Lue Lisää
20 vuotta sitten yrityksillä oli käytössään aikansa uusimmat koneet ja laitteet. Yritysmaailma nautti uusimmasta teknologiasta ja sen soveltamisesta työn teossa. Nyt, vuonna 2018, tilanne onkin kääntynyt päinvastaiseksi: kuluttajamarkkinat ovat lähteneet ajamaan teknologista kehitystä ja innovaatioita eteenpäin.

2018-09-10

2018-09-10

Meille merkitsee puhtaan teknologiaosaamisen sijaan ymmärrys siitä, mitä teknologialla pitää tehdä ja mitä ongelmaa asiakkaalla ratkaistaan.

Maailman innovatiivisimmaksi valittu yritys ServiceNow automatisoi ja helpottaa yritysten arkea

20 vuotta sitten yrityksillä oli käytössään aikansa uusimmat koneet ja laitteet. Yritysmaailma nautti uusimmasta teknologiasta ja sen soveltamisesta työn teossa. Nyt, vuonna 2018, tilanne onkin kääntynyt päinvastaiseksi: kuluttajamarkkinat ovat lähteneet ajamaan teknologista kehitystä ja innovaatioita eteenpäin.
Esimerkiksi lentolipun tilaaminen on kuluttajalle nykyään hyvin helppoa. Mutta yritäpä tehdä sama yritysmaailmassa. Moni arkinen asia on kuluttajalle huomattavasti helpompaa kuin yrityksen työntekijälle, mikä aiheuttaa turhautumista yrityselämässä. Meidän tehtävä ServiceNow:lla onkin tehdä yritysten ja niiden työntekijöiden arjesta helpompaa teknologian avulla, kuvailee ServiceNow:n Suomen kanava- ja kumppaniliiketoiminnasta vastaava Antti Taskinen.

Digitaalisen transformaation ytimessä

Forbesin Maailman innovatiivisin yritys -palkinnon vuonna 2018 voittanut ServiceNow on Yhdysvalloissa reilut 10 vuotta sitten perustettu teknologiayritys, joka myy palvelu- ja tiedonhallinta-alustaa. Alusta pyrkii ratkaisemaan yritysten haasteita yhä monimutkaisemmassa ympäristössä, jossa pelkkä sähköposti ei enää riitä.

Yhtä prosessia tai tehtävää ei enää hoida yksi työntekijä, vaan useat ihmiset eri puolella organisaatiota. Vanhat työskentelytavat eivät siksi enää toimi, vaan tarvitaan uusia työkaluja palvelu- ja tiedonhallintaan kokonaisuutena, jatkaa Taskinen.

Nykypäivän yrityksille on tyypillistä, että palvelupyynnöt koskevat useita eri osastoja ja työntekijöitä. Haasteita syntyy, jos nämä osastot eivät keskustele keskenään.

Uuden työntekijän saapuminen taloon edellyttää useita eri toimenpiteitä yrityksen eri osastojen toimesta. Kulkuluvat, työvälineet, it, työsopimus ja koulutus edellyttävät lähes jokaisen organisaation tukifunktion osallistumista. ServiceNow tarjoaa yritykselle alustan palvelukokonaisuuden hallintaan ja pyyntöjen automatisointiin. Näin työntekijöille jää enemmän aikaa hoitaa vaikeampia asioita ja kehittää omaa palveluaan tai tuotettaan, Taskinen selventää.

Tavoitteena positiiviset liiketoimintavaikutukset

ServiceNow:lla voi hallita mitä tahansa yrityksen palvelua tai prosessia. Asiakkaana voi siten olla mikä tahansa yritys, joka haluaa tehostaa toimintaansa teknologian avulla. Pääasiassa asiakkaita ovat kuitenkin isot yritykset ja organisaatiot, joille pystytään alustan avulla tuomaan positiivista liiketoimintavaikutusta joko toiminnan tehostamisen tai asiakastyytyväisyyden kasvattamisen kautta.

