Lue Lisää
Tämä artikkeli esittelee Suomen Academyn toisen valmistuneen luokan lopputöitä. Edellisessä julkaisussa paljastimme jo kaksi projektia. Valmistuneet IT-konsultit suunnittelivat ja toteuttivat projektinsa pienryhmissä vain kymmenen viikon opetuksen jälkeen. Nämä alla kuvatut projektit demottiin yleisölle ja kutsuvieraille ennen valmistujaisjuhlaa. Yleisössä kummasteltiin, miten näin valmiita ja toimivia töitä saadaan aikaiseksi vain kahdessa viikossa.

2018-06-05

2018-06-05

Kiinnostaako uusi ura IT-alalla? Oletko aina halunnut oppia koodaamaan? Syksyllä alkavien maksuttomien koulutusohjelmien haku on nyt auki. Tutustu avoimiin ohjelmiin ja aloita hakuprosessi jo tänään testaamalla, läpäisetkö haastavat soveltuvuustestit!

Mitä Academyn käynyt IT-konsultti osaa koodata 12 viikon opintojen jälkeen?

Tämä artikkeli esittelee Suomen Academyn toisen valmistuneen luokan lopputöitä. Edellisessä julkaisussa paljastimme jo kaksi projektia. Valmistuneet IT-konsultit suunnittelivat ja toteuttivat projektinsa pienryhmissä vain kymmenen viikon opetuksen jälkeen. Nämä alla kuvatut projektit demottiin yleisölle ja kutsuvieraille ennen valmistujaisjuhlaa. Yleisössä kummasteltiin, miten näin valmiita ja toimivia töitä saadaan aikaiseksi vain kahdessa viikossa.

Travelnote: Muistatko missä se kiva Pariisin kahvila oli?

Ryhmän jäsenet: Tiina Enroth, Heidi Kaunisto, Leena Schaumann, Aino Peräkasari, Milla Peltola

Käytetyt teknologiat: Spring, Maven, MySQL | RDS, Java, Rest, Amazon web services, React, JavaScript, Google Maps API, Bootstrap

Tiimin kommentti: “Travelnote on applikaatio, johon voit tallentaa itsellesi tärkeitä paikkoja. Erityisesti kun matkustat, voit merkitä ylös parhaat paikat ja kuvauksen siitä, miksi haluat muistaa juuri sen paikan. Jos esimerkiksi menet samaan kohteeseen uudelleen tai kaverisi kysyy matkavinkkejä, kaikki on koottuna samaan paikkaan, maan ja kaupungin mukaan. Applikaatiossa on Google Maps-pohjainen karttaominaisuus, johon voi merkitä lokaation suoraan koordinaattien perusteella sekä haluamansa muut tiedot, kuten paikan nimen, osoitetiedot, kuvauksen, arvostelun yhdestä viiteen sekä linkin nettisivuille. React tuli viimeisellä opetusviikolla meille uutena teknologiana. Rakensimme projektimme sen ympärille. Uutena tuli myös Google Maps API, joka oli yllättävän haastava liittää Reactiin, samoin kuin turvallisuuskirjautuminen, jotta oikeat käyttäjän tiedot säilyvät.”

Need4feed: Rakenna oma uutiskuplasi

Ryhmän jäsenet: Nikita Semenkov, Waltteri Broder, Johanna Jerman

Käytetyt teknologiat: Spring Boot, React, MYSQL, Maven, JavaScript, Bootstrap

Tiimin kommentti: “Need4feed on räätälöitävissä oleva uutisvirta, johon voi etsiä itseä kiinnostavia uutisia joko ylläpidon valmiiksi määrittelemistä lähteistä tai mistä vaan internetistä, mihin julkaistaan sisältöä. Default-vaihtoehtoja päätimme laittaa neljä, minkä lisäksi siinä on tyhjä tagi, johon voi kopioida minkä tahansa kiinnostavan verkkolähteen. Viikolla 9 meille esiteltiin projektimme keskeinen teknologia React, jonka kanssa lähdettiin liikkeelle melkein nollista. Uutta oli myös jutun sydän, koodinpätkä, joka ottaa RSS:n kiinni ja muotoilee sen.

