Lue Lisää
Suomen Academyn historian toisen luokan opinnot huipentuivat perinteiseen loppuprojektien esittelyyn. Esityksiä seuraamaan saapuneen yleisön ja viiden asiantuntijan muodostaman raadin ilmehdintää oli hauska seurata iltapäivän kuluessa. Valmistuvien konsulttien projektiesittelyt aiheuttivat ihastuksesta hämmentyneitä katseita ja kohotettuja kulmia. Raikuvia aplodeja kuultiin toinen toistaan vaikuttavampien toteutusten jälkeen.

2018-05-11

2018-05-11

"Asia, jonka toivoisin heidän saavan Academysta irti on se, että kaikkea ei pysty osaamaan ja kaikkea ei tarvitse osata. Tämä IT-maailma on niin valtavan laaja alue, että kun osaa tietyn pohjan ja katsoo, mikä on se ura mihin lähtee menemään, niin ei tarvitse yrittää saada kaikkea. Heillä on varmasti hieno tulevaisuus edessään", vastuuopettaja Teräsvirta päätti.

Academysta valmistuneiden lopputyöt ihastuttivat jälleen

Suomen Academyn historian toisen luokan opinnot huipentuivat perinteiseen loppuprojektien esittelyyn. Esityksiä seuraamaan saapuneen yleisön ja viiden asiantuntijan muodostaman raadin ilmehdintää oli hauska seurata iltapäivän kuluessa. Valmistuvien konsulttien projektiesittelyt aiheuttivat ihastuksesta hämmentyneitä katseita ja kohotettuja kulmia. Raikuvia aplodeja kuultiin toinen toistaan vaikuttavampien toteutusten jälkeen.

Ruotsin Academyn tuore markkinointijohtaja Frida Olsson matkusti kollegojensa kanssa Tukholmasta Espooseen seuraamaan valmistuvien IT-konsulttien taidonnäytteitä. Olsson sai paraatipaikan esittelytilan eturivin asiantuntijaraadissa, joka arvioi esityksiä. Yleisöä kiinnostikin kuulla, mitä uudella academylaisella on sanottavana näkemästään.

- Minulla oli rehellisesti sanottuna odotukset todella korkealla, koska olen kuullut niin paljon ylisanoja Academysta. Odotukseni ylittyivät reilusti, sillä nämä kaikki esitykset olivat minulle tajunnanräjäyttäviä. Uskomattomia suorituksia vain 12 viikon koodausopintojen jälkeen, Olsson kommentoi tilaisuuden loputtua.

Vastuuopettaja: “Kaikkea ei pysty eikä tarvitse osata!”

Ensimmäiseltä kurssilta tuttu Tommi Teräsvirta luotsasi varmoin ottein maaliin myös Academyn toisen luokan. Hän oli silminnähden vaikuttunut ja herkistynyt intensiivisen ja antoisan rupeaman jälkeen. Opettajan mieltä lämmitti erityisesti nähdä, kuinka paljon erilaisia tekniikoita ryhmät käyttivät projektiensa aikana.

- Jokaisessa projektissa oli käytetty myös jotain sellaista teknologiaa, jota ei oltu koulutuksessa käyty läpi, eli projektiryhmät olivat itse päättäneet opetella uusia asioita, Teräsvirta ylisti.

-Hassulla tavalla lopputulos myös yllättää, vaikka olinkin tiiviisti mukana auttamassa. Ohjatessa ei näe kokonaisuutta, vaan vain tiettyjä piirteitä käyttöliittymästä. Lisäksi yllätyin, miten he esittelevät projektinsa niin asiantuntevasti 12 viikon opintojen jälkeen, Teräsvirta jatkoi.

Kolmen kuukauden aikana Teräsvirta näki koulutettaviensa nopean kehittymisen ja myönsi heidän oppivan yllättävän monipuolisia taitoja koulutuksen aikana. Hän halusi vielä evästää konsultteja tuleviin haasteisiinsa.

-Asia, jonka toivoisin heidän saavan Academysta irti on se, että kaikkea ei pysty osaamaan ja kaikkea ei tarvitse osata. Tämä IT-maailma on niin valtavan laaja alue, että kun osaa tietyn pohjan ja katsoo, mikä on se ura mihin lähtee menemään, niin ei tarvitse yrittää saada kaikkea. Heillä on varmasti hieno tulevaisuus edessään, Teräsvirta päätti.

Mitä Academyn käynyt IT-konsultti osaa koodata 12 viikon opintojen jälkeen?

Seuraavaksi esitellään kaksi projektityötä. Valmistuneet IT-konsultit suunnittelivat ja toteuttivat projektinsa pienryhmissä vain kymmenen viikon opetuksen jälkeen. Nämä alla kuvatut projektit demottiin yleisölle ja kutsuvieraille ennen valmistujaisjuhlaa. Yleisössä kummasteltiin, miten näin valmiita ja toimia töitä saadaan aikaiseksi vain kahdessa viikossa. Loput neljä projektia puretaan seuraavassa julkaisussa.

Chefbot: Mitäs tänään syötäisiin?

Ryhmän jäsenet: Jani Herranen, Juuso Liljavirta, Outi Arimaa, Johanna Lindh, Aleksi Haapa-Aho.

Käytetyt teknologiat: Node.js, Heroku, React, Dialogflow, Firebase

Tiimin kommentti: “Chefbot on chattibotti, joka antaa reseptejä ja ruokaehdotuksia käyttäjälle. Sille ei tarvitse sanoa suoraan mitä hakee, vaan vähän jotain sinne päin, niin se tekee ehdotuksen ruokavaihtoehdosta. Jos mietit, mitä aineita on valmiiksi, mitä haluat käyttää, minkälaisesta ruuasta pidät tai paljonko aikaa on käytettävissä, voit pyytää esimerkiksi “jotain nopeaa aasialaista ja minulla nyt sattuisi olemaan kaapissa nuudeleita”. Kukaan ryhmästämme ei ollut aiemmin tehnyt chattibotti-tekoälyä ja niitä tutkittiin vähän. Aluksi meillä oli IBM Watson, joka on aika tunnettu. Vaihdoimme kuitenkin Googlen Dialogflow’n, koska se käyttää Firebasea, joka taas on verrattavissa Amazon Web Services -alustaan. Siihen saatiin integroitua paljon tietokantarakennetta ja sisäänkirjautuminen.”

Leluhaku: Joulustressin lieventäjä

Ryhmän jäsenet: Tom Lajunen, Hanna-Leena Lindblom, Paula Sazonov

Käytetyt teknologiat: Data source HTML, JavaScript, Node.js, Cheerio, Axios, Elasticsearch, Apache Spark, Spring Boot, React

Tiimin kommentti: “Leluhaku auttaa kiireisiä vanhempia hakemaan juuri oikeat lelut omalle jälkikasvulleen joko täsmällisenä hakuna tai erilaisten filttereiden avulla. Se kerää erilaisten verkkokauppojen tarjonnan yhteen ja kokoaa ne hakua vastaaviksi tuoteryhmiksi. Meille kokonaan uusia teknologioita oli käytössä kolme, sekä uusia näkökulmia muihinkin. Uuden teknologian haltuunotto ei jatkossa enää jännitä, vaan sen pystyy varmasti omaksumaan. Tekemällä oppii.”

Seuraavassa artikkelissa paljastamme, mitä loput neljä kehuja kerännyttä projektia olivatkaan.

Haluatko sinäkin oppia koodaamaan 12 viikossa ja aloittaa uuden uran IT-alalla? Tutustu Academyn avoimiin maksuttomiin koulutuksiin täältä.
No items found.
No items found.