Hae Academyyn
Lue Lisää
12 viikon intensiivinen koulutus, varma työpaikka, työ internet-ajan käänteentekevimmän ilmiön parissa ja lähes loputtomat kehittymismahdollisuudet. Tulevaisuus pilvipalveluiden parissa on kirkas heille, jotka uskaltavat kiihdyttää työelämän eturiviin.

2019-05-31

2019-05-31

“Pilvipalvelut ja sitä kautta työt niiden parissa lisääntyvät jatkuvasti. Kasvu on ollut voimakasta viime vuosina ja töitä riittää myös tulevaisuudessa." -Petteri Salo, Senior SW Test Engineer Cargotecillä

Uusi ura IT-alan eturivissä ja kyky vaikuttaa siihen, miten maailma muuttuu – tätä on työ pilvipalveluiden parissa

12 viikon intensiivinen koulutus, varma työpaikka, työ internet-ajan käänteentekevimmän ilmiön parissa ja lähes loputtomat kehittymismahdollisuudet. Tulevaisuus pilvipalveluiden parissa on kirkas heille, jotka uskaltavat kiihdyttää työelämän eturiviin.

Pilvi vaikuttaa jo nyt lähes kaikkeen arjessamme – töistä kotisohvalle asti. Pilvipalveluilla pyöritetään sähköpostin ja Dropboxin lisäksi myös niin Netflixiä, Facebookia kuin Fortnite-peliäkin. Työelämässä pilveä käytetään sekä pienissä ja suurissa että kansainvälisissä ja kotimaisissa yrityksissä – on siis selvää, että pilvipalveluosaajat tullaan repimään käsistä nyt ja tulevaisuudessa.

Työmarkkinoiden kasvavaan tarpeeseen vastaa Academyn Tampereella järjestettävä Amazon Web Services (AWS) -pilvipalveluosaajakoulutus, jossa 12 viikossa koulutetaan upouusia pilviosaajia. Heiltä löytyy sekä halua että kykyä pysyä kehityksessä mukana, mielenkiintoa ratkaista ongelmia tuoreilla ideoilla sekä paloa päästä näkemään työnsä tulokset.

Tehokkaan koulutuksen jälkeen uunituoreet osaajat työllistyvät vakituiseen työpaikkaan Academic Workin IT-konsultteina esimerkiksi Cargotecille. Cargotec on älykkään lastin- ja kuormankäsittelyn globaali edelläkävijäyritys, joka luotsaa koko toimialaa kohti digitaalisempaa, ketterämpää ja kestävämpää tulevaisuutta.

Kysyimme pilvipalveluosaajilta miksi pilven parissa on siistiä työskennellä ja miksi pilvipalvelut muuttavat maailmaa.

Mikä ihmeen pilvi?

Pilvipalveluiden synty on ollut yksi mullistavimmista teknologisista harppauksista sitten internetin keksimisen. Pilvipalvelua käytettäessä kaikki data on nimensä mukaisesti pilvessä: ei omalla tietokoneella, kiinteällä serverillä tai yrityksen palvelinhuoneessa. Dataan saa yhteyden milloin vain ja miltä laitteelta tahansa.

Pilvipalveluiden kehityksessä otetaan edelleen massiivisia teknologisia edistysaskeleita ja pilvelle luodaan uusia soveltamisaloja valtavaa vauhtia. Tämän teknologisen evoluution kyytiin hyppäävät myös Academyn kouluttamat pilvipalveluosaajat, jotka pääsevät vaikuttamaan koko alan suuntaan.

Academyssä opiskellaan AWS-pilvialustaa, joka sisältää yli 165 erilaista palvelua. “AWS:n palveluita voidaan käyttää muun muassa kaikenlaisten nettisivustojen tekemiseen, big datan käsittelyyn, IoT-juttuihin, tieteelliseen laskentaan – ja kaikkeen muuhun mihin nyt tietokoneita voidaan käyttää”, kertoo Petteri Salo, Senior SW Test Engineer Cargoteciltä. Pilvipalveluosaaja siis suunnittelee ja konfiguroi pilvessä toimivia palveluita, tekee sovelluskehitystä tai esimerkiksi määrittelee pilvipalvelussa toimivia järjestelmiä.

