Lue Lisää
Tanja Laurila on ollut Academic Workin riveissä yli 3 vuotta, joista viimeiset vajaa pari vuotta IT Consultant Managerina, eli IT rekrytointipäällikkönä. Tanjaa motivoi hänen työssään eniten sen monipuolisuus ja haastavuus – jokainen työpäivä on erilainen. Osaamista työelämään Tanja ammentaa myös urheilun maailmasta: pitkä jalkapalloharrastus on opettanut tiimipelaamista, Savate keskittymiskykyä ja kuntosaliharrastus puolestaan sinnikkyyttä ja itsenäistä tekemistä.

2017-05-11

2018-03-05

Ruotsissa yksi menestynein osallistuja oli parturi-kampaaja, jolla ei ollut mitään aikaisempaa IT-taustaa. Se on ehkä mulle se merkityksellisin juttu. Ihminen saa uuden mahdollisuuden", Laurila perustelee.

Esittelyssä IT-rekrytointipäällikkö Tanja Laurila

Tanja Laurila on ollut Academic Workin riveissä yli 3 vuotta, joista viimeiset vajaa pari vuotta IT Consultant Managerina, eli IT rekrytointipäällikkönä. Tanjaa motivoi hänen työssään eniten sen monipuolisuus ja haastavuus – jokainen työpäivä on erilainen. Osaamista työelämään Tanja ammentaa myös urheilun maailmasta: pitkä jalkapalloharrastus on opettanut tiimipelaamista, Savate keskittymiskykyä ja kuntosaliharrastus puolestaan sinnikkyyttä ja itsenäistä tekemistä.

Positiivisella energialla varustettu tehopakkaus joka tykkää tehdä yhteistyötä erilaisten tahojen ja ihmisten kanssa sekä kehittyä aina entistä paremmaksi kaikessa mihin ryhtyy.

Tanja Laurila on ollut Academic Workin riveissä yli 3 vuotta. Ura Academic Workilla alkoi rekrytointiassistentin roolissa josta Tanja siirtyi pari vuotta sitten IT Consultant Manager rooliin eli IT-alalle erikoistuneeksi rekrytointipäälliköksi. Tanja sai aikoinaan ensimmäisen kosketuksen IT-alasta aloitettuaan opinnot tietojenkäsittelyn parissa joka ei kuitenkaan tuntunut omalta jutulta. Lopulta Tanja siirtyi yliopistoon jossa hän opiskeli aikuiskasvatustieteitä. Kiinnostus HR-alaa kohtaan inspiroi Tanjaa hakemaan töihin Academic Workille jo opintojen ohessa. Lyhyt kosketus IT-alaan riitti sytyttämään mielenkiinnon IT-rekrytointia kohtaan johon Tanja erikoistui valmistumisensa jälkeen.

Savate työelämän sparraajana

Osaamista työelämään Tanja ammentaa myös urheilun maailmasta: yli kymmenen vuotta kestänyt jalkapalloharrastus on opettanut tiimipelaamista ja kuntosaliharrastus itsenäistä tekemistä sekä jatkuvaa paloa kehittää itseään. Tanja harrastaa myös ranskalaista potkunyrkkeilyä Savatea joka on opettanut hänelle sekä fokusoimista että sinnikkyyttä  – jos koko ajan ei pysy skarppina loukkaantumisriski on suuri. Sinnikkyyttä Tanja luonnehtii siten ettei ensimmäisestä epäonnistumisesta voi lannistua vaan täytyy aina yrittää uudestaan vaikka vähän eri näkökulmasta ja niin kauan että onnistuu.

Savatesta tulee myös samoja ominaisuuksia joita Tanja tarvitsee työssään – fokus tekemiseen koko ajan halu olla paras ja mennä koko ajan eteenpäin.

Työn monipuolisuus motivoijana

Tanjaa motivoi hänen työssään eniten sen monipuolisuus ja haastavuus – jokainen työpäivä on erilainen. Viikkotasolla ajatellen Laurilan arkeen kuuluu muun muassa asiakastapaamisia asiakkaiden ja hakijoiden kontaktointia sekä hakijoiden haastatteluita. Tarvittaessa Tanja myös tarjoaa konsulteille eli Academic Workin kautta työllistyneille henkilöille henkistä tukea esimerkiksi työhyvinvoinnin saralta ja auttaa heitä työelämän käytännön asioissa. Tanjan työhön haastavuutta tuo IT-alan nopea kehittyminen sekä pula osaajista. Siksi oikeiden osaajien löytäminen asiakasyrityksille oikeisiin työnkuviin on erityisen palkitsevaa.

Academy antaa uuden mahdollisuuden

Academic Workin alun perin Ruotsissa lanseeraamassa Academy-konseptissa Tanja on mukana projektiryhmässä joka on tuomassa konseptia Suomeen sekä rekrytoimassa henkilöitä koulutusohjelmaan.  Academy on 12 viikkoa kestävä ilmainen IT-alan koulutusohjelma joka takaa jokaiselle valitulle työpaikan koulutuksen päättyessä.

Tanjalle Academy tarkoittaa sitä että ihminen saa uuden mahdollisuuden joko kouluttautua kokonaan uudelle alalle tai syventää aiempaa IT-alan osaamista. Keskeisintä Academy-konseptissa on osallistujan kyky omaksua paljon uutta tietoa lyhyessä ajassa. Kouluarvosanoilla työkokemuksella tai koulutuksella ei ole merkitystä siinä voiko Academyyn päästä mukaan.

Ruotsissa yksi menestynein osallistuja oli parturi-kampaaja jolla ei ollut mitään aikaisempaa IT-taustaa. Se on ehkä mulle se merkityksellisin juttu. Ihminen saa uuden mahdollisuuden" Laurila perustelee.

Tanja haki itse mukaan Academy rekrytoijaksi oman IT-rekrytointitaustansa vuoksi ja siksi että hän haluaa olla mukana tuomassa uutta konseptia Suomeen. Lisäksi Academy voi parhaimmillaan auttaa paikkaamaan IT-alan osaajapulaa.

"Toivon että valitut henkilöt on jo ainakin ajatuksen tasolla myyty meidän asiakkaille töihin jo ennen koulutuksen alkamista. Kiinnostusta on jo nyt paljon" Tanja kertoo.

Vuoden päästä Tanjan tavoitteina on pitää omat nykyiset asiakkaat tyytyväisinä ja jatkaa yhteistyötä heidän kanssaan. Tanja myös toivoo Academyn kautta työllistyneiden konsulttien menestyvän sekä konseptin laajenevan myös esimerkiksi tekniikan alalle. Lisäksi hän arvelee tulevaisuudessa olevan kysyntää myös yrityskohtaisille koulutusohjelmille joissa koulutetaan konsultteja juuri tietyn yrityksen tarpeisiin.

No items found.
No items found.