Lue Lisää
Uudenlaisen koulutusmallin saapuminen Suomeen on herättänyt odotetusti keskustelua ja kirvoittanut kysymyksiä. On luonnollista hämmentyä täysin uuden asian edessä ja siksi kokosimme tähän blogikirjoitukseen tärkeitä verkkokeskusteluissa (esim. Helsingin Sanomat, Taloussanomat) esiintyneitä kysymyksiä ja vastauksia.

2017-05-24

2018-03-05

Academyn koulutusohjelmassa koodataan 12 viikon aikana noin 500 tuntia ratkoen konkreettisia ja todellisia tämän hetken työelämän haasteita. Tällä hetkellä valitettavasti monen IT-osaajan osaaminen ei vastaa IT-alan työnantajien tarpeita ja Academy on loistava tapa päivittää oma osaaminen ajankohtaiseksi.

Tätä haluat kysyä Academysta

Uudenlaisen koulutusmallin saapuminen Suomeen on herättänyt odotetusti keskustelua ja kirvoittanut kysymyksiä. On luonnollista hämmentyä täysin uuden asian edessä ja siksi kokosimme tähän blogikirjoitukseen tärkeitä verkkokeskusteluissa (esim. Helsingin Sanomat, Taloussanomat) esiintyneitä kysymyksiä ja vastauksia.

K: Onko koulutus todella ilmainen?

On. Koulutus on täysin maksuton.

K: Voiko 12 viikossa oppia tarpeeksi, jotta kelpaa työmarkkinoille?

Kyllä. Kiihdytetty oppiminen perustuu tutkimuksiin, joiden mukaan 12 viikkoa on optimaalinen aika oppia uusi asia intensiivisessä koulutuksessa. Koulutusohjelmaan valitut käyvät läpi rekrytointiprosessin, joka varmistaa riittävän oppimiskyvyn. Academyn tavoitteena ei ole kolmessa kuukaudessa pullauttaa koulutusputkesta pihalle guruja. Ideana on opettaa tärkeimmät ydintaidot, jotta henkilöt voivat aloittaa uransa IT-konsultteina erilaisissa toimeksiannoissa. Academy on alkusysäys elämänmittaiselle oppimiselle ja kehittymiselle.

K: Koulutuksesta valmistuneet siis saavat varman työpaikan?

Uskomme vahvasti konseptiimme: lupaamme kaikille valmistuneille vakituisen työpaikan IT-konsulttina Academic Workin asiakasyrityksessä.

Työllistyminen koulutuksen jälkeen

K: Millaista palkkaa tästä “varmasta työpaikasta” voi saada?

Koulutuksen jälkeen luvassa on junior-IT-konsultin palkka mikä on 2 800 - 3 100 euron haarukassa, riippuen onko sinulla aikaisempaa soveltuvaa kokemusta ja työskentelypaikkakunnasta. Palkka on kilpailukykyinen muihin junior-IT-konsultin tehtäviin verrattuna.

K: Mikä tämä tällainen varma työpaikka on?

Jokainen Academysta valmistuva konsultti työllistyy Academic Workin IT-konsultiksi ja työskentelee Academic Workin asiakkailla.

K: Academy vaikuttaa siltä että perinteinen vuokratyö on kääritty vaan uuteen, hienompaan paperiin!

Luonnollisesti joitakin perinteisestä vuokrtyöstä tuttuja piirteitä on olemassa. Academy järjestää 12 viikon intensiivisen koulutuksen henkilöille jotka pääsevät läpi tiukasta rekrytointiprosessista sekä tarjoaa vakituisen työpaikan: Academysta valmistuneet IT-konsultit tulevat toimimaan ulkopuolisina resursseina Academic Workin asiakkailla, kuten mikä tahansa muu IT-konsultin tavoin. Tarkoituksena on, että tietyn ajanjakson jälkeen konsultit siirtyvät suoraan asiakkaiden palkkalistoille.

