logo

Kouluttaudu testiautomaatio-osaajaksi ja aloita IT-ura monipuoliselta ponnahduslaudalta

Nautitko ongelmanratkaisusta ja etenkin siitä tunteesta, joka syntyy pulman syyn löytämisestä ja fiksaamisesta? Kiinnostaako koodaaminen, tuotekehitys ja mahdollisuus edetä muutamassa vuodessa huipulle? Hae AW Academyn maksuttomaan 12 viikon testiautomaatiokoulutukseen ja aloita IT-ura Tampereella!

Softan määrä maailmassa kasvaa ennennäkemätöntä vauhtia. Sen rinnalla kasvaa tarve yhä tehokkaammille keinoille varmistaa, että kaikille elämänalueille ulottuvat ohjelmistot, joista jopa henkemme voi olla kiinni, toimivat varmasti, turvallisesti ja käyttäjän tarpeisiin vastaten.

Koska testiosaamisen puuttumiseen on havahduttu hieman koodaripulaa myöhemmin, testiautomaatio-osaajia on vielä niin vähän, että nyt uransa aloittava, motivaatiolla ja tiedonjanolla varustettu testaaja voi olla jo viiden vuoden kuluttua yksi Suomen testiautomaatiokentän huipputekijöistä.

Jos koodaaminen ja erityisesti softan laadun kehittämiseen keskittyminen kiinnostavat, tässä on tilaisuutesi: etsimme nyt 21.6.–17.9. järjestettävään maksuttomaan 12 viikon intensiivikoulutukseen tulevaisuuden tekijöitä, jotka aloittavat valmistumisen jälkeen IT-uran Goforella pääkaupunkiseudulla tai Kalmarilla, Cargotecilla tai Etteplanilla Tampereella.

HUOM! Emme enää ota vastaan hakemuksia Goforelle emmekä Kalmarille tai Cargotecille, vaan ainoastaan Etteplanille! Mikäli haluat työllistyä pääkaupunkiseudulle, tutustu muihin koulutuksiimme.

Koulutus järjestetään kokonaan etänä virtuaaliluokkahuoneessa. Opiskelu on täysipäiväistä. Koulutuksen jälkeen sitoudut työskentelemään Tampereella.

KENELLE

Koulutus ja työpaikka testiautomaation parissa voisi sopia sinulle, jos sinua kiinnostaa...

 • IT-ala ja koodaaminen, mutta et vielä tiedä, mikä juuri sinun polkusi voisi olla
 • mahdollisuus päästä seuraamaan tuotekehitysprosessia, siis esimerkiksi mobiilisovelluksen tai järjestelmän rakentamista, aitiopaikalta alusta loppuun sen sijaan, että keskittyisit vain yhteen osaan putkesta
 • luova ongelmanratkaisu: mikään ei päihitä kunnon pähkinää ja sitä tunnetta, kun palapelin viimeiset palaset loksahtavat paikoilleen
 • laatu ennen määrää: nautit, kun voit omalla työpanoksellasi konkreettisesti vaikuttaa siihen, että homma rullaa ja lopputuloksesta voidaan olla ylpeitä
 • sosiaalinen työ, jossa pääset työskentelemään monipuolisesti eri IT-rooleissa toimivien ammattilaisten kanssa ja oppimaan heiltä

Onko sinulla…  

 • palava kiinnostus it-alaa ja ohelmistokehitystä kohtaan ja halu päästä työskentelemään testiautomaation parissa
 • luja motivaatio ja halu sitoutua vaativaan intensiivikoulutukseen ja työskentelyyn sen jälkeen
 • joustava asenne, kärsivällisyyttä ja rohkeutta heittäytyä haastaviin tilanteisiin – intensiivikoulutus ja uuden uran aloittaminen antavat, mutta myös vaativat paljon 
 • sujuva suullinen ja kirjallinen suomen ja englannin kieli
 • vähintään 18 vuotta ikää
 • kyky oppia nopeasti – tämä selviää tekemällä hakutestit, joilla hakuprosessi alkaa!   

