Lue Lisää
Hennileena Calonius valmistui jouluna 2017 intensiiviseltä 12 viikon Academy-kurssilta ja aloitti työt heti valmistuttuaan Tiedolla. Tällä hetkellä hän työskentelee Tiedolla julkisen sektorin hankkeen parissa full stack -kehittäjänä. Academysta valmistumisen ja työn aloittamisen jälkeen hektinen elämä on asettunut takaisin omiin uomiinsa.

2018-05-17

2018-05-17

Olen yksi ensimmäisistä Academy-konsulteista Tiedolla, joten alussa toki jännitti, miten minuun ja koulutustaustaani suhtaudutaan. Ensimmäiset työviikot ja kuukaudet ovat menneet hyvin ja olen ollut yksi muiden joukossa. Ihmiset ovat olleet hyvin kiinnostuneita kuulemaan 3 kk kestävästä intensiivikoulutuksesta ja ymmärtävät, että olen junior-tason tekijä.

Hennileena Calonius valmistui Academysta suoraan töihin Tiedolle

Hennileena Calonius valmistui jouluna 2017 intensiiviseltä 12 viikon Academy-kurssilta ja aloitti työt heti valmistuttuaan Tiedolla. Tällä hetkellä hän työskentelee Tiedolla julkisen sektorin hankkeen parissa full stack -kehittäjänä. Academysta valmistumisen ja työn aloittamisen jälkeen hektinen elämä on asettunut takaisin omiin uomiinsa.

Kun Academyn intensiivinen 12-viikkoinen loppui ja loppuprojekti oli saanut hyvät arvostelut opettajilta, oli Hennileenan vuoro hypätä koulutuksesta suoraan työelämään

- Odotin työn alkua innoissani ja vähän jännittyneenäkin. Koko kurssin ajan minulla oli kuitenkin ihan luottavainen olo työelämään siirtymisestä. Koen, että sain Academysta riittävät tiedot, taidot ja valmiudet junioritason työtehtävissä aloittamiseen, Calonius kertoo.

Calonius tiesi, että Academyn 12 viikon intensiiviopinnot eivät olisi mikään läpihuutojuttu, vaan ne tulisivat olemaan loppuvuoden ajan käytännössä koko elämän keskipiste.

- Olin jo alusta asti päättänyt, että nyt keskityn täysillä Academyyn ja opiskeluihin, ja kurssin päättymisen jälkeen työelämään siirtymiseen. Oli helpompaa suhtautua todella intensiiviseen ja työntäyteiseen opiskelujaksoon, kun tiesi sen kestävän vain sen 12 viikkoa.

Työkavereiden suhtautuminen jännitti

Luonnollisesti Hennileenaa hieman jännitti, miten tuoreessa työpaikassa suhtauduttaisiin täysin uudenlaisesta koulusta valmistuneeseen it-konsulttiin, ja millaisia odotuksia häneen kohdistettaisiin. Kaikki meni kuitenkin hyvin.

- Olen yksi ensimmäisistä Academy-konsulteista Tiedolla, joten alussa toki jännitti, miten minuun ja koulutustaustaani suhtaudutaan. Ensimmäiset työviikot ja kuukaudet ovat menneet hyvin ja olen ollut yksi muiden joukossa. Ihmiset ovat olleet hyvin kiinnostuneita kuulemaan 3 kk kestävästä intensiivikoulutuksesta ja ymmärtävät, että olen junior-tason tekijä. Saan apua kun tarvitsen, ja minulle tarjotaan tukea riittävästi. Kaiken kaikkiaan koen saaneeni erinomaiset ja riittävät eväät nykyiseen työhöni.

Kommunikaatio esimiehen kanssa ollut erittäin tärkeää työn alussa

Academyn tarjoama koulutus on erinomainen pohja uuteen ammattiin ja uudelle toimialalle siirtyessä, mutta oppiminen tietysti jatkuu myös työelämässä.

- Olen pyrkinyt esimieheni kanssa avoimeen kommunikaatioon ihan alusta asti. Tärkeintä on, että jutellaan avoimesti myös työhön liittyvistä haasteista ja kehittämistarpeista. Ymmärrän, että ei hänkään ole aiemmin johtanut 12 viikossa valmistunutta ohjelmistokehittäjää. Olen kertonut avoimesti Academyn opintojen sisällöstä sekä myös niistä osa-alueista, joissa mielelläni kehittyisin. Työssäni olen joutunut opettelemaan useita uusia työkaluja ja kieliä, mutta minulla on valtava into kehittyä koko ajan paremmaksi. Homma pysyy mielestäni hyvin hallussa, kun motivaatiota vaan riittää, ja sen suhteen minulla ei ole tällä hetkellä ongelmaa. Oma asenne ja suhtautuminen työhön on meillä tärkeässä roolissa.

Hennileenan mukaan Tiedolla pääsee tekemään “ihan oikeita juttuja”, jotka menevät aivan oikeasti käyttöön ja tuotantoon.

- Myös osaamisen jakamisen kulttuuri motivoi minua, ja haluan kehittyä kokeneempien kollegoideni avulla joka päivä paremmaksi. Itse pitää olla aktiivinen ja näyttää, että asiat kiinnostavat, niin tukea ja opettajia kyllä riittää. IT-alalle vaihto oli juuri oikea valinta, sillä tällä alalla töitä riittää, ja suuntautumismahdollisuudet ovat lähes rajattomat. En vielä osaa kuvitella missä olen vaikkapa viiden vuoden päästä, mutta varmasti teen jotain sellaista, joka on minulle merkityksellistä ja tärkeää. Omaa juttua pitää miettiä tasaisin väliajoin, ja tällä hetkellä olen tyytyväinen juuri näin. Onneksi hain mukaan Academyyn, sillä ilman sitä en todellakaan olisi tässä missä tällä hetkellä olen.

Haluatko sinäkin oppia koodaamaan 12 viikossa ja aloittaa uuden uran IT-alalla? Tutustu Academyn avoimiin maksuttomiin koulutuksiin täältä.
No items found.
No items found.