Uusia soveltamiskohteita pilvelle löytyy sitä mukaa, kun pilviosaajilta löytyy luovia ratkaisuja ja halua mennä eteenpäin. Pilvipalveluilla pystytään näin mullistamaan kokonaisia vallitsevia ajattelutapoja.

“Pilvipalvelut vaikuttavat tapaan, jolla sovelluksia tehdään”, kuvaa Jari Timonen, Chief Software Architect Cargoteciltä. “Itse näen sen niin, että pilvipalveluosaaminen tuo uusia näkökulmia perinteiseen sovelluskehitykseen ja myllertää alaa uusien työmahdollisuuksien kautta.”

Miksi työ pilvessä kannattaa?

Yritykset siirtävät palveluitaan pilveen kovalla innolla, pilviosaajia taas on kroonisesti liian vähän. Samalla myös pilvialustat jatkavat kehittymistään – sekä Salo että Timonen korostavat, että jatkuva oman osaamisen kehittäminen ja uuden oppiminen on alan elinehto.

“Pilvipalveluiden parissa mikään päivä ole samanlainen”, vahvistaa Timonen. Salon mukaan tuoreen pilvipalveluosaajan tulee olla valmis oppimaan myös jatkossa – lisäksi tarvitaan kiinnostusta tekniikkaan ja halua ratkaista ongelmia.

Toisaalta yksi pilvessä työskentelyn kiehtovimmista puolista on juuri se, että jatkuvasti kehittyvissä pilvialustoissa ei ole valmiita ratkaisuja. Pilvipalveluosaaja työskentelee vauhdilla muuttuvan maailman ehdoilla kehittyvän, vanhoja malleja murtavan teknologian parissa. Valmiiden ratkaisujen puutteesta huolimatta – tai juuri sen takia – pilven parissa työskentely on palkitsevaa myös jokapäiväisessä arjessa.

“Työn palkinnot tulevat onnistuneista projekteista ja tyytyväisistä loppukäyttäjistä”, sanoo Timonen.

“Työssäni parasta on, että saan oppia uusia asioita ja näen työni tulokset nopeasti. IT-alalla on yleensäkin rento ja leppoisa työilmapiiri”, kokoaa Salo.

Pilvipalveluiden parissa työskennellessä myöskään uramahdollisuudet eivät lopu kesken. Työ pilvipalveluiden parissa on sekä koodaamista että mielikuvituksen käyttöä, näkökulmien laajentamista ja uusien ratkaisujen etsimistä – pilvipalveluosaaja ymmärtää pilvipalveluiden käytöstä saatavaa hyötyä sekä ohjelmistokehityksen että liiketoiminnan näkökulmasta.

Tämän takia pilvipalveluosaajat ovat monen alueen ammattilaisia ja pystyvät toimimaan laajasti erilaisissa tehtävissä ja yrityksissä. Vastaavasti pilven parissa työskentelee osaajia, jotka tulevat mitä erilaisimmista taustoista – koska AWS-kehityksessä saa ja pitääkin olla luova, monipuolisesta kokemuksesta ja useamman alan tuntemisesta on tässä työssä vain hyötyä. Uravaihtoehtoja siis riittää monenlaisille osaajille taustoista riippumatta, eikä uusien asioiden opettelu lopu koskaan, mikäli omaa intoa riittää.

“Pilvipalvelut ja sitä kautta työt niiden parissa lisääntyvät jatkuvasti”, kertoo Salo. “Kasvu on ollut voimakasta viime vuosina ja töitä riittää myös tulevaisuudessa”.

Cargotec
Cargotec

No items found.