HUOM: Koulutukseen valituille henkilöille saatetaan tehdä turvallisuusselvitys riippuen asiakasyrityksestä, johon hakija Academic Workin kautta työllistyy.

Me tarjoamme…

 • maksuttoman, kiihdytettyyn oppimiseen perustuvan intensiivikoulutuksen, jossa opiskellaan tehokkaasti ja käytännönläheisesti opettajan johdolla
 • vakituisen työpaikan Academic Workin kautta Etteplanilla (Goforen, Kalmarin ja Cargotecin paikat täynnä)
 • tehokkaan ja monipuolisen ponnahduslaudan IT-alalle, jolla testiautomaatio-osaajille riittää kysyntää

Lue, mikä tekee testiautomaatiosta ainutlaatuisen ponnahduslaudan IT-alalle!

Urasta

Mitä testiautomaatio-osaaja tekee?

Testiautomaatio-osaajan vastuulla on osana koko ohjelmistokehitysprosessia varmistaa, että koodi toimii suunnitellusti: siinä ei ole bugeja, data liikkuu niin kuin se pitää ja loppukäyttäjän kokemus, esimerkiksi järjestelmää käyttävän yrityksen työntekijän tai mobiilisovellusta käyttävän kuluttajan, on mutkaton.

Ensin testiautomaatio-osaaja suunnittelee, mitä kannattaa testata ja miten: hän tarkastelee terveellä kriittisyydellä tekeillä olevaa tuotetta kaikista mahdollisista kulmista ja päättää, miten sitä voisi haastaa. Jos ongelmien etsiminen ja ratkominen on juttusi, työ testauksen parissa on varmasti palkitsevaa.

Itse testaustyö tehdään automaattisesti pyöriviä testikirjastoja koodaamalla sekä manuaalisesti toimintoja testaamalla. Työ on yleensä jatkuvaa vuoropuhelua liiketoimintatarpeet teknisiksi ratkaisuksi muuttavien määrittelijöiden, koodista vastaavien ohjelmistokehittäjien ja muiden testaajien kanssa.

Testiautomaation parissa riittää erilaisia rooleja. Tulevaisuuteen kannattaa siksi suhtautua avoimin mielin: oli ensimmäinen ura-askeleesi mikä tahansa, tulevaisuutesi on testiautomaatio-osaajana täynnä mitä mielenkiintoisimpia vaihtoehtoja – joista monet ovat sellaisia, joita ei vielä ole edes olemassa.

Myös maltti on uuden uran alussa valttia: vaikka pitkällä tähtäimellä tavoittelisit mestaritestaajan tai testaajataustaisen koodarin työtä, jokaisen uransa aloittavan osaajan matka lähtee liikkeelle yksinkertaisemmista ja suorittavammista tehtävistä, joissa pääsee oppimaan senior-tekijöiltä.

Mihin työllistyn koulutuksen jälkeen?

AW Academyn testiautomaatiokoulutuksesta valmistuttuasi aloitat työt vakituisessa työsuhteessa Academic Workilla ja työskentelet konsulttina Academic Workin asiakasyrityksessä. Käytännössä elät ja hengität arkea asiakasyrityksessä, Academic Work toimii tukena taustalla.

Pääset motivaatiokirjeessä kertomaan, mikä yrityksistä kiinnostaa sinua eniten. Huomioithan, että rekrytoijamme saattaa ehdottaa sinulle myös toista yritystä, mikäli alun perin valitsemaasi yritykseen on tullut paljon hakemuksia. Voit halutessasi myös olla nimeämättä tiettyä yritystä, mikäli olet avoin kaikille yrityksille.

HUOM! Emme enää ota vastaan hakemuksia Goforelle, Kalmarille emmekä Cargotecille. Etteplanille on vielä muutama paikka jäljellä - toimi nopeasti!

Työpaikasta

Näihin yrityksiin voit työllistyä

Tutustu koulutuksessa mukana oleviin yrityksiin, joihin voit työllistyä Academic Workin kautta valmistuttuasi.

HUOM! Emme ota enää vastaan hakemuksia Goforelle.

