logo

Kouluttaudu ja työllisty testiautomaatio-osaajaksi (useita yrityksiä)

Nautitko ongelmanratkaisusta ja etenkin siitä tunteesta, joka syntyy pulman syyn löytämisestä ja fiksaamisesta? Kiinnostaako koodaaminen, tuotekehitys ja mahdollisuus startata nousujohteinen ura monipuoliselta ponnahduslaudalta? Hae AW Academyn maksuttomaan 12 viikon testiautomaatiokoulutukseen ja aloita IT-ura ilman alana aiempaa taustaa!

Esittely

Koodin määrä maailmassa kasvaa ennennäkemätöntä vauhtia. Sen rinnalla kasvaa tarve sen testaamiselle ja testiautomaatiolle: siis yhä tehokkaammille keinoille varmistaa, että kaikille elämänalueille ulottuvat ohjelmistot, joista jopa henkemme voi olla kiinni, toimivat varmasti, turvallisesti ja käyttäjän tarpeisiin vastaten. 

Koska testiosaamisen puuttumiseen on havahduttu hieman koodaripulaa myöhemmin, testiautomaatio-osaajia on vielä niin vähän, että nyt uransa aloittava, motivaatiolla ja tiedonjanolla varustettu testaaja voi olla jo viiden vuoden kuluttua yksi Suomen testiautomaatiokentän huipputekijöistä. 

Jos siis koodaaminen ja erityisesti koodin laadun kehittämiseen keskittyminen kiinnostavat, tässä on tilaisuutesi: etsimme nyt syksyllä järjestettävään maksuttomaan 12 viikon intensiivikoulutukseen tulevaisuuden tekijöitä, jotka aloittavat valmistumisen jälkeen IT-uran Vaisalalla, Testimatella, Accenturella tai Knowitilla.

Koulutus järjestetään 17.10.2022-20.1.2023 ja siihen voi osallistua joko Espoon Keilaniemessä sijaitsevalta kampukseltamme käsin tai etänä.  

Työpaikka sijaitsee pääkaupunkiseudulla, mutta töitä voi useimmiten tehdä joustavasti myös etänä. Osallistujalla tulee kuitenkin aina olla mahdollisuus käydä tarvittaessa toimistolla tai asiakkaiden tiloissa sovitulla paikkakunnalla. Erityisesti uran alussa lähityöskentely on tärkeää, koska se mahdollistaa astetta matalamman kynnyksen tuen ja tutustumisen sekä vertaisoppimisen. 

Hakuaika päättyy 15.5. HUOM: Hakemuksia käydään läpi jatkuvasti ja paikat voivat täyttyä ennen viimeistä hakupäivää. 

Koulutus ja työpaikka testiautomaation parissa voisivat sopia sinulle, jos sinua kiinnostaa...  

 • IT-ala ja koodaaminen, mutta et vielä tiedä, mikä juuri sinun polkusi voisi olla ja etsit monipuolista ponnahduslautaa uudelle uralle
 • mahdollisuus päästä seuraamaan tuotekehitysprosessia, siis esimerkiksi mobiilisovelluksen tai järjestelmän rakentamista, aitiopaikalta alusta loppuun sen sijaan, että keskittyisit vain yhteen osaan putkesta
 • luova ongelmanratkaisu: mikään ei päihitä kunnon pähkinää ja sitä tunnetta, kun palapelin viimeiset palaset loksahtavat paikoilleen
 • laatu ennen määrää: nautit, kun voit omalla työpanoksellasi konkreettisesti vaikuttaa siihen, että homma rullaa ja lopputuloksesta voidaan olla ylpeitä
 • sosiaalinen työ, jossa pääset työskentelemään monipuolisesti eri IT-rooleissa toimivien ammattilaisten kanssa ja oppimaan heiltä

