Lue Lisää
Valmistujaistodistus kourassa, skumppalasi toisessa, joukko 12 viikon aikana ventovieraista läheisiksi kavereiksi muuttunutta kurssikaveria ympärillä. AW Academyn prässi on takana – mutta mitä tapahtuu seuraavaksi?

2020-03-02

12 viikon koulutuksella töihin - Mitä AW Academysta valmistumisen jälkeen tapahtuu?

Valmistujaistodistus kourassa, skumppalasi toisessa, joukko 12 viikon aikana ventovieraista läheisiksi kavereiksi muuttunutta kurssikaveria ympärillä. AW Academyn prässi on takana – mutta mitä tapahtuu seuraavaksi?

Mitä valmistujaisten jälkeisenä maanantaina tapahtuu?

Academyn valmistujaiset pidetään useimmiten perjantaina ja heti seuraavana maanantaina on aika aloittaa työt. Myös työsopimus astuu voimaan ja palkka lähteen juoksemaan saman tien. Kuitenkin se, mihin fyysisesti tuona maanantaina tuoreena IT-konsulttina suuntaat, riippuu koulutuksen tyypistä.

Asiakasyritys tiedossa jo hakuvaiheessa

Mikäli AW Academyn koulutukseen valitun konsultin asiakasyritys on tiedossa jo koulutuksen alkaessa, työt alkavat valmistumisen jälkeen saman tien asiakasyrityksen tiloissa. Käytännössä tällainen tilanne on niillä, jotka ovat hakeneet koulutusohjelmaan, jossa jo hakuvaiheessa valitaan yritys, johon lopulta työllistytään.

Tällaisia luokkia on tulevana kesänä runsaasti: kaikissa koulutusohjelmissa on mukana yksi tai useampia asiakasyrityksiä.

on jo hakuvaiheessa mukana asiakasyritys tai -yrityksiä.

kyseessä on suoraan asiakasyritykselle tai useammalle eri yritykselle räätälöity koulutus ja

Muissa tapauksissa – toisin sanoen silloin, kun asiakasyritys ei ole alusta asti tiedossa – maanantaiaamulla reittioppaaseen syötettävä kohdeosoite riippuu siitä, onko asiakasyritys löytynyt jo koulutuksen aikana vai onko sen etsiminen vielä kesken.

Jokaiselta luokalta muutama saa tietää tulevan toimeksiantopaikan jo koulutuksen aikana, mutta suurin osa valmistuneista työskentelee aluksi hetken Academic Workilla sisäisenä konsulttina. Syynä tähän on se, että suurin osa asiakkaista tekee valinnat mieluummin koulutuksen jälkeen: silloin konsultin vahvuudet on helpompi hahmottaa ja hänet on helpompi yhdistää oikean asiakkaan kanssa.

Extended training / aika sisäisenä konsulttina

Sisäisenä konsulttina arki täyttyy kolmesta asiasta: osaamisen kehittämisestä, Academic Workin sisäisten projektien parissa työskentelemisestä sekä toimeksiannon etsimiseen liittyvissä työhaastatteluissa käymisestä. Sisäisten konsulttien tukena on oma team lead, joka sparraillee haastatteluja varten ja vie eteenpäin sisäisiä projekteja.

Aika sisäisenä konsulttina vaihtelee keskimäärin muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen. Ei siis kannata hätääntyä, jos toimeksiantoa ei kuuluu ihan heti: Academic Workilla on kova halu saattaa jokainen valmistunut mahdollisimman pian kasvamaan ammattilaisiksi asiakasyrityksissä – muuten ei tämän kaltaisessa liiketoiminnassa olisi juurikaan järkeä.

Aika sisäisenä konsulttina kannattaa käyttää hyödyksi kertaamiseen ja osaamisen kasvattamiseen team leadin opastuksella – moni extended trainingissa aloittanut on todennut sisäisenä konsulttina vietetyn ajan olleen arvokas hengähdystauko intensiivisen koulutuksen ja töissä aloittamisen välissä.

Kun toimeksianto löytyy

Jotain siitä löytymisestä; kuinka monta haastista yleensä, mitä muuta odottaa?

Usein juniorin arki koostuu aluksi yrityksen omasta perehdytyksestä. Pieneen odotteluunkin kannattaa varautua: uusien ihmisten sisäänajo ja sopivien projektien löytyminen voi viedä hetken ja alkukankeutta ei kannata säikähtää.

töihin joko asiakasyrityksen tiloihin tai Academic Workille

No items found.
No items found.