Lue Lisää
Antti Pöyhönen, 31, valmistui joulukuussa ensimmäisestä Academyn IT-konsulttikoulutuksesta. Pöyhönen on aiemmalta koulutukseltaan Metropolian Eurooppalaisen yrityshallinnon tradenomi, ja työskennellyt ERP-järjestelmän / konsernin resursointijärjestelmän järjestelmänvalvojana ja teknisenä tukena. Vahva ymmärrys sekä liiketaloudesta että ohjelmistokehityksen puitteista avittivat Academyn alkutaipaleella.

2017-11-10

2018-03-05

Saimme perustavanlaatuiset eväät oppia pidemmälle työssä. Voin taata, että Academysta valmistuvat tulevat oppimaan töissä nopeammin, sopeutumaan ja myös kehittämään ratkaisuja äärimmäisen sujuvasti.

Academysta valmistunut Antti Pöyhönen rakastaa kiihdytettyä oppimista

Antti Pöyhönen, 31, valmistui joulukuussa ensimmäisestä Academyn IT-konsulttikoulutuksesta. Pöyhönen on aiemmalta koulutukseltaan Metropolian Eurooppalaisen yrityshallinnon tradenomi, ja työskennellyt ERP-järjestelmän / konsernin resursointijärjestelmän järjestelmänvalvojana ja teknisenä tukena. Vahva ymmärrys sekä liiketaloudesta että ohjelmistokehityksen puitteista avittivat Academyn alkutaipaleella.

"Helpdeskissä ymmärtää kaikkia eli saa olla lusikka vähän joka sopassa ja sain olla myös kehityksen tukena. Pääsin näkemään sekä hyvää että huonoa kehittämistä ja palo päästä itse kehittämään kasvoi suureksi. Uskon että IT-konsulttina vahvuuteni on nimenomaan liiketoiminnan ymmärrys ja kyky selvittää asiakkaan syvempiä tarpeita."

Vaikka Pöyhönen oli aiemmassa työssään vahvasti tekemisissä henkilövalinnan kanssa ei hän ollut aiemmin törmännyt niin tiukkaan logiikka-kykytestiin kuin mitä Academyn valintakoe oli. Pöyhönen kehuu prosessia todella monipuoliseksi ja kiittelee että hakija tutkittiin kokonaisvaltaisesti. Pöyhösen lisäksi vain kahdella ensimmäiseen Academy-koulutukseen päässeellä oli kokemusta IT-työstä eikä kummallakaan heistä ollut aiempaa kokemusta ohjelmoinnista. Taustaa tärkeämpää onkin halu ja kyky oppia.

"Ennen Academyn alkua tutustuin verkkokurssien avulla aiheeseen ja kertasin itselleni parhaat oppimistavat. Itse opin parhaiten keskustelemalla tutkimalla ja sitten järjestelemällä muistiinpanot omaan järjestykseeni. Haaveilin aikoinani myös opettajan työstä ja olen erittäin kiinnostunut tiedon teoriasta. Omien oppimistapojen tunteminen auttaisi ihan jokaista. Onneksi niihin panostetaan nykyään enemmän koulussakin!"

Kiihdytetyn oppimisen menetelmässä tahti on tiukka. Aihealue käydään läpi ja tehdään siihen liittyvät tehtävät. Sitten opetellaan hieman lisää ja tehdään lisää tehtäviä. Tyypillisenä Academy-päivänä käytännössä koodataan kahdeksan tuntia välissä tunnin ruokatauko. Läpikäytävää materiaalia on valtavasti: yhtenä viikkona kalvoja oli kuulemma 350.

"En itse laskenut! Kiihdytetyn oppimisen menetelmä oli tällaiselle tiedon rakastajalle enemmän kuin unelma! Imin kaiken tiedon itseeni kuin sieni. Jokaisen päivän lopuksi päätä jomotti, mutta mieli on iloinen ja innoissaan. Tämä oli niin ainutlaatuinen tilaisuus!"

Jokainen Academy-viikko päättyy tenttiin, jonka pohjalta tehdään tarvittaessa korjaavia toimenpiteitä ja kerrataan niin, että kaikki pysyvät mukana. Academyssa apua saa ja pitää pyytää.

"Olin siinä onnekkaassa asemassa, että pystyin myös auttamaan kollegoitani. Neuvoessa oppii aina itsekin lisää."

Varsinaisia kotitehtäviä ei Academysta tule, mutta halutessaan asioita voi kerrata vielä kotona. Toisaalta myös levon tärkeys on muistettava.

"Meillä on kotona kaksi pientä lasta, joten itse opiskelin ainoastaan Academylla paikalla ollessani. Vähäisen vapaa-aikani pyhitin perheelle."

Academyssa opittavat tekniikat ja työskentelytavat on sidottu tiukasti työelämään. Työ saattaa olla mitä tahansa koodauksesta asiakasrajapinnassa työskentelyyn. 12 viikon Academysta valmistutaan junior-tasolle siinä missä muistakin kouluista. Kokonaisuus on Academyssa tiivis ja ennen kaikkea kyky oppia ratkaisee. Pöyhönen itse palkkaisi mielellään Academysta valmistuneen.

"Saimme perustavanlaatuiset eväät oppia pidemmälle työssä. Voin taata, että Academysta valmistuvat tulevat oppimaan töissä nopeammin, sopeutumaan ja myös kehittämään ratkaisuja äärimmäisen sujuvasti."

Pöyhönen itse on jo suunnitellut osallistuvansa web-kehityksen online-kursseille nyt Academystä valmistuttuaan. Lisäksi mielessä on oma projekti ohjelmoijana toimivan ystävän kanssa.

"Jos aikaa opiskeluun ei töissä löydy, opiskelen työn ulkopuolella. Itsensä kehittämisestä en luovu koskaan! Näin tuon myös itse mahdollisimman paljon arvoa työpanokseeni."

Sinusta IT-konsultti? Tutustu avoimiin Academy-koulutusohjelmiin, tee soveltuvuustestit ja hae jo tänään!

No items found.
No items found.