Lue Lisää
Ongelmanratkaisua, vaihtelevia työpäiviä, suuria laitteita, tietokoneita ja robotteja sekä niiden ohjaamista halutulla tavalla – tätä kaikkea teollisuusautomaatio pitää sisällään. Teollisuusautomaatio korvaa manuaalista käsin tehtävää työtä laittein ja konein, mutta silti automaation sydämessä on edelleen ihminen, joka saattaa kaiken alkuun.

2020-10-15

2020-10-15

Teollisuusautomaatio tarvitsee ihmisiä – miksi alalle kannattaa nyt hakeutua?

Ongelmanratkaisua, vaihtelevia työpäiviä, suuria laitteita, tietokoneita ja robotteja sekä niiden ohjaamista halutulla tavalla – tätä kaikkea teollisuusautomaatio pitää sisällään. Teollisuusautomaatio korvaa manuaalista käsin tehtävää työtä laittein ja konein, mutta silti automaation sydämessä on edelleen ihminen, joka saattaa kaiken alkuun.

Teollisuusautomaatioala kasvaa kovaa vauhtia ja syystä: automaatio parantaa työturvallisuutta, vähentää tuotantovirheitä, lisää tuottavuutta ja tuo joustavuutta, sillä laitteet voi ohjelmoida suorittamaan mitä tahansa tehtävää. Alan vauhdikkaan kasvun myötä automaatio-osaajat viedäänkin työmarkkinoilla käsistä.

AW Academy tarjoaa nyt mahdollisuuden kiihdyttää teollisuusautomaatioalalle maksuttomalla 12 viikon intensiivikoulutuksella, jonka jälkeen tuoreet osaajat työllistyvät lastinkäsittelyratkaisuja tarjoavalle Kalmarille Tampereelle tai puuteollisuusyritys Rautelle Nastolaan ja ulkomaille. Lue Kalmarin ja Rauten asiantuntijoilta, millaista työ teollisuusautomaation parissa on ja miksi alalle kannattaa hakeutua.

HUOM! Saimme runsaasti hakemuksia Kalmarin Tampereelle sijoittuvaan työtehtävään, minkä takia haku on auki enää vain matkustamista sisältäviin rooleihin Rautella ja Kalmarilla. Tässä blogissa kuvattuun Kalmarin rooliin ei siis valitettavasti voi enää hakea. Lue lisää koulutuksen sivulta!

MITÄ TEOLLISUUSAUTOMAATIOKOULUTUKSESTA VALMISTUVAT KÄYTÄNNÖSSÄ TEKEVÄT?

AW Academyn kautta tulleet tuoreet osaajat pääsevät Kalmarilla ja Rautella suunnittelemaan, toteuttamaan, testaamaan ja kehittämään automaatiota.

“Kalmarilla kehitetään liikkuvia työkoneita, tarkemmin kontinsiirtolaitteita, ja automaatiota satamiin sekä logistiikkakeskuksiin. Työssä pääset kehittämään näiden laitteiden koneenohjausjärjestelmiä, testaamaan niitä ja liittämään ne osaksi muuta automaatiojärjestelmää,” kertoo Kalmarin Development Manager Janne Kuosmanen.

Rauten Head of Electrics and Automation Antti Pennanen avaa, että Rautella AW Academystä valmistuneet pääsevät työskentelemään mekaanisen puunjalostuksen parissa ympäri maailmaa.

“AW Academystä tulevat osaajat pääsevät ohjelmoimaan, koeajamaan ja ottamaan käyttöön tehtaisiin toimitettavia koneita, kuten esimerkiksi suurimpien kotimaisten asiakkaiden UPM:n ja Metsän tehtaille.”

Rautella konsultit pääsevät viettämään suuren osan työajastaan ulkomailla huolto- ja käyttöönottokeikoilla, joten työssä vaaditaan seikkailuhenkisyyttä, rohkeutta ja joustavuutta.

“Työssä pääsee omin käsin tekemään”

Teollisuusautomaation kiehtovuudesta ja työn palkitsevuudesta puhuttaessa Janne nostaa päällimmäisenä esiin automaation kehittämisen ja koneiden ohjaamisen.

“Parasta ja kiehtovinta työssä on uuden kehittäminen sekä se, kun näkee valtavien laitteiden toteuttavan niille itse suunnittelemaa tehtävää.”

Antti komppaa ja kertoo ongelmanratkaisun sekä laaja-alaisen konkreettisen tekemisen olevan työn parhaimpia puolia.

“Mielekkyyttä työhön tuo haaste saada kone toimimaan halutusti ja se, että pääsee itse omin käsin tekemään – ei pelkästään ohjelmoinnin, vaan koko automaation kannalta.”

MIKSI AW ACADEMYN KAUTTA KANNATTAA HAKEUTUA TEOLLISUUSAUTOMAATIOALALLE JUURI NYT?

Automaation yleistyessä ja kehittyessä työllisyysnäkymät teollisuusautomaatio-osaajille ovat nyt, mutta myös jatkossa hyvät. Alan parissa riittää runsaasti erilaisia rooleja, joista monia ei vielä edes ole olemassa.

“Asiantuntijat alalla hyvin pitkälti viedään käsistä – ei pelkästään tässä tilanteessa, vaan yleensäkin eli työllisyysnäkymät ovat hyvät,” Antti sanoo.

Jannen mukaan työssä ei myöskään ehdi aika käymään pitkäksi alan nopean kehityksen ansiosta: “Uusia mielenkiintoisia laitteita tulee jatkuvasti ohjelmoitavaksi ja testattavaksi, joten työhön ei pääse kyllästymään.”

Antti nostaa Rauten parhaimmiksi puoliksi yrityksen globaaliuden ja hyvällä yhteishengellä varustetun tiimin. “Meillä on kiinteä, noin 50 henkilön automaatiotiimi, jossa kaikki tukevat ja auttavat toisiaan ongelmien kanssa. Porukassa vallitsee erittäin hyvä yhteishenki,” Antti tiivistää.

Globaalin toimintaympäristön lisäksi Rauten Group Vice President ja CHRO Marko Hjelt korostaa Rauten ketteryyttä ja henkilökohtaisen kehityksen tukemista. “Emme ole kauhean iso yritys, joten sanoisin että toiminta on joustavaa ja ei-byrokraattista. Myös eri mahdollisuuksia urakehitykseen pyritään huomioimaan ja kouluttautumista tuetaan, hyviä työsuhde-etuja tietenkään unohtamatta.”

Jannen mielestä Kalmar on erinomainen paikka aloittaa ura teollisuusautomaatioalalla, koska Kalmarilta löytyy modernit, testilaitteilla ja kehityssimulaattoreilla varustetut tilat Tampereen kehityskeskuksesta. “Tämä mahdollistaa tehokkaan ja käytännönläheisen otteen kehitykseen.”

Jos innostut vaihtelevista työpäivistä, konkreettisten ongelmien ratkaisusta, teknologian parissa työskentelystä ja vauhdilla kasvavasta sekä suuren määrän erilaisia työrooleja tarjoavasta alasta, toimi nyt ja hae mukaan AW Academyn 12 viikon maksuttomaan intensiivikoulutukseen.

KOULUTTAUDU TEOLLISUUSAUTOMAATIO-OSAAJAKSI 12 VIIKON INTENSIIVIKOULUTUKSELLA JA ALOITA URA RAUTELLA TAI KALMARILLA

No items found.
No items found.