat työskentelemään automaatiojärjestelmien käyttöönoton parissa varastoissa ja tehtaissa ympäri maailmaa.

URALOIKKA TEKNOLOGIASTA KIINNOSTUNEELLE TEKIJÄTYYPILLE

Kiinnostaako sinua…

 • teknisten laitteiden parissa työskenteleminen, omin käsin tekeminen, laitteiden testaaminen ja korjaaminen?
 • mahdollisuus ratkoa konkreettisia teknisiä ongelmia ja saada homma toimimaan silloinkin, kun muut eivät siihen pysty?

Kaipaatko työpaikalta…

 • vaihtelevia maisemia ja projekteja: päivästä toiseen toimistolla istuminen on pahin painajaisesi
 • itsenäisyyttä ja vastuuta
 • reilua korvausta tehdystä työstä
 • kiinnostavia tulevaisuuden näkymiä

MITÄ KÄYTTÖÖNOTTOSPESIALISTI TEKEE?

Käyttöönottospesialistin tehtävänä on yksinkertaisesti ilmaistuna pistää automaattitrukit liikkeelle Roclan asiakkaiden tehtaissa ja varastoissa. Käytännössä hän muuntaa suunnitteluosaston tekemät pohjapiirrokset todeksi muun muassa asentamalla automaattitrukkien navigoinnin mahdollistavat heijastimet tilaan, testaamalla reittejä ja fiksailemalla trukkien liikeratoja PLC-koodaamalla.

Lopuksi käyttöönottospesialisti kouluttaa asiakasyrityksen työntekijät järjestelmän käyttöön englanniksi. Kun työ on tehty, asiakkaan tehdas tai varasto toimii itsestään – ja käyttöönottaja siirtyy seuraavaan projektiin.

Työtä tehdään ennen kaikkea ulkomailla: käyttöönotto tapahtuu Roclan asiakasyritysten tiloissa, joita löytyy niin Euroopasta, Amerikasta kuin Aasiastakin. Ulkomaanmatkat kestävät keskimäärin kahdesta neljään viikkoon, minkä takia tehtävä edellyttää mahdollisuutta viettää suurin osa arjesta poissa Suomesta.

Lue lisää käyttöönottospesialistin roolista ja siihen liittyvästä matkustamisesta!

ACADEMY ON KIIHDYTYSKAISTASI TYÖELÄMÄN ETURIVIIN

Academyn 12 viikon intensiivikoulutus mahdollistaa poikkeuksellisen tehokkaan tien uusiin tehtäviin ilman aiempaa alan taustaa. Pääset kiinni automaatioalan töihin huomattavasti nopeammin kuin perinteisten koulutusväylien kautta.

Nopea oppiminen on mahdollista kiihdytetyn oppimisen ansiosta. Kiihdytetty oppiminen perustuu ennen kaikkea itse tekemällä oppimiseen, yksin ja ryhmässä.

Oletko…

 • palavasti kiinnostunut työskentelemään uusinta teknologiaa olevien automaattilaitteiden parissa?
 • sinnikäs ja motivoitunut oppimaan uutta intensiivisessä koulutuksessa ja sen jälkeen?
 • rohkea hyppäämään uusiin tilanteisiin sekä reipas ja itsenäinen ongelmanratkoja?
 • tekijätyyppi: et pelkkää tarttua toimeen ja työntää käsiä saveen

Onko sinulla...

 • halu ja mahdollisuus viettää suurin osa työajasta ulkomailla
 • sujuva suomen ja englannin kieli: koulutus järjestetään suomeksi ja ulkomailla työkieli on englanti
 • vähintään 18 vuotta ikää
 • B-ajokortti
 • kyky oppia nopeasti – tämä selviää tekemällä hakutestit, joilla hakuprosessi alkaa!

Me tarjoamme…

 • 12 viikon maksuttoman intensiivikoulutuksen ja heti perään vakituisen työpaikan Academic Workin kautta Roclalla
 • vaihtuvat maisemat ja vaihtelevan työnkuvan
 • reilun korvauksen tehdystä työstä
 • ponnahduslaudan automaatioalalle, jolta ei ihan heti työt lopu

MITÄ ACADEMYSSA OPITAAN 12 VIIKOSSA?

