Lue Lisää
Jatkuvasti muuttuvassa työelämässä on tilausta tavallisten ihmisten eeppisille teoille – kuten alanvaihdolle. Tällaisilla teoilla kuuluukin olla elämää suurempi klangi, koska ne eivät muuta pelkästään tekijöidensä, vaan myös koko maailman tulevaisuutta.

2019-09-30

2019-09-30

Alanvaihto oli ehkä koko tähänastisen elämäni paras päätös. Ainoastaan harmittaa se, etten tehnyt sitä aiemmin.

Tee jotain eeppistä – vaihto IT-alalle kannattaa, eikä katso taustaa (Lauran ja Roosan uranvaihtotarinat)

Jatkuvasti muuttuvassa työelämässä on tilausta tavallisten ihmisten eeppisille teoille – kuten alanvaihdolle. Tällaisilla teoilla kuuluukin olla elämää suurempi klangi, koska ne eivät muuta pelkästään tekijöidensä, vaan myös koko maailman tulevaisuutta.

Uuden uran tavoittelu ja alanvaihto vaativat rohkeutta, sinnikkyyttä ja teräksistä motivaatiota  – oikean kaistan lisäksi. Academy on tällainen poikkeuksellisen nopea väylä, joka kuroo umpeen IT-alan työnantajien ja osaajien välistä kuilua. Sen kautta uuden uran on aloittanut jo yli 200 erilaisilla taustoilla varustettua osaajaa, joista noin puolet on naisia.

Mutta mikä ajaa ihmisen hyppäämään pois tutusta ja totutusta? Miksi alanvaihto kannattaa? Annetaan Academyn 12 viikon intensiivikoulutuksen eli “prässin” läpikäyneiden Lauran ja Roosan kertoa lisää.

Alanvaihto vaatii
asennetta ja
työ imua

Suurimmalle osalle ihmisistä työ on yksi tärkeistä elämänsisällöistä. Jos sorvin ääressä näyttää harmaalta ja jämähtämisen tunteet ovat toistuvia, muutos voi houkutella. Muutos ei ole helppo laji, mutta kannattaa silti. Ratkaisevana tekijänä siinä on oman asenteen lisäksi työn imu, joka voi kuulostaa maagiselta jutulta, mutta perustuu ihan tosimaailman kokemuksiin ja tekoihin.

Laura (ent. ravintolatyöntekijä ja kääntäjäopiskelija, nyk. IT-konsultti)

IT-alalla on puutetta toki tekijöistä, mutta myös diversiteetistä. Yksi Academyn alalle tuoma vahvistus onkin eri taustoilla ja kokemuksilla varustetut ihmiset. Aiemmin yliopistossa espanjan kääntämistä opiskellut ja ravintola-alalla työskennellyt Laura Muttilainenkaan ei edusta stereotyyppisintä IT-alan urapolkua.

Lauran rohkea hyppy Academyyn kypsyi halusta päästä nopeasti uudelle alalle ja töihin.

“Koska olin jo viettänyt vuosia yliopistossa, en halunnut enää toista kertaa lähteä vuosiksi opiskelemaan uutta tutkintoa. Tunsin myös olevani jumissa työssäni. Tilanteeni oli sekä töiden että opintojen suhteen näköalaton”, Laura muistelee.

Samaan aikaan Laura oli seurannut uutisointia siitä, kuinka koodareista on kaikkialla pulaa ja ohjelmointialalla töitä ja mahdollisuuksia riittäisi. Ottaessaan alasta enemmän selvää hän sai tietää, että “muutamat onnekkaat” olivat päätyneet koodareiksi Academyn kautta.

“En kuitenkaan uskonut, että minullakin olisi siihen mahdollisuus, koska minulla ei ollut minkäänlaista kokemusta koko alasta tai koodaamisesta. Academysta valmistuneet näyttivät olevan superihmisiä, ja Academyn konsepti vaikutti liian yksinkertaiselta ollakseen totta: 12 viikkoa opintoja ja uusi ura aukeaisi.”