Työskentelypaikkakunta: pääkaupunkiseutu

Gofore kasvaa ja etsii nyt tiimeihinsä testiautomaatiokehittäjiksi haluavia tulevaisuuden tekijöitä pääkaupunkiseudulle. Goforen jalansija sekä osaaminen ohjelmistotestauksessa ja laadunvarmennuksessa on vankka Qentinelin konsultointiliiketoiminnan yhdistyttyä Goforeen vuonna 2020. Goforen monipuolinen asiakaskunta koostuu sekä yksityisen että julkisen sektorin organisaatioista (mm. Elisa, Kone, Verohallinto), joita yhdistää nykyaikaisilla teknologioilla toteutettavat haastavat kehitystehtävät. Konsultoinnin ohella Gofore palvelee asiakkaitaan Test Automation Hubinsa avulla.

Gofore Oyj on kansainvälistä kasvua tavoitteleva digitalisaation asiantuntija. Goforelaisia on Suomessa, Saksassa, Espanjassa ja Virossa yhteensä yli 700 alan johtavaa asiantuntijaa, jotka ovat yrityksen sydän, aivot ja kädet. Goforen kaikella tekemisellä on positiivinen vaikutus – oli kyse sitten johdon konsultoinnista, muotoilusta tai koodauksesta. Goforella tehdään töitä ihmisistä, yhteisöistä ja organisaatioista välittäen. Yrityksen toimintaa ohjaavat vahvat arvot: Goforella halutaan taata jokaiselle hyvä työpaikka ja eletään asiakkaiden onnistumisista. Goforen liikevaihto vuonna 2020 oli 78 milj. euroa ja Gofore Oyj:n osake noteerataan Nasdaq First North Growth Finland -markkinapaikalla. Lue lisää Goforesta!  

HUOM! Vielä muutama paikka jäljellä, toimi nopeasti!

Työskentelypaikkakunta: Tampere

Etteplan Oyj:n palvelut kattavat ohjelmisto- ja sulautettujen järjestelmien, laite- ja laitossuunnittelun sekä teknisen dokumentoinnin ratkaisut. Asiakkaitamme ovat maailman johtavat valmistavan teollisuuden yritykset. Etteplanin innovatiivisen suunnittelukyvyn tuloksia on nähtävissä monissa teollisuuden ratkaisuissa ja tuotteissa.

Etteplanilla toimivaa tasapainoa työn ja vapaa-ajan välillä pidetään suuressa arvossa. Meillä uskotaan, että tulevaisuuden teknisten haasteiden ratkaisemiseen vaaditaan monenlaisia ihmisiä, taitoja ja prosesseja sekä uutta ajattelutapaa, ja juuri siksi Etteplan on alanvaihtajalle loistava paikka kasvaa.

Vuonna 2020 Etteplanin liikevaihto oli noin 260 milj.€. Yhtiön palveluksessa on noin 3 300 asiantuntijaa 7:ssä eri maassa. Lue lisää Etteplanista! 

HUOM! Emme ota enää vastaan hakemuksia Kalmarille emmekä Cargotecille.

Työskentelypaikkakunta: Tampere

HUOM! Olemme saaneet runsaasti hakemuksia Kalmarille ja Cargotecille. Mikäli olet avoin myös paikalle Etteplanilla, suosittelemme hakemaan sinne!

Kalmar on Cargotechin itsenäinen liiketoiminta-alue ja markkinajohtaja lastinkäsittelylaitteissa, satama-automaatiossa ja huoltoliiketoiminnassa.

Innovaatio on aina ollut Kalmarin liiketoiminnan ytimessä ja Kalmarilla onkin erittäin mielenkiintoinen tuote, automaattinen konttiterminaali, jota tekee ja ymmärtää vain kourallinen ihmisiä maailmassa. Konttibisnes kasvaa jatkuvasti ja automaatio lisääntyy, joten työ ei lopu.

Digitalisaatio näkyy ja tuntuu Kalmarin alun perin konepajalähtöisellä toimialalla: toimintatapojen ja asiakkaiden tarpeiden muuttuessa Kalmarin ohjelmistokehitystiimi on keskeisessä roolissa kehittäessään ohjelmistoja Kalmarin tuotteisiin. Tähän kasvavaan ohjelmistokehitysyksikköön myös tulevat teollisuusautomaatio-osaajat liittyvät.