Academy valmentaa sinut toimimaan käyttöönottajan tehtävissä Roclan asiakasyritysten tehtaissa ja varastoissa. 12 viikon aikana opit muun muassa…

 • tarvittavat perustiedot automaatio- ja sähkötekniikasta
 • automaattitrukkien ohjelmoimisessa käytettävän PLC-ohjelmoinnin perusteet
 • testaamaan automaattikoneiden ja koko järjestelmän toimintaa ja korjaamaan sen virheitä
 • toimimaan itsenäisesti asiakaskohtaamisissa eri puolilla maailmaa

Kaikkein tärkein oppi vauhdilla kehittyvälle teknologia-alalle tähtäävälle on kuitenkin se, että opit oppimaan: jatkuvasti kehittyvällä alalla pärjäävät ne, jotka osaavat ja haluavat kehittää osaamistaan jatkuvasti.

MIHIN TYÖLLISTYN KOULUTUKSEN JÄLKEEN?

Academysta valmistuttuasi aloitat työt vakituisessa työsuhteessa Academic Workilla ja työskentelet Roclalla vuokratyösuhteessa, siis konsulttina. Käytännössä elät ja hengität arkea Roclalla – Academic Work toimii tukenasi taustalla.

Roclan toimisto sijaitsee Järvenpäässä, mutta suurin osa työajasta ollaan ulkomailla asiakasyritysten varastoissa ja tehtaissa käyttöönottoprojektien parissa.

Rocla kehittää ja valmistaa sähkötrukkeja sekä täysin autonomisia, itseajavia trukkeja ja automaatioratkaisuja voimakkaasti kasvavaan logistiikan automatisointiin. Markkinoiden paras käyttäjäkokemus syntyy asiakkaiden prosessien ymmärtämisen ja kehittämisen kautta. Rocla on osa kansainvälistä Mitsubishi Logisnext -yhtiötä. Järvenpäässä työskentelee yli 500 ammattilaista tuotekehityksessä, tuotannossa, automaatioliiketoiminnassa sekä tukitoiminnoissa.

Katso videoita kuinka Roclan itsestään liikkuvat trukit toimivat käytännössä Roclan asiakkaan tiloissa hollantilaisessa paperitehtaassa!

Kysyttävää? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin!

Lue lisää blogista: Uusi ura automaatioalalla on auki taustasta riippumatta – tällaista on työ automaatioteknologian parissa

Aikataulu:

Hakuaika 11.11.-22.12.2019. Huomioithan, että valinnat saatetaan tehdä jo ennen haun päättymistä!

Startti-ilta 4.2.2019, jossa tapaat muut koulutusohjelmaan valitut ja josta alkaa itsenäinen esiopiskelu ennen koulutuksen alkua.

Intensiivikoulutus (12 vko) 2.3.-27.5.2020. Koulutus järjestetään Academyn kampuksella Espoon Keilarannassa.

Valmistujaiset  27.5.2020.

Ensimmäinen työpäivä Roclalla 28.5.2020

On ihan älytöntä ajatella, että vain vuosi sitten olen vanhoissa töissä pähkäillyt ja tuskaillut, että hitto, jotain pitäisi tehdä. Ja nyt sitten vuosi myöhemmin voin todeta, että olen tehnyt jotain oikein. Ainakin toistaiseksi tämä tuntuu juuri oikealta ja tosi hyvältä päätökseltä. En ole hetkeäkään katunut, en ihan rehellisesti hetkeäkään.
Heidi NurminenJava kevätlukukausi 2018
Jos tämä 3 kuukautta on jotain opettanut niin sen, että kaiken voi oppia oikealla asenteella. Ekalla viikolla tuntui, että tietomäärä kaatuu päälle, mutta sitten, kun koko ajan tulee uutta, oppimiseen harjaantuu ihan eri tavalla.
Tatu VahteriC#.NET kesälukukausi 2018
Kun aloitin työt Academysta valmistumisen jälkeen, pääsin heti toisena työpäivänä tekemään oikeita, asiakkaalle laskutettavia töitä. Se kertoo siitä, että Academyn jälkeen töihin ei mennä tutustumaan, vaan ihan oikeasti tekemään – ja se on ollut parasta.
Sonja VojnovicJava syyslukukausi 2017