On loogista, että isommissa organisaatioissa on enemmän haasteita palvelupyyntöjen kokonaishallinnan ja automatisoinnin suhteen. Siten myös alustan tuoma hyöty on yleensä suurempi isommissa yrityksissä, Taskinen toteaa.

Siinä missä kilpailijoiden ratkaisuissa yhdistyvät useat eri järjestelmät integroituina, ServiceNow on aidosti kaikki palvelut ja tuotteet kattava yksi alusta. Taskinen havainnollistaa järjestelmää ja palvelua autoesimerkin avulla:

Sen sijaan, että ostaisit manuaalivaihteisen auton, jonka huollosta joudut huolehtimaan itse, tarjoamme sinulle automaattivaihteisen auton täydellä huoltopalvelulla.

Maailmanluokan teknologiayrityksen ServiceNow:sta tekee myös sen globaali kumppaniverkosto.

Koko ServiceNow-ekosysteemi lähtee innovatiivisesta ongelmanratkaisusta ja positiivista asennetta huokuvista ihmisistä. Olemme yhdessä kumppaniemme kanssa aidosti tekemässä digitaalista transformaatiota, luomassa uutta ja ratkomassa yritysten ongelmia. ServiceNow:n parissa työskentelyssä on palkitsevaa nähdä tyytyväinen asiakas ja oikeita tuloksia asiakkaan liiketoiminnassa.

Academyn ServiceNow-ohjelma ainutkertainen koulutusmahdollisuus

Yli kaksi miljardia vuodessa vaihtava ServiceNow kasvaa edelleen 50% vuosivauhtia ja tarve osaajille sekä Suomessa että maailmalla on suuri.

Tällä hetkellä meillä ServiceNow:lla on julkisessa haussa globaalisti 650 osaajaa. Huomioiden koko globaalin ekosysteemimme partnereillamme tarve on kymmenkertainen, Taskinen lisää.

ServiceNow:n tekninen oppiminen on Taskisen mukaan suhteellisen helppoa, koska pilvipalvelupohjaisen järjestelmän käyttäminen ei vaadi kooditasolla syvälle  “konepellin alle” menemistä. Ohjelmointiosaamista tarvitaan kuitenkin alustan yksilöinnissä asiakkaan tarpeisiin sopivaksi. Ratkaisevaa on Taskisen mukaan kyky ymmärtää asiakkaan ongelma ja se, miten ServiceNow:lla voidaan vaikuttaa positiivisesti asiakkaan liiketoimintaan.

Meille merkitsee puhtaan teknologiaosaamisen sijaan ymmärrys siitä, mitä teknologialla pitää tehdä ja mitä onglemaa asiakkaalla ratkaistaan. Etsimme jatkuvasti liiketoimintaa ymmärtäviä tekijöitä, jotka ovat kiinnostuneita uudesta teknologiasta, ja jotka haluavat ajaa muutosta eteenpäin.

Taskinen korostaa vielä lopuksi Academyn ServiceNow-ohjelman ainutkertaisuutta ja taustalla olevia yrityksiä.

Academyn ohjelmaan valitut konsultit pääsevät kolmessa kuukaudessa kiinni maailman parhaaseen ja innovatiivisuudestaan palkittuun teknologiaan. Konsultit työllistyvät alan edelläkävijöille Telialle ja CGI:lle, jotka molemmat panostavat ja investoivat teknologiaan sekä uskovat digitaaliseen muutokseen. Koulutusmahdollisuus työllisyysnäkymät huomioiden on kertakaikkiaan uniikki. Mikäli olet motivoitunut tekemään muutosta, en epäröisi hetkeäkään hakea Academyn ServiceNow-ohjelmaan, Taskinen päättää.

Kiinnostaako uusi ura IT-alalla? Tutustu Academyn IT-konsultteja CGI:lle ja Telialle kouluttavaan 12 viikon intensiivikoulutukseen ja aloita hakeminen jo tänään tekemällä soveltuvuustestit!

No items found.
No items found.