Uteliaisuuttaan Laura lopulta uskaltautui tekemään Academyn alustavat soveltuvuustestit. Onneksi, sillä se oli hetki, joka Lauran omien sanojen mukaan vei näköalattomuuden tunteen.

Academyn 12 viikon prässi tuntui Laurasta juuri siltä: intensiivisiä harjoituksia tehtiin todella paljon. Niin paljon, että myös onnistumisia tuli pakostakin. Nimenomaan onnistumisen tunne ja se, että huomasi oppineensa jotain, auttoivat Lauraa jatkamaan eteenpäin. Parasta kuitenkin oli ryhmähenki ja vertaistuki.

“Hienointa Academyssa oli, ettei jäänyt yksin.”

Muiden academylaisten tavoin myös Laura arvostaa nykyisessä työssään Vitec FuturSoftilla samoja tekijöitä, joista myös työn imu rakentuu. Laura nauttii itsenäisestä työskentelystä, mutta kuitenkin osana tiimiä. Hän myös kokee saavansa sopivassa suhteessa niin vastuuta kuin vapautta. Kaiken kaikkiaan hän kokee sopivansa hyvin yhteen työnsä kanssa.

“Monesti työpäiväni kuluvat melkeinpä huomaamatta. Koetan ratkaista ongelmia, joihin on usein joko monta erilaista ratkaisua tai sitten tuntuu, ettei yhtään. Molemmat ovat mielenkiintoisia tilanteita. Tähän asti kaikkeen on aina löytynyt kuitenkin ratkaisu, vaikka välillä tuntuu, että hakkaa päätään seinään.  Tunnen innostumista ja iloa, kun huomaan oppineeni jotain ja ratkaisseeni ohjelmointiin liittyvän ongelman.”

Työpaikalla Laura tuntee saavansa  apua, kun sitä pyytää. Hänen taustansa on myös otettu todella hyvin huomioon. Laura on sisäistänyt elinikäisen oppimisen ja hän ymmärtää sen, etteivät kerran opitut tiedot ja taidot riitä, vaan osaamista tulee päivittää tasaisesti. Toisinaan se tarkoittaa myös rohkeutta kokeilla jotain ihan uutta.

“Minun ei odoteta osaavan jo kaikkea. Olen vielä aloittelija, ja ainoat paineet, joita olen työssäni kokenut, ovat minun itse itselleni kohdistamia. On niin paljon asioita, joita haluaisin oppia ja jo osata. Vuorokaudessa on kuitenkin rajallinen määrä tunteja, ja ohjelmointityö vaatii vapaa-ajalta vastapainoksi muutakin tekemistä, jotta aivot ja mieli saavat lepoa.”

Roosa (ent. parturikampaaja, stylisti ja pukuompelija, nyk. IT-konsultti)

Sitkeys on yksi monista ominaisuuksista, jotka yhdistävät eri taustoista tulevia Academyn opiskelijoita. Sitä löytyy roppakaupalla myös Roosa Tähkiöstä, joka kiihdytti uudelle IT-uralle työskenneltyään aiemmin muun muassa parturikampampaajana ja stylistina.

Muutokseen ja alanvaihtoon Roosaa ajoi uusien haasteiden kaipuu ja mahdollisuus hyödyntää omaa potentiaaliaan mahdollisimman monipuolisesti. Häntä motivoi tunne siitä, että työllä on merkitystä ja työtä arvostetaan.

“Tällä hetkellä saan tehdä minua inspiroivia asioita ja samalla kehittää osaamistani. Alanvaihto oli ehkä koko tähänastisen elämäni paras päätös. Ainoastaan harmittaa se, etten tehnyt sitä aiemmin. Alanvaihtoni on yllättänyt monet, mutta pelkästään positiivisesti”, Roosa purkaa päätöstään.

