Lue Lisää
Tomi Erävaara on työskennellyt Academic Workilla kolme ja puoli vuotta IT Consultant Managerina, ja viimeiset kaksi vuotta myös esimiehen roolissa IT-rekrytointitiimin Team Managerina. Erävaaran työssä parasta ovat ympäröivät mahtavat ihmiset, joiden kanssa saa olla oma itsensä. Tärkeintä elämässä hänelle on hänen perheensä, johon kuuluvat vaimo ja yksivuotias poika Oskari. Erävaara on kunnianhimoinen ammattilainen, jonka tavoitteena on tehdä Academystä menestystarina.

2017-05-11

2018-03-05

Heilutellaan käsiä ja voivotellaan, mutta kukaan ei tee asialle mitään. Siksi musta on hienoa olla tässä mukana – me oikeasti tehdään jotain

Rekrytointipäällikkö Tomi Erävaara esittäytyy

Tomi Erävaara on työskennellyt Academic Workilla kolme ja puoli vuotta IT Consultant Managerina, ja viimeiset kaksi vuotta myös esimiehen roolissa IT-rekrytointitiimin Team Managerina. Erävaaran työssä parasta ovat ympäröivät mahtavat ihmiset, joiden kanssa saa olla oma itsensä. Tärkeintä elämässä hänelle on hänen perheensä, johon kuuluvat vaimo ja yksivuotias poika Oskari. Erävaara on kunnianhimoinen ammattilainen, jonka tavoitteena on tehdä Academystä menestystarina.

Tampereelta ponnistava hauska ja seurallinen perheenisä joka nauttii elämän pienistä ja suurista iloista

Tomi Erävaara on työskennellyt Academic Workilla kolme ja puoli vuotta IT consultant managerina ja viimeiset kaksi vuotta myös esimiehen roolissa IT-rekrytointitiimin Team Managerina. Suomeksi hän on siis IT-rekrytoija ja vetää IT-rekrytointitiimiä. Ennen Academic Workille päätymistä Erävaara opiskeli kauppatieteitä ja johtamista. Vaikka opinnot eivät juurikaan sisältäneet oppeja ruohonjuuritason toiminnasta auttaa kaupallinen tausta häntä ymmärtämään asiakkaidensa liiketoimintaa paremmin sekä johtamaan kokonaisuuksia. Academic Workille hänet veti mielenkiinto mahtavaa työyhteisöä ja rekrytointiprosessia kohtaan.

Tomi Erävaaralle perhe tulee aina ensin. Vapaa-ajallaan hän soittaa vaimoa lainaten “bändissä” ja nauttii hyvistä elokuvista. Elokuvien suhteen genrellä ei ole väliä - kunhan se ei ole kauhua koska silmät kiinni on vaikea nauttia elämyksestä. Erävaaran henkilökohtainen tavoite on tulevaisuudessa omistaa pieni kellaripanimo ja makkaratehdas.

Ihmisten kanssa työskentelyn molemmat puolet

Erävaaran arki alkaa jo aamulla raitiovaunussa matkalla töihin sähköpostien tarkistamisella. Työpäivät jakautuvat useimmiten tasaisesti operatiivisen rekrytointityön ja tiimin johtamisen kesken. Päivästä riippuen loppupäivä kuluu muun muassa asiakastapaamisissa sisäisissä palavereissa ja haastatteluja tehden. Palavereissa käydään läpi kuinka tiimillä menee kulttuurin ja tulosten puolesta ja mitä voitaisiin tehdä paremmin tai fiksummin. Asiakastapaamisien pääpaino on asiakassuhteiden kehittämisessä ja syventämisessä kuitenkin aina kauppa mielessä.

Erävaaran työssä parasta ovat häntä ympäröivät ihmiset joilta hän saa energiaa ja iloa ja joiden kanssa hän saa tehdä töitä omana itsenään. Hänelle työnkuva ei ole yhtä tärkeä kuin työporukka jossa työ tehdään.

"Academic Workin työporukalla voisi tehdä vaikka putkiremontteja – eivät he niitä osaa vielä tehdä mutta voisivat yhdessä oppia."

Ihmiset ovat myös haasteellinen osa työtä. Liikkuvia palasia on paljon eikä ihmisten kanssa työskennellessä mikään ole varmaa. Asiat voivat muuttua nopeasti ja moni asia voi muuttua samanaikaisesti. Tärkeintä on kyky reagoida nopeasti ja päästä heti tilanteen tasalle.

"Ihmisten kanssa kun tehdään töitä tapahtuu monenlaisia asioita."

Talk is cheap

Erävaara työskentelee yhtenä neljästä rekrytoijasta Academic Workin alun perin Ruotsissa lanseeraamassa Academy-konseptissa. Academy on 12 viikkoa kestävä ilmainen IT-alan koulutusohjelma jonka tavoitteena on taata jokaiselle valitulle työpaikka koulutuksen päättyessä. Lisäksi Erävaara toimii konseptin puolestapuhujana joka hänelle tulee luonnostaan aidon innostuksen myötä. Erävaara lähti mukaan Academy-projektiin Ruotsin menestyksen innoittamana. Ruotsissa Academy on jo oma itsenäinen yrityksensä joka työllistää muutaman ihmisen. Tulokset ja numerot ovat olleet vakuuttavia. Erävaaralle on kunnia-asia olla pioneerina tuomassa jotain näin uutta Suomeen.

"Tunnen aitoa ylpeyttä siitä että olen mukana tekemässä jotain uutta ja merkityksellistä."

Erävaaralle Academy symboloi jotain uutta jotain mahdollisuutta. Suomessa on jo jokin aikaa sitten tunnistettu IT-alalla vallitsevan osaajapulan olevan ongelma mutta ennen Academyä ongelmalle ei ole konkreettisesti tehty juuri mitään.

"Heilutellaan käsiä ja voivotellaan mutta kukaan ei tee asialle mitään. Siksi musta on hienoa olla tässä mukana – me oikeasti tehdään jotain" Erävaara kertoo. "On selvää ettei Academy ratkaise ongelmaa kokonaan mutta se on jo hyvä alku."

"Talk is cheap."

Vuoden päästä Erävaara haluaisi vetää Academic Workin Helsingin toimistoa. Academyn osalta Erävaara toivoo Suomen Academylle samankaltaista menestystä kuin Ruotsin Academylle. Hän näkee myös Academyn herättävän keskustelua Suomessa ja siten toimivan katalysaattorina muutokselle muiden huomatessa konseptin toimivuuden. Academyllä on potentiaalia tuoda mukanaan suuria muutoksia.

"Pitää asettaa tavoitteita eihän ne muuten toteudu" Erävaara kuittaa.

No items found.
No items found.