Ticket Service

Ryhmän jäsenet: Sami Nykänen, Toni Sarro, Aleksi Peltola, Satu Ylikoski, Antti Valtonen, Veli-Pekka Nurmi

Käytetyt teknologiat: Spring Boot (Java), Google Firebase, React (JavaScript), MySQL, AWS (FireBase), Bootstrap, HTML/CSS

Tiimin kommentti: “Ticket Service on apuohjelma, jolla pystytään allokoimaan opettajia oppilaiden avuntarpeisiin, silloin kun opettajaa tarvitaan. Tällä hetkellä ohjelma on rakennettu soveltuvaksi vain Academyyn, mutta sitä voidaan jalostaa ja skaalata myös muihin käyttötarpeisiin. Ticket Service käyttää tietokantarakennetta, johon tallennetaan kurssikohtaisesti opiskelijoiden tekemiä tikettejä eli avunpyyntöjä. Tiketti on siis ikään kuin jonotusnumero, jonka pohjalta opettaja voi katsoa ketä lähtee auttamaan. Ohjelma on sovellettavissa muuallakin, missä jonotustapahtumiin tarvitaan organisoimista, kuten esimerkiksi Kelan toimistoon. Projektissa syvennyttiin teknologioista Reactiin, joka tuo toiminnallisuuden käyttäjälle. Projektin varrella huomasimme kuinka nopeasti opimme, kun keskitymme teknologian ymmärtämiseen. Innolla lähdemme oppimaan lisää uusia ohjelmointikieliä.”

Sport4everyone

Ryhmän jäsenet: Ville Louko, Olli Saarinen, Renne Brandt, Heidi Nurminen, Elina Rauhala, Tiina Kimari

Käytetyt teknologiat: Java, Spring Boot, React, JavaScript, Bootstrap, Paint, Git, Trello, AWS, FireBase, Chartkick

Tiimin kommentti: “Teimme urheiluun kannustavan motivaattori-appin, johon otimme pelillisiä elementtejä mukaan. Hahmon kehitys tapahtuu käyttäjän urheilun kautta. Ihmiset liikkuvat liian vähän ja on aiemminkin huomattu, että pelillistäminen ja palkinnot motivoivat, joten sillä tavalla yritämme motivoida ihmisiä urheilemaan enemmän. Lopputuloksena tietenkin on hyvinvoinnin paraneminen koko yhteiskunnassa. Käytännössä sovellus toimii siten, että sinne tulee urheilutuloksia, joista piirretään erilaisia graafeja. Erikseen ovat laskurit, jotka vaikuttavat oman hahmon kehittymiseen. Määritimme erilaisia tasoja ja lisäksi käyttäjälle näkyy myös se, kuinka monta kertaa pitää käydä treenaamassa, jotta hahmo saavuttaa seuraavan tason eli saa seuraavia ominaisuuksia tai tavaroita. Keräämme tietoja tietokantaan ja Reactilla tietoa muutetaan graafiseen muotoon. Tässä versiossa käyttäjä syöttää itse tiedot, mutta tarkoitus olisi saada dataa jatkossa suoraan esimerkiksi erilaisista askelmittareista, jotta kehitys näkyisi sovelluksessamme saman tien.”

Academyn uudet koulutusohjelmat alkoivat toukokuun lopulla, ja uudet kurssilaiset pääsivät aloittamaan juuri avatuissa oman kampuksen tiloissa Espoon Keilarannassa.

Kiinnostaako uusi ura IT-alalla? Oletko aina halunnut oppia koodaamaan? Syksyllä alkavien 12 viikon maksuttomien koulutusohjelmien haku on nyt auki. Tutustu ohjelmiin ja aloita hakuprosessi jo tänään testaamalla, läpäisetkö haastavat soveltuvuustestit! 

No items found.
No items found.