Lue lisää ja hae koulutukseen!
Lue Lisää
Millainen on 12 viikon kiitorata uudelle uralle ja mitä eväitä se antaa töihin siirtymistä varten? Academysta valmistuneet konsultit kertovat.

2019-03-26

2019-03-26

“Kannustan yhtään IT-alasta ja koodaamisesta kiinnostuneita tekemään soveltuvuustestit. Tämä on ollut mahtava kokemus, mitään en vaihtais pois.” - Sonja Vojnovic, Academyn koodauskurssi, syksy 2017

12 viikossa uusi ura IT-alalla – Academystä valmistuneet konsultit kertovat kokemuksistaan

Millainen on 12 viikon kiitorata uudelle uralle ja mitä eväitä se antaa töihin siirtymistä varten? Academysta valmistuneet konsultit kertovat.

Academystä valmistuu vuonna 2019 165 tulevaisuuden osaajaa. 12 viikossa paineen alta esiin kuoriutuu joukko timanttisia tekijöitä, jotka työllistyivät junior IT-konsultteina erilaisiin tehtäviin. Mutta millainen on tuo 12 viikon kiitorata uudelle uralle ja mitä eväitä se antaa? Annetaan muutaman Academysta valmistuneen konsultin kertoa omia kokemuksiaan Academysta.

Sonja Vojnovic
Java-kurssi syyslukukausi 2017
Tausta: Kulttuurituottaja, työkokemus tapahtumatuotannosta ja järjestötyöstä.
Valmistumisen jälkeen: Sovelluskehittäjä KPMGllä.

Riina Purovesi
Java-kurssi syyslukukausi 2017
Tausta: Kauppatieteiden maisteri, työkokemus finanssialalta
Valmistumisen jälkeen: Määrittelijä/Kehittäjä Tiedolla

Miksi hait Academyn kurssille ja uudelle IT-uralle?

“En ollut missään vaiheessa miettinyt uranvaihtoa, vaan enemmänkin halusin haastaa itseni. Olen aina seurannut vierestä kun muut tekee IT-alan töitä, mutta itselläni ei vielä ollut syvempää kosketusta IT-alaan – sitten ajattelin että miksei.”, toteaa Sonja.

Riina puolestaan oli juuri saanut KTM:n paperit ulos, ja kiinnostusta IT-alaa kohtaan löytyi.   “Olin ajatellut hakea tietotekniikan maisterivaiheeseen, mutta siellä olisi mennyt pari vuotta. Sitten Academy tuli vastaan – 3 kk kuulosti aika paljon paremmalta. En tiennyt yhtään mihin lähden mukaan, mutta kaikki kuulosti hyvältä! Takaraivossa oli jo pitkään ollut ajatus IT-alan firmassa työskentelystä “, Riina muistelee.

“Kun hain Academyn koodauskurssille, en osannut ajatella mitä haluaisin koodaajana tehdä, koska en edes tiennyt mikä on frontend ja mikä backend” naurahtaa Sonja.

Millainen Academyn 12 viikon koodauskurssi on?

Academyn koulutuksessa opiskellaan kiihdytetyn oppimisen menetelmällä – 12 viikon oppimistahti on jatkuvaa kiihdytystä kaasu pohjassa. Koulutus on hyvin intensiivinen, näin se antaa erinomaiset eväät työelämään hyvin lyhyessä ajassa. Academyssa on käytännössä päästy näkemään, kuinka nopea oppiminen on mahdollista, kun keskitytään olennaiseen, ja kun opiskelijat ovat motivoituneita oppimaan.

“En olisi uskonut, että kolmessa kuukaudessa voi oppia niin paljon, kun lähtötaso oli niin matala. Kurssilla oli tosi kivaa, koska uusien asioiden tekeminen on parasta ja niitä pääsi tekemään joka päivä”, Riina Purovesi avaa.

Aivotutkimusten mukaan oppiminen on tehokasta, kun se tapahtuu innostavien, motivoivien ja tiiviisti työelämään kytkeytyvien aktiviteettien avulla. Siksi Academyn intensiivikoulutus koostuu lyhyistä teoriaosuuksista, joita seuraa opitun harjoitteleminen käytännössä, yksin ja ryhmässä. Myös kokeneen ja innostavan opettajan rooli on erittäin tärkeä Academyssä: jatkuvan ohjauksen ansiosta pysytään varmasti oikealla polulla, eikä käytetä aikaa epäolennaiseen.