Kalmarilla on erittäin hyvä tiimihenki, uudet nykyaikaiset toimistotilat ja pääset työskentelemään kerrostalon kokoisia nostureita liikuttavan koodin parissa – koneista innostuvan tekijätyypin unelma.

Lue lisää Kalmarista! 

Cargotec

Kalmarin lisäksi tarjolla on yksi paikka Cargotecin puolella. Työnkuva ja kulttuuri ovat hyvin samanlaiset kuin Kalmarillakin. Cargotecilla pääset työskentelemään Cargotec Digital Solutions Hubiin, joka perustettiin vuonna 2018 vauhdittamaan koko kansainvälisen pörssiyhtiön digipalveluita. Lue englanninkielinen esittely alta:

Cargotec Digital Solutions Hub creates data-driven software and services for intelligent cargo handling. By using cutting-edge cloud technologies and industry best practices, we are responsible for driving digital transformation and accelerating the development of software solutions. Through our work we make global trade smarter and more sustainable, while securing growth of new digital business for Cargotec and its customers.

Kiihdytetty oppiminen

Näin AW Academyssa opitaan

AW Academyn työpaikkaan johtava intensiivikoulutus mahdollistaa poikkeuksellisen tehokkaan tien uudelle uralle.

Nopea oppiminen on mahdollista kiihdytetyn oppimisen ansiosta. Kiihdytetty oppiminen perustuu ennen kaikkea itse tekemällä oppimiseen, yksin ja ryhmässä. Huomattavasti suurin osa ajasta käytetään käytännön harjoitteluun, jotta siirtyminen töihin sujuisi luontevasti. Motivaatio, kyky oppia nopeasti ja erittäin kova halu tehdä paljon töitä ovat kiihdytetyn oppimisen edellytykset ja siksi hakuprosessimme mittaa juuri näitä asioita.

Opiskelu alkaa kuukauden mittaisilla esiopinnoilla, joiden tavoitteena on luoda kaikille koulutettaville samat pohjatiedot, jonka päälle osaaminen kurssin aikana rakennetaan. Esiopintomateriaalit jaetaan startti-illassa 20.5., josta sinun ja kurssikavereidesi matka kohti uutta uraa alkaa.

Koulutuksen aikana opit mm.

 • ymmärtämään testaamisen lainalaisuudet ja toimintalogiikan: mitä kannattaa testata, miten, milloin ja millä tavalla
 • käyttämään Suomessa yleisintä testausautomaatiotyökalua Robot Frameworkia
 • luomaan ja muokkaamaan testejä Python-ohjelmointikielen avulla
 • työskentelemään ketterien menetelmien mukaisesti

Koulutuksen aikana suoritat ISTQB Certified Tester Foundation Level -sertifikaatin.

HAE NYT

Kuinka testeihin rekisteröityminen toimii?

AW Academyn loogista päättelykykyä ja persoonan sopivuutta mittaavat soveltuvuustestit tehdään Ascend by Assessio -järjestelmässä.

Tältä sivulta löydät Tee testit -painikkeen. Klikatessasi sitä pääset ensin lukemaan ja hyväksymään AW Academyn tietosuojaselosteen. Tämän jälkeen sinun tulee luoda hakutili, jonka kautta pääset tekemään testit. HUOM: Järjestelmämme uudistui 24.2.2021, joten mikäli olet luonut tunnukset tai tehnyt testit tätä ennen, vanhat tunnuksesi eivät ole enää voimassa ja sinun tulee luoda kokonaan uudet tunnukset. Mikäli haluat käyttää vanhoja testituloksiasi, se onnistuu, kunhan käytät tiliä luodessasi samaa sähköpostia kuin vanhalla tililläsi.

Kirjauduttasi pääset lukemaan vielä tarkemmat ohjeet testien tekoa varten. Testejä ei ole pakko aloittaa saman tien rekisteröitymisