Lue Lisää
Johtajuuskirjailija, koulutusinnovaattori ja hallitusammattilainen Pär Lager tarjoaa lääkettä työmarkkinoiden kasvavan osaamisvajeen paikkaamiseen. Avain ratkaisuun lähtee siitä, että luodaan uusia toimintamalleja, joiden avulla työntekijät koulutetaan tuomalla heidät yhteen työnantajien kanssa.

2018-09-17

2018-09-17

TIEDOTE: Kiihdytetyn oppimisen kehittäjä: Tulevaisuuden työtehtävät saatava koulutuksen keskiöön

Johtajuuskirjailija, koulutusinnovaattori ja hallitusammattilainen Pär Lager tarjoaa lääkettä työmarkkinoiden kasvavan osaamisvajeen paikkaamiseen. Avain ratkaisuun lähtee siitä, että luodaan uusia toimintamalleja, joiden avulla työntekijät koulutetaan tuomalla heidät yhteen työnantajien kanssa.

“Tulevaisuuden työtehtävien tulee ohjata koulutustarjontaa. Koulutuksen on lähdettävä siitä, mitä taitoja tulevaisuudessa tarvitaan. Koulutus on väline, ei päämäärä. Meidän on nostettava työ fokukseen”, Lager summaa.

Pär Lager esiintyy Dare to Learn -tapahtumassa Kaapelitehtaalla 18.9. Hän kertoo työn tulevaisuusskenaarioista sekä esimerkkejä yritysten ja koulutustahojen yhteistyöstä työvoiman varustamiseksi eri puolilta maailmaa. Lager esittää, mitä tarvitaan teknologian alalla ja muilla aloilla tapahtuvan muutoksen hyödyntämiseksi.

Pär Lager on tällä hetkellä kahdeksan eri koulutusorganisaation hallituksessa Ruotsissa ja viidettä vuotta Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston hallituksen jäsen. Vuoteen 2017 asti hän toimi Bergh Schoolin johdossa Tuholmassa lähes kymmenen vuoden ajan, ensiksi toimitusjohtajana, sitten hallituksen puheenjohtajana. Lager on yksi Academyn ja intensiivisen koulutusmallin alkuperäisistä kehittäjistä.

Academy paikkaa osaamisvajetta intensiivikoulutuksilla

Koulutusorganisaatio Academy paikkaa IT-alan osaamisvajetta kouluttamalla työntekijöitä uusiin tehtäviin ja työurille.12 viikon kiihdytettyyn oppimismalliin perustuvissa intensiivikoulutuksissa valmistutaan uuteen ammattiin, muun muassa koodareiksi.

Koulutusputkesta on viimeisen vuoden sisällä valmistunut junioritason asiantuntijoita, jotka työllistyvät heti. Academysta valmistuneilla on teknisten taitojen lisäksi hyvät vuorovaikutustaidot ja kyky ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa. Koulutukset toteutetaan avoimissa luokissa tai räätälöityinä asiakasyritysten tarpeeseen ja ne mahdollistavat yritysten osaamisen kasvattamisen ilman suuria lisäinvestointeja koulutukseen tai rekrytointiin.

Faktatietoa Academystä:

- Academystä valmistuu vuonna 2018 yhteensä 115 junioritason asiantuntijaa

- Syyskuussa 2018 valmistui Academyn ensimmäinen asiakasyritykselle räätälöity luokka. 15 junioritason it-asiantuntijaa siirtyi suoraan Accenturen leipiin töihin

- Lokakuussa 2018 valmistuu energiatehokkuuden kurssi LeaseGreenille

- Vuoden 2019 ensimmäinen koulutus on räätälöity CGI:lle ja Telialle

- Vuonna 2019 Academystä valmistuu yhteensä noin 200 junioritason asiantuntijaa

- Vuonna 2019 Academy Group kouluttaa lähes 1000 ihmistä uudelle uralle

Academy kouluttaa ja työllistää osaajia uusiin tehtäviin toimialoilla, joilla on osaamispula. Yritys tarjoaa kiihdytettyyn oppimismalliin perustuvia 12 viikon intensiivikoulutuksia. Koulutukset toteutetaan avoimissa luokissa tai räätälöityinä asiakasyritysten tarpeeseen. Academy Finland on Academic Workin sisaryritys ja osa Academy Groupia. Academy aloitti toimintansa Ruotsissa vuonna 2015, Suomessa vuonna 2017 ja toimii lisäksi Saksassa sekä pian myös Norjassa. Vuonna 2019 Academy Group kouluttaa toimintamaissaan lähes 1000 ihmistä uudelle uralle. www.academy.fi

Lisätiedot:
Jukka Pulkkinen
toimitusjohtaja
Academy Finland
jukka.pulkkinen@academy.fi
+358 50 447 2747

Haastattelupyynnöt:
Leena Piirto
asiakaspäällikkö
Viestintätoimisto Kaiku Helsinki
leena.piirto@kaikuhelsinki.fi
+358 44 0410 111

No items found.
No items found.