K: Miksei työmarkkinoilla vapaana olevat koodarit työllisty mutta minä voisin työllistyä Academyn jälkeen?

Academyn koulutusohjelmassa koodataan 12 viikon aikana noin 500 tuntia ratkoen konkreettisia ja todellisia tämän hetken työelämän haasteita. Tällä hetkellä valitettavasti monen IT-osaajan osaaminen ei vastaa IT-alan työnantajien tarpeita, mikä heijastuu työllistymismahdollisuuksiin. Academy on loistava tapa päivittää oma osaaminen ajankohtaiseksi.

K: Miksi Academyn valmistuneita kutsutaan konsulteiksi?

Tämä kuvastaa parhaiten sitä työnkuvaa, jossa henkilöt tulevat toimimaan.

K: Mikä firma ja miksi palkkaisi konsultin joka on tutustunut alaan kokonaiset 3 kuukautta?

12 viikon koulutusjaksosta ei valmistu IT-guruja vaan tulevaisuuden IT-guruja. Academysta valmistuneilla junior IT-konsulteilla oppimiskäyrä koulutusjakson jälkeen on normaalia jyrkempi: kolmen kuukauden aikana saaduilla eväillä tiedon etsiminen ja oppiminen jatkuu töissä. Academy on yrityksille riskitön ja nopea väylä löytää henkilöitä, joilla on aikaisemmasta työurasta sellaista kokemusta, josta on hyötyä heidän asiakasprojekteissaan.

K: Sijaitseeko kaikki yhteistyökumppaneiden mahdolliset työpaikat pääkaupunkiseudulla?

Lähtökohtaisesti konsultit työllistyvät pääkaupunkiseudun alueella ja tämä on asia johon pitää sitoutua jos pääsee ohjelmaan mukaan.

Hakeminen kurssille ja 12 viikon opinnot

K: Miksi valintaprosessi alkaa testeillä?

Koulutuksemme on intensiivinen ja asettaa korkeat vaatimukset osallistujalle. Ansaitaksesi paikkasi koulutusohjelmassa sinun tulee osoittaa soveltuvuutesi koulutukseen. Tämän varmistamme hakuprosessin alussa tehtävillä testeillä, jotka olemme valinneet yhdessä testien toimittajan TalentQ:n kanssa.

K: Minulla ei ole lainkaan IT-taustaa. Voinko silti hakea syksyn Java-kurssille?

Academyyn voi hakea kuka tahansa aiempaan taustaan katsomatta. Osallistujia valitessamme painotamme enemmän motivatiota ja oikeanlaista asennetta kuin aiempaa kokemusta. Etsimme motivoituneita henkilöitä jotka taustastaan riippumatta voivat sitoutumisellaan ja kovalla kunnianhimollaan saavuttaa mitä vain - kunhan he vain saavat oikeat työkalut.

K: Ohjelman sivujen mukaan ohjelmoinnin opetus tapahtuu lähiopetuksena pääkaupunkiseudulla. Miksi näin? Sehän sopisi hyvin etänäkin opetettavaksi sisällöksi.

Äkkiseltään voisi ajatellakin juuri näin, mutta kiihdytetty oppiminen vaatii jatkuvaa opettajan läsnäoloa, tukea ja ohjausta. Oppimisen kannalta on tärkeää myös innostava ympäristö ja vuorovaikutteinen tiimityöskentely, mikä muodostaa suuren osan Academyn opetuksesta. Opiskelijat opettavat jatukevat myös toisiaan.

K: Haastatteluvaiheessa  joukosta karsitaankin ne joilla ei ole aikaisempaa kokemusta ja jäljelle jäävät aikaisempaa kokemusta omaavat?

Haastatteluvaiheessa mitataan ennen kaikkea hakijan motivaatiota suorittaa 12 viikon intensiiviset opinnot. Kokemus toimialalta ei ole arvioitava mittari hakuprosessissa, mutta toki kaikki aiemmin työelämässä kerrytetty kokemus on eduksi. Ruotsissa on menestynyt esimerkki henkilöstä joka osallistui ohjelmaan parturi-kampaaja -taustalla ja työllistyi uudelle toimialalle koulutuksen jälkeen.

