Tutustu koulutuksiin ja tee hakutestit!
Lue Lisää
Koodaamisesta kiinnostunut tanssinopettaja Ville kaipasi lyhyttä ja tehokasta ponnahduslautaa IT-alalle ja haki Academyyn. Nyt hän opettelee ohjelmistokehittämisen saloja – askel askeleelta, aivan kuten tanssilattiallakin.

2018-10-31

2018-10-31

”Täällä pääsee itse kokeilemaan ja tekemään, mikä ainakin itselleni on äärettömän hyvä tapa oppia. Lisäksi on päässyt tekemään kokonaisia projekteja ryhmän kanssa viikoittain. Niitä tekemällä ja jälkeenpäin analysoimalla tulee oikeasti tarkasteltua, mitä on opittu ja mikä on vielä haastavaa.”

Tanssinopettajasta koodariksi 12 viikossa opiskellut Ville: ”Jos IT-ala kiinnostaa ja haet uusia tuulia elämään, kannattaa tarttua tilaisuuteen”

Koodaamisesta kiinnostunut tanssinopettaja Ville kaipasi lyhyttä ja tehokasta ponnahduslautaa IT-alalle ja haki Academyyn. Nyt hän opettelee ohjelmistokehittämisen saloja – askel askeleelta, aivan kuten tanssilattiallakin.

Musiikki täyttää hämärtyvän illan, jalat liikkuvat sen mukana ja kasvoilta loistaa tekemisen ilo. Alun perin Lapista kotoisin oleva biofysiikan maisteri ja tanssinopettaja Ville näyttää olevan elementissään tanssilavalla. Harva osaisi arvata, että parketilla pyörähtely vaihtuu pian koodarin töihin.

Viimeiset kuusi ja puoli vuotta Ville on kiertänyt tanssilattioita niin Suomessa kuin ulkomaillakin paritanssia opettaen. Keväällä kohtalo kuitenkin kuljetti kiitoradalle kohti uutta uraa: nyt Helsinkiin muuttanut Ville opiskelee Academyssa ja valmistuu pian IT-konsultiksi.

Tiukka hakuprosessi opetti uutta ja valmisti tulevaan opiskelurupeamaan

Ville kuvailee Academyn hakuprosessia mielenkiintoiseksi: vastaan tuli asioita, joita ei ollut tullut tehtyä koskaan aiemmin.

”Monivaiheinen hakuprosessi opetti paljon uutta itsestä. Sitä varten kannattaa varata aikaa ja erityisesti testit kannattaa tehdä huolella."

Vaativalla hakuprosessilla pyritään varmistamaan se, että kukaan ei tipu kelkasta 12 viikkoa kestävän matkan aikana. Monipuolisilla testeillä ja haastatteluilla pidetään huolta siitä, että kaikki kurssille valitut ovat motivoituneita siirtymään uudelle uralle, pystyvät omaksumaan suuria tietomääriä nopeasti ja haluavat sitoutua sekä intensiiviseen koulutusjaksoon että konsultin työhön sen jälkeen.

Myös Ville näkee motivaation ja oppimiskykyjen seulonnan hakuvaiheessa ratkaisevana: intensiivinen opiskelu vaatii sinnikkyyttä ja sisua, joita voi olla vaikea pitää yllä ilman kovaa motivaatiota.

”Nämä 12 viikkoa vaativat omistautumista. Töitä tehdään aina vähintään yhdeksästä viiteen ja jos jokin asia tuntuu menevän ohi, sen pariin pitää palata vapaa-ajalla.”

Arki kampuksella pyörii oikeiden työelämän haasteiden ympärillä

Koodaamaan oppii koodaamalla ja siksi niin Ville kuin muutkin IT-kurssien opiskelijat viettävät 12 viikon aikana yhteensä noin 500 tuntia koodaten. Tiiviisti käytännön työelämään kytkeytyvä teoria tulee lyhyissä pätkissä, joiden välillä opittua kerrataan ja harjoitellaan itsenäisesti ja ryhmissä.

”Täällä pääsee itse kokeilemaan ja tekemään, mikä ainakin itselleni on äärettömän hyvä tapa oppia. Lisäksi on päässyt tekemään kokonaisia projekteja ryhmän kanssa viikoittain. Niitä tekemällä ja jälkeenpäin analysoimalla tulee oikeasti tarkasteltua, mitä on opittu ja mikä on vielä haastavaa."

Opetustavan lisäksi arkea kampuksella rikastuttavat muut ihmiset.

”On mahtavaa, kun on koko ajan luokallinen ihmisiä ympärillä. Istumapaikat vaihtuvat päivittäin, joten kaikkiin pääsee tutustumaan ja oppeja pääsee jakamaan kaikkien kanssa. Jos jokin asia on jollekin haastava, asian jo oivaltaneet auttavat."

Tulevaisuus IT-alalla on täynnä mahdollisuuksia

Valmistumisen jälkeen Villeä odottavat työt fullstack-kehittäjänä. Vaikka takana on intensiivinen opiskelurutistus, Ville odottaa työelämässä eniten sitä, että pääsee oppimaan yhä enemmän.

”Opeteltavaa riittää: ala kehittyy niin valtavalla tahdilla. Academyssa on oivaltanut sen, että tällä alalla itseään pitää kehittää jatkuvasti. Täältä opitulla oppimisasenteella en usko jämähtäväni paikoilleni tulevaisuudessa."

Tulevaisuus jatkuvasti muuttuvalla IT-alalla tuntuu kutkuttavalta – monipuoliset tulevaisuuden näkymät olivatkin yksi syy sille, miksi Ville halusi hypätä tanssilattialta nimenomaan koodin maailmaan.

”IT-ala on ihan järjettömän laaja kokonaisuus. Jos tällä hetkellä kiinnostavalta tuntuva koodaaminen alkaisikin jonain päivänä tylsistyttää, alalta löytyy varmasti muutakin mielenkiintoista tekemistä.”

Myös vanhassa ammatissa opittuja asioita olisi mukava päästä hyödyntämään uudessa ympäristössä.

”Jonain päivänä olisi mielenkiintoista työskennellä asiakasrajapinnassa ja päästä yhdistämään tanssinopettajan työssä kertynyt asiakaspalvelukokemus tekniseen osaamiseen ja hyödyntämään sitä, että ymmärtää sekä asiakkaan näkökulman että teknisen toteutuksen.”

Harkitsetko hakemista? Ota talteen Villen vinkit:

1. Jos IT-ala kiinnostaa ja varsinkin jos haet uusia tuulia elämään, tartu tilaisuuteen! Tälle matkalle lähteminen oli yksi parhaista päätöksistä mitä olen tähän mennessä elämässäni tehnyt.

2. Tee hakutestit huolella ja rauhassa. Hakuprosessi on mielenkiintoinen ja siihen kannattaa panostaa myös siksi, että se opettaa paljon uutta itsestä.

3. Varaudu suureen tietomäärään lyhyessä ajassa – ja luota siihen, että jos muutkin ovat läpäisseet kurssin, sinäkin pysytyt siihen!

Vielä ehdit hakea tammikuussa 2019 alkaviin koulutusohjelmiin! Tutustu kursseihin täältä ja tee hakutestit!

No items found.
No items found.