Roosa kertoo kokevansa iloa uuden oppimisesta. Samalla on kuitenkin mukavaa myös huomata osaavansa jo jotain. Roosa on muiden academylaisten tavoin sisäistänyt elämänpituisen oppimisen. Hänelle se merkitsee sitä, että hyväksyy keskeneräisyytensä, on avoimin mielin uuden äärellä eikä pelkää hypätä tuntemattomaan.

Myös Roosa tunnistaa työn imun – tai sen puutteen – tärkeyden omassa alanvaihtopäätöksessään. Mitään ei kuitenkaan tapahu, ellei oma asenne ole kunnossa. Hän kokee olevansa oikealla urapolulla, jossa työ on vaihtelevaa ja  itsenäistä ja jossa hänellä on mahdollisuus vaikuttaa asioihin.

“Yritän muistuttaa itseäni, ettei kukaan ole täysin valmis ihmisenä eikä työntekijänä. Asenne haasteiden vastaanottamisessa ratkaisee niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin.”

Vaikka Academyyn pääsee vain tarkan hakuseulan läpi, kannustaa Roosa uskomaan itseensä. Mahdollisuuksia kun löytyy yllättävistäkin paikoista, kun uskaltaa tarttua tilaisuuteen ja tarvittaessa vaihtaa suuntaa.

“Academy tarjosi elämäni rankimmat, mutta palkitsevimmat 12 viikkoa. Alanvaihto on vaatinut paljon työtä ja tulee vaatimaan vielä paljon lisää, mutta olen motivoitunut ja minulla on selkeät tavoitteet, joita kohti olen jo matkalla.”

Voiko uuden ammatin todella oppia
12 viikossa?

Kenestäkään ei tule missään lajissa mestaria 12 viikossa. Academyn koodauskoulutusohjelman opettaja Tommi Teräsvirta muistuttaakin, että Academyn intensiivikoulutuksen käyneet osaavat ammatin perustaidot. He tietävät, että paljon täytyy oppia lisää, ja heillä on sekä taitoa että halua oppia se, mitä eivät vielä osaa.

Uudella  IT-uralla alkuun pääseminen on mahdollista 12 viikossa, kiitos kiihdytetyn oppimisen.

Tommi Teräsvirta on käytännössä päässyt näkemään, kuinka nopea oppiminen on mahdollista, kun keskitytään olennaiseen ja opiskelijat ovat motivoituneita oppimaan.

“12 viikon jälkeen ohjelman läpikäyneet osaavat koodata saman verran kuin yliopistolta tai ammattikorkeakoulusta valmistuneet, mutta ehkä jopa ammattimaisemmin. Heiltä puuttuu paljon teoreettista osaamista, jota nämä "formaalimman" koulutuksen läpikäyneet ovat saaneet, mutta Academy valmistaakin siihen, mitä on nimenomaan laadukkaan koodin tuottaminen projektissa ja ryhmässä.”

Teräsvirta painottaa, että lisäksi erittäin tärkeä koulutuksessa omaksuttava asia on oppimisen opettelu.

“Nykyisin suurin osa ohjelmoijista joutuu jatkuvasti opettelemaan uusia teknologioita, kieliä, työkaluja yms. Tämän muuttuvan maailman ja siihen sopeutumisen Academyn konsultit osaavat varsin hyvin. Elämän mittaisen oppimisen siis.”

TEE JOTAIN EEPPISTÄ JA KIIHDYTÄ TYÖELÄMÄN ETURIVIIN UUDELLE IT-URALLE - ensi kevään koulutushaut käynnissä NYT!

Lue lisää:

Töissä saa viihtyä – miksi IT-alassa on imua ja miksi se on tärkeää

Tee jotain eeppistä – vaihto IT-alalle kannattaa, eikä katso taustaa (Sannan ja Ilkan uranvaihtotarinat)

No items found.
No items found.