Onko sinulla…   

 • palava kiinnostus it-alaa ja ohjelmistokehitystä kohtaan ja halu päästä työskentelemään testiautomaation parissa
 • luja motivaatio ja halu sitoutua vaativaan intensiivikoulutukseen ja työskentelyyn sen jälkeen
 • joustava asenne, kärsivällisyyttä ja rohkeutta heittäytyä haastaviin tilanteisiin – intensiivikoulutus ja uuden uran aloittaminen antavat, mutta myös vaativat paljon 
 • sujuva suullinen ja kirjallinen suomen ja englannin kieli
 • vähintään 18 vuotta ikää
 • kyky oppia nopeasti – tämä selviää tekemällä hakutestit, joilla
 • HUOM: Koulutukseen valituille henkilöille saatetaan tehdä turvallisuusselvitys riippuen asiakasyrityksestä, johon hakija Academic Workin kautta työllistyy. 

Me tarjoamme… 

 • maksuttoman, kiihdytettyyn oppimiseen perustuvan intensiivikoulutuksen, jossa opiskellaan tehokkaasti ja käytännönläheisesti opettajan johdolla
 • vakituisen työpaikan Academic Workin kautta yhdessä sen asiakasyrityksistä
 • tehokkaan ja monipuolisen ponnahduslaudan IT-alalle, jolla testiautomaatio-osaajille riittää kysyntää

Lue, miten Anu kiihdytti uudelle uralle testiautomaation pariin!

Urasta

Mitä testiautomaatio-osaaja tekee?

Testiautomaatio-osaajan vastuulla on osana koko ohjelmistokehitysprosessia varmistaa, että koodi toimii suunnitellusti: siinä ei ole bugeja, data liikkuu niin kuin se pitää ja loppukäyttäjän, esimerkiksi järjestelmää käyttävän yrityksen työntekijän tai mobiilisovellusta käyttävän kuluttajan, kokemus on mutkaton. 

Ensin testiautomaatio-osaaja suunnittelee, mitä kannattaa testata ja miten: hän tarkastelee terveellä kriittisyydellä tekeillä olevaa tuotetta kaikista mahdollisista kulmista ja päättää, miten sitä voisi haastaa. Jos ongelmien etsiminen ja ratkominen on juttusi, työ testauksen parissa on varmasti palkitsevaa. 

Itse testaustyö tehdään automaattisesti pyöriviä testikirjastoja koodaamalla sekä manuaalisesti toimintoja testaamalla. Työ on yleensä jatkuvaa vuoropuhelua liiketoimintatarpeet teknisiksi ratkaisuksi muuttavien määrittelijöiden, koodista vastaavien ohjelmistokehittäjien ja muiden testaajien kanssa. 

Testiautomaation parissa riittää erilaisia rooleja. Tulevaisuuteen kannattaa siksi suhtautua avoimin mielin: oli ensimmäinen ura-askeleesi mikä tahansa, tulevaisuutesi on testiautomaatio-osaajana täynnä mitä mielenkiintoisimpia vaihtoehtoja – joista monet ovat sellaisia, joita ei vielä ole edes olemassa. 

Myös maltti on uuden uran alussa valttia: vaikka pitkällä tähtäimellä tavoittelisit mestaritestaajan tai testaajataustaisen koodarin työtä, jokaisen uransa aloittavan osaajan matka lähtee liikkeelle yksinkertaisemmista ja suorittavammista tehtävistä, joissa pääsee oppimaan senior-tekijöiltä. 

Lue, miten Anu kiihdytti uudelle uralle testiautomaation pariin!

Mihin työllistyn koulutuksen jälkeen? 

AW Academyn testiautomaatiokoulutuksesta valmistuttuasi aloitat työt vakituisessa työsuhteessa Academic Workilla ja työskentelet konsulttina yhdessä Academic Workin asiakasyrityksessä. Käytännössä elät ja hengität arkea asiakasyrityksessä, Academic Work toimii tukena taustalla. 

Tässä koulutuksessa on mukana KnowIt (Helsinki), Vaisala (Vantaa),Testimate (Helsinki) ja Accenture (Helsinki). Rekrytoijamme yhdistävät sinut sopivaan yritykseen. Voit esittää hakemuksessasi toiveen paikkakunnasta tai yrityksestä, mutta otathan huomioon, että emme voi luvata sinulle paikkaa tietyssä yrityksessä. Paikkoja on vain muutamia per asiakas ja siksi on hyvin todennäköistä, että sinulle ehdotetaan jotain toista yritystä. Avoin asenne ja ennakkoluuloton seikkailumieli kannattaa: jokainen mukana oleva asiakas tarjoaa erinomaisen ponnahduslaudan uudelle uralle. 

Koulutuksesta

Näin AW Academyssa opitaan 

AW Academyn työpaikkaan johtava intensiivikoulutus mahdollistaa poikkeuksellisen tehokkaan tien uudelle uralle. 

Nopea oppiminen on mahdollista kiihdytetyn oppimisen ansiosta. Kiihdytetty oppiminen perustuu ennen kaikkea itse tekemällä oppimiseen, yksin ja ryhmässä. Huomattavasti suurin osa ajasta käytetään käytännön harjoitteluun, jotta siirtyminen töihin sujuisi luontevasti. Jatkuva palautteenanto ja oppimisen mittaaminen varmistavat, että pysyt kärryillä. 

Motivaatio, kyky oppia nopeasti ja erittäin kova halu tehdä paljon töitä ovat kiihdytetyn oppimisen edellytykset ja siksi hakuprosessimme mittaa juuri näitä asioita. 

Opiskelu alkaa noin kuukauden mittaisilla esiopinnoilla, joiden tavoitteena on luoda kaikille koulutettaville samat pohjatiedot, jonka päälle osaaminen kurssin aikana rakennetaan. Esiopintomateriaalit jaetaan startti-illassa 15.9, josta sinun ja kurssikavereidesi matka kohti uutta uraa alkaa. 

Koulutuksen aikana opit mm. 

 • ymmärtämään testaamisen lainalaisuudet ja toimintalogiikan: mitä kannattaa testata, miten, milloin ja millä tavalla
 • käyttämään Suomessa yleisintä testausautomaatiotyökalua Robot Frameworkia
 • luomaan ja muokkaamaan testejä Python-ohjelmointikielen avulla
 • työskentelemään ketterien menetelmien mukaisesti

Koulutuksen aikana pääset tekemään ISTQB Certified Tester Foundation Level -sertifikaattikokeen. 

Hae nyt

Kuinka testeihin rekisteröityminen toimii? 

AW Academyn loogista päättelykykyä ja persoonan sopivuutta mittaavat soveltuvuustestit tehdään Ascend by Assessio -järjestelmässä. 

Tältä sivulta löydät Tee testit -painikkeen. Klikatessasi sitä pääset ensin lukemaan ja hyväksymään AW Academyn tietosuojaselosteen. Tämän jälkeen sinun tulee rekisteröityä tai kirjautua järjestelmäämme, jonka kautta pääset tekemään testit. 

Kirjauduttasi pääset lukemaan vielä tarkemmat ohjeet testien tekoa varten. Testejä ei ole pakko aloittaa saman tien rekisteröitymisen jälkeen, vaan voit tehdä testit myöhemmin sinulle sopivana ajankohtana. 

Kysyttävää? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin!

Teknisiä ongelmia? Laita viestiä osoitteeseen info@awacademy.fi

Huomasithan, että valikoimastamme löytyy tällä hetkellä useita erilaisia it-alan koulutuksia? Valitsethan ennen hakemista yhden koulutuksen – mikäli olet kahden vaiheilla, valitse silti yksi kurssi ja tuo ajatuksesi esiin puhelinhaastattelussa! 

Aikataulu  

Hakuaika 4.4.-15.5.2022. HUOM: Hakemuksia käydään läpi jatkuvasti saapumisjärjestyksessä ja valinnat saatetaan tehdä jo ennen haun päättymistä!  

Startti-ilta 15.9.2022, jossa tapaat muut koulutusohjelmaan valitut ja josta alkaa itsenäinen esiopiskelu ennen koulutuksen alkua  

Intensiivikoulutus 17.10.-20.1.2023 (12 vko + 2 itsenäisen opiskelun viikkoa joulun ympärillä). Opetus järjestetään joka arkipäivä klo 9-17. Lisäksi on varauduttava kertaamaan opittua ja valmistautuman iltaisin ja viikonloppuisin.  

Valmistujaiset 20.1.2023. 

Ensimmäinen työpäivä ja vakituisen, kokoaikaisen työsopimuksen alku 23.1.2023. 

rocket

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kysyttävää? Ei hätää!

Monivaiheinen testejä ja haastatteluja sisältävä rekrytointprosessi pyrkii tunnistamaan potentiaalisi ja arvioimaan, olisitko oppimiskykysi, persoonasi ja motivaatiosi kannalta sopiva henkilö aloittamaan koulutuksessa ja työsuhteessa Academis Workin kautta sen jälkeen. Hakuprosessiimme voit tutustua tarkemmin täällä, mutta pääpiirteissään se näyttää tältä:  

1: Läpäise verkossa tehtävät testit

2: Lähetä meille motivaatiokirjeesi ja CV

3: Puhelinhaastattelu Academic Workin kanssa

4: Academic Workin henkilökohtainen haastattelu

5: Suosittelijoiden tarkastaminen

6: Tervetuloa AW Academyyn! 

Academic Work vastaa AW Academyn rekrytoinnista. Työpaikkaan johtavissa koulutuksissa jokainen AW Academyn koulutuksen onnistuneesti suorittanut osallistuja saa vakituisen työsopimuksen Academic Workin konsulttina.

Palkkakeskustelut käydään henkilökohtaisesti hakuprosessissa etenevien kanssa, sillä henkilön työkokemus vaikuttaa jonkin verran palkkaukseen. Palkkaus on kuitenkin aina alan työehtosopimuksen mukainen tai vähintään 18 €/tunti (2844 €/kk).

Koulutus on maksuton. Tämä on mahdollista sen takia, että sitoudut työskentelemään valmistumisesi jälkeen Academic Workin kautta. Academic Work investoi sinuun maksamalla koulutuksesi ja kun aloitat työskentelyn Academic Workin kautta asiakasyrityksessä, asiakasyritys (joka koulutuksen hedelmistä eli osaamisestasi pääsee nauttimaan) maksaa investoinnin takaisin maksaessaan Academic Workille tekemästäsi työstä. Koulutuskustannusta ei siis vähennetä palkastasi. Academic Workin kautta työskenteleminen on etenkin uuden uran alussa olevalle työntekijälle turvallinen vaihtoehto: pääset heti kiinni töihin ja jos työt asiakasyrityksessä sattuisivat sinusta riippumattomista syistä loppumaan, Academic Work etsisi sinulle uuden toimeksiannon.

Intensiivikoulutus kestää 13 viikkoa (12 viikkoa opettajajohtoista opetusta + 1 itsenäisen opiskelun viikko 11.-17.7.), mutta sitä edeltää noin 4 viikon itsenäinen esiopintojakso, jonka tavoitteena on luoda kaikille koulutettaville samat pohjatiedot, jonka päälle osaaminen kurssin aikana rakennetaan. Suosittelemme mahdollisuuksien mukaan irtautumaan mahdollisesta edellisestä työpaikasta jo esiopintojakson alussa.

question

Vielä jotakin kysyttävää?

Lyhyesti

Start 10/17/2022

End 1/20/2023

Koulutuspaikkakunta: Etä / Espoon Keilaniemi

Työskentelypaikkakunta: Pääkaupunkiseutu + joustava etätyö