Lue Lisää
AW Academyn käynnissä olevat koulutukset ovat siirtyneet etäopiskeluun koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Kesän koulutusten haut jatkuvat normaalisti, mutta haastattelut järjestetään ensisijaisesti etänä.

2020-03-16

2020-03-16

Miten koronavirus vaikuttaa AW Academyn toimintaan?

AW Academyn käynnissä olevat koulutukset ovat siirtyneet etäopiskeluun koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Kesän koulutusten haut jatkuvat normaalisti, mutta haastattelut järjestetään ensisijaisesti etänä.

KAMPUKSELTA ETÄOPISKELUUN

AW Academyssa on tällä hetkellä käynnissä neljä koulutusohjelmaa, joiden opetus järjestetään tulevina viikkoina verkossa.

Opettajien introt, eli lyhyet, käytännön harjoittelua edeltävät luennot järjestetään webinaarin tavoin ja harjoituksia tehtäessä opettaja on jatkuvasti tavoitettavissa ja valmiina auttamaan. Ryhmätöitä tehdään yhtä lailla verkossa viestien.

AW Academyn toimitusjohtaja Jukka Pulkkinen uskoo poikkeustilanteen olevan kaikesta huolesta ja harmista huolimatta myös mahdollisuus oppia.

”Koska pedagoginen mallimme perustuu opettajan jatkuvaan valmennukseen ja tiiviiseen ryhmätyöskentelyyn, tämä on tottakai suuri haaste, mutta toisaalta myös kiinnostava mahdollisuus testata, miten kiihdytetty oppiminen taipuu etäolosuhteisiin.”

AW Academyssa juuri nyt opiskeleva Laura Kankaanpää JavaScript-koulutuksesta kertoo etäopiskelun lähteneen käyntiin mukavasti.

”Etäopinnot sujuvat hyvin. Meidän porukka on saanut mahtavasti eri viestintäteknologiat toimimaan ja ratkotaan ongelmia yhdessä keskustellen mm. mikrofonien avulla. On tämä nykypäivänä näppärää!”

KESÄKURSSIEN HAKU JATKUU NORMAALISTI – HAASTATTELUT PÄÄOSIN ETÄNÄ

Haku kesän koulutusohjelmiin on auki ja hakuprosessi rullaa normaalisti. Ainoa muutos on tavallisesti kasvokkain tehtävien haastattelujen siirtäminen lähtökohtaisesti Skypeen ja Microsoft Teamsiin.

Seuraamme jatkuvasti THL:n ohjeistusten kehittymistä ja päivitämme tähän artikkeliin, mikäli tilanne hakujen osalta muuttuisi.

Tulevana kesänä AW Academyssa voi kouluttautua ja työllistyä sovellusasiantuntijaksi, testiautomaatio-osaajaksi tai pilvipalveluasiantuntijaksi.

Testiautomaatiokoulutuksen ja Sofigaten ServiceNow-koulutuksen osalta opetus alkaa esiopinnoilla toukokuun puolivälissä ja itse intensiivikoulutus järjestetään kesäkuun puolestavälistä syyskuun puoleenväliin.

Pilvipalvelukoulutus ja CGI:n, Telian ja Fujitsun ServiceNow-koulutus puolestaan alkavat esiopinnoilla toukokuun lopussa ja intensiivikoulutus järjestetään kesäkuun lopusta syyskuun loppuun.

Tilanne on maailmanlaajuisesti poikkeuksellinen ja ajatuksemme ovat niiden kanssa, joita huoli ja epävarmuus kohtaavat kaikkein rajuimmin. Toivomme, että koulutusohjelmamme voivat tarjota epävarmassa tilanteessa toivoa: jos elämä ajaisi tilanteeseen, jossa uranvaihtoa pitäisi harkita, se ei automaattisesti vaadi vuosien opiskelua tai tiettyä taustaa. Tarve rohkeille tulevaisuuden tekijöille ei ole loppumassa.

No items found.
No items found.