Lue Lisää
Juuso Liljavirralla oli jo ennen Academya kaksi tutkintoa: Business Information Technologyn BBA-tutkinto Turun AMK:sta ja Humanististen tieteiden kandi Helsingin yliopistosta Japanin kielessä ja kulttuurissa, josta hän innostui AMK-opintoihin kuuluneen Australianvaihdon aikana. Kiinnostus Academyyn heräsi Facebook-mainoksesta. Ratkaisevaa oli suora lupaus työpaikasta.

2017-05-04

2018-03-05

“Olen jo pitkään halunnut oppia koodaamaan ja olemaan parempi IT-konsultti, mutta en halunnut lähteä suorittamaan kolmatta korkeakoulututkintoa. Jämäkkä lupaus työpaikasta ja usko opiskelijoihin kiinnitti huomion.”

Juuso Liljavirta viihtyy Academyn hyvässä porukassa

Juuso Liljavirralla oli jo ennen Academya kaksi tutkintoa: Business Information Technologyn BBA-tutkinto Turun AMK:sta ja Humanististen tieteiden kandi Helsingin yliopistosta Japanin kielessä ja kulttuurissa, josta hän innostui AMK-opintoihin kuuluneen Australianvaihdon aikana. Kiinnostus Academyyn heräsi Facebook-mainoksesta. Ratkaisevaa oli suora lupaus työpaikasta.

Liljavirran työura on ollut IT-painotteinen, ja viimeisen kahdeksan vuoden ajan hän työskenteli CRM- eli asiakkuushallintayrityksessä:

“IT-ala ei ole siis itselleni vieras, mutta tämä teknisempi puoli ja Java on uutta. Olin aiemminkin IT-konsultti, mutta enemmänkin sellainen, joka kuuntelee asiakasta ja kertoo toiveet teknisille toteuttajille. Jatkossa osaan toivottavasti itse toteuttaa asiakkaan toiveet.”

Kiinnostus Academyyn heräsi Facebook-mainoksesta. Ratkaisevaa oli suora lupaus työpaikasta. “Olen jo pitkään halunnut oppia koodaamaan ja olemaan parempi IT-konsultti, mutta en halunnut lähteä suorittamaan kolmatta korkeakoulututkintoa. Jämäkkä lupaus työpaikasta ja usko opiskelijoihin kiinnitti huomion.”

Nopea tutustuminen ilahdutti

Liljavirralla on tällä hetkellä käynnissä Academyn neljäs viikko, jolloin tehdään ryhmissä miniprojektia Javalla. Liljavirta on ollut ilahtunut, miten nopeasti Academylaiset ovat tutustuneet toisiinsa ja kuinka hienosti kaikkien kanssa tulee toimeen, vaikka ihmisten taustat ja iät ovat hyvin erilaisia. Academylaisia yhdistää kova motivaatio oppimiseen.

“On aika hauskaa, kun kaikki ovat niin innostuneita! Kaikki ovat pohtineet alanvaihtoa ja päätyneet siihen, että tää on mun juttu. On lentäjiä, asianajajia, todella fiksua porukkaa! Vain parilla muulla on jonkinlaista IT-alan taustaa.”

Jaksaakseen pitkiä opintopäiviä Liljavirta käy välillä tauoilla muiden Academylaisten kanssa ulkona kävelemässä. Erityisesti nyt lumisateiden jälkeen Keilalahti tarjoaa hienot kävelymaisemat. Kun Academyn luennot loppuvat klo 17, Liljavirta pyrkii olemaan vapaalla ja unohtamaan kouluhommat. Jaksamisen kannalta on tärkeää nukkua ja syödä hyvin.

“Vapaa-ajalla käyn paljon Musiikkitalolla Radion sinfoniaorkesterin konserteissa. Siellä ei voi räplätä kännykkää tai tehdä muuta, silloin keskittyy vain kuuntelemaan musiikkia.”

Myös Japani on pysynyt Liljavirran elämässä Suomalais-Japanilaisessa Yhdistyksessä toimimisen myötä. Yhdistys järjestää muun muassa erilaisia Japani-aiheisia tapahtumia.

Academy antaa valmiuksia kehittyä

Liljavirta on aina pitänyt teknologiasta ja tietotekniikasta. Alassa viehättää erityisesti nopea muutos: Jos ei opiskele uutta, jämähtää. Liljavirran toiveissa oli syvempi asiantuntemus ja tekninen osaaminen ja hän tietää saavansa Academysta erinomaiset valmiudet tulevassa työssä kehittymiseen. Liljavirtaa kiinnostaa erityisesti peliala sekä tietysti kaikki Japaniin liittyvä, esimerkiksi japanilaisessa firmassa työskenteleminen. Academysta saa koodausopin lisäksi valmennusta työhaastatteluja varten, eli mieluisan työpaikan saaminen ei jää kiinni ainakaan valmistautumattomuudesta.

Academyn tiukka valintaprosessi yllätti Liljavirran paitsi vaativuudellaan, myös nopealla etenemisellään - koko prosessi oli käyty läpi kahdessa viikossa. Ensimmäisenä olleet netissä tehdyt logiikkatestit tuntuivat todella vaikeilta: “Luulin, että tästä ei tullut mitään, mutta ne olivatkin dynaamisia, eli vaikeutuivat aina, jos jonkun sai oikein.” Seuraavan vaiheen motivaatiokirje ja CV muotoutuivat helposti. Vartin puhelinhaastattelu venyi puoleen tuntiin. Se oli ensimmäinen kosketus Academic Workilaiseen, ja jätti positiivisen mielikuvan. Sen jälkeen seurasi lisää testejä ja vielä tunnin haastattelu, jossa Liljavirta pääsi itsekin esittämään paljon tarkentavia kysymyksiä. “Se oli ammattimaisin työhaastattelu, missä olen ikinä ollut. Jäi mukava olo, että minua todella kuunneltiin.” Lopuksi piti vielä antaa kaksi referenssiä, joista kummallekin oli soitettu. “Oli pollea olo kun pääsin Academyyn, tuollaisen mankelin läpi!”

Academyn motivaatiotesteissä oppimisen lisäksi Liljavirran kohdalla nousi esiin toinenkin tärkeä motivaattori: yhteenkuulumisen tunne. “Edellisessä työpaikassanikin oli tosi hyvä työporukka, se on töissä viihtymisen kannalta tärkeää. Odotin, että Academyssakin saa uusia kavereita ja verkostoituu, mutta en arvannut, että kaikkien kanssa tulisi juttuun näin nopeasti!” Ensimmäinen päivä Academyssa oli tutustumista, mutta toisen päivän jälkeen kaikki olivat jo pyörällä päästään. “Se päivä jäi varmasti kaikille mieleen! Mutta autamme toisiamme ja yhdessä pärjätään!”

Sinusta IT-konsultti? Tee soveltuvuustestit  ja hae ohjelmaan jo tänään. Haku on nyt auki.
No items found.
No items found.