“Kurssi oli oikeasti tosi intensiivinen ja kyllä se oli rankkaa kun ei ollut mitään aikaisempaa kokemusta koodaamisesta. Kuitenkin kurssi ja sen ryhmähenki oli huikeaa – sain kurssilta hyviä ystäviä, joiden kanssa näemme edelleen usein”,  kuvailee Sonja.

Mitä eväitä Academy antaa työelämään?

“Kurssilla opin sen, että pystyn oppimaan uutta – että oikeasti on se kyky omaksua”, toteaa Sonja.

Kurssilla omaksutaan erittäin paljon asiaa hyvin nopealla tahdilla – tästä onkin myöhemmin ollut erittäin paljon apua työelämässä. “Jos joku sanoo minulle 10 uutta asiaa päivässä, niin ehkä saan niistä paremmin kiinni nyt, koska osaan jo asennoitua siihen, että tämä vaan pitää oppia!”

Riina muistelee, kuinka Academyssa jo heti ensimmäisillä viikoilla sukellettiin ns. syvään päätyyn ja mentiin syvemmälle kuin hän oli ajatellut. Koulutuksen aikana konsulteilla oli hetkiä, jolloin pohdittiin sitä omaa osaamista, mutta kaikki oli lopulta opittavissa – joskus pienellä tsemppauksella. 12 viikon jatkuvan oppimisvalmiuden seurauksena myös työelämässä on osannut oppia nopeammin.  

Uuden oppiminen täysin tyhjästä vaatii aina tiettyjä valmiuksia. Riina huomauttaakin, että tällä polulla täytyy oikeasti olla aitoa intoa selvitäkseen eteenpäin. Oppimisen taitoa ja konsulttien oppimisvalmiuksia kehitetään jo kurssilla: koulutuksessa se kaikkein tärkein omaksuttava asia on oppimisen opettelu.

Riina pohtii arkeaan ja toteaa, että olisi varmasti päätynyt aika samaan pisteeseen ilman Academyä, mutta siihen olisi hyvinkin voinut mennä pari, kolme vuotta. ”Academyn avulla pääsin haluamaani pisteeseen paljon nopeammin kuin olisin voinut uskoa. Olen tosi iloinen että lähdin mukaan ja viihdyn näiden hommien parissa.”

“Kannustan yhtään IT-alasta ja koodaamisesta kiinnostuneita tekemään soveltuvuustestit. Tämä on ollut mahtava kokemus, mitään en vaihtais pois”, Sonja komppaa.

Mitkä ovat IT-konsultin työn palkinnot?

Kuten missä tahansa työssä, myös IT-konsultin työssä on sekä kipukohtia että palkintoja. Sonja nostaa omiksi kipukohdikseen aikataulupaineet sekä välillä kummittelevan osaamattomuuden tunteen, mikä on aika yleinen kumppani kenelle tahansa uudessa ammatissa aloittaneelle.

“Oman työn ehdoton palkinto on se, että on päässyt tekemään jotain uutta, päässyt oppimaan uutta ja saanut niin sanotusti jättää oman jälkensä”,  Sonja toteaa.

IT-alalla töitä tehdään useimmiten tiimeissä, mutta koodaaminen on usein varsin itsenäistä puuhaa. Kuitenkin jos ongelmia on tullut, on Sonja aina saanut apua. “Kollegat ovat tukena uuden oppimisessa – töissä tapahtuu jatkuvaa tiivistä vuoropuhelua ja yhteistyötä”, pohtii Sonja.

Arjessa on paljon onnistumisia: “Kaikkein siisteintä on se kun saa jonkun konkreettisen lopputuloksen aikaan – olkoon se sitten osa jotain isompaa kokonaisuutta tai joku pienempi sovellus”, Riina kertoo.

“En ole kertaakaan epäröinyt, ettenkö olisi oikeissa hommissa – koko ajan on ollut mahtava fiilis!”

OPI KOODAAMAAN JA ALOITA URA IT-ALALLA!

No items found.
No items found.