K: Moniko valmistuu ja moniko otetaan töihin?

Ruotsissa Academystä on valmistunut paria henkilöä vaille, kaikki jotka on koulutukseen valittu eli noin 99 %. Koulutuksen keskeyttäminen on yleensä johtunut esimerkiksi vakavasta sairastumisesta tai muusta painavasta syystä. Kaikki kurssin läpäisseet henkilöt saavat vakituisen työpaikan IT-konsulttina. Tämän uskallamme luvata, koska rekrytointiprosessi ja koulutusmalli testatusti toimivat.

K: Voinko hakea Academyyn monta kertaa jos läpäisin verkkotestit, mutta en päässyt jatkoon enää seuraavasta vaiheesta? Motivaationi ja osaamiseni on kehittynyt edelliseen hakuun nähden.

Voit hakea seuraavalle kurssille ihan normaalisti edellyttäen, että pääset läpi verkkotesteistä.

K: Ketä nämä opettajat ovat ja miten heidät on koulutettu menetelmään?

Opettajat tulevat olemaan oman alansa huippuja, joilla on aito halu opettaa ja nähdä ihmisten kehittyvän. Academylla on oma pedagoginen malli (The Academy Way), jonka mukaan opettajat koulutetaan toimimaan. Academy on monelle opettajallemme unelmien duuni: harvoin saa opettaa yhtä lahjakasta ja motivoitunutta porukkaa!

Verkon helmet yhdessä korissa

Väite: Suomeen on perustettu lähimenneisyydessä vastaavia it-koulutukseen panostavia yrityksiä jotka ovat osoittautuneet huijareiksi.

Meillä on Ruotsista 300 Academysta valmistuneen konsultin kymmenien Academyn asiakkaiden ja opettajien suositukset ohjelman toimivuudesta mikä mahdollisti laajentumisen Suomeen. Meille paras suositus on palaavat asiakkaat ja tyytyväiset konsultit jotka ovat saaneet uralleen kauan haaveilemansa uuden suunnan. He eivät suosittelisi meitä eteenpäin mikäli kokemus ei olisi ollut toimiva.

Väite: 500 tuntia koodausta kurssilla? Kyllä it-konsultointi on muutakin kuin koodausta!

No kyllä ehdottomasti! Tästä syystä koulutamme kaikille osallistujille myös muita konsultoinnissa vaadittavia taitoja kuten ymmärrystä liiketoiminnasta sekä  myynti- viestintä- ja vuorovaikutustaitoja.

Väite: Sääli nykyään koodaamisen opettelu nähdään pikajuoksuna jota se ei todellakaan ole.

Olisi naiivia väittää noin! Academy on ensimmäinen sykäys uuteen uraan ja mahdollistaa oman alan vaihdon. Tämän jälkeen oppiminen jatkuu työelämässä. Tuskin minkään tutkinnon myöskään sen 5 vuotta kestävän jälkeen on "valmis" loppuelämäksi. Siitä se vasta alkaa!

Väite: Tuolla räpellyksellä ei opi edes ohjelmoinnin alkeitakaan. Jos oikein hyvin käy niin korkeintaa Java:n syntaksin alkeet.

Academyn nettisivuilta voi käydä lukemassa tarkemmin kurssin sisällöstä. Emme väitä että Academysta valmistuu seniori IT-konsultteja vaan juniori IT-konsultteja joilla on kaikki edellytykset jatkaa oppimistaan koulutusjakson jälkeen ja pystyvät tuottavaan työhön asiakasprojekteissa. Ruotsista saatujen kokemusten mukaan asiakkaat ovat olleet erittäin tyytyväisiä Academysta valmistuneiden henkilöiden osaamistasoon ja siihen kuinka nopeasti he omaksuvat uusia asioita.

 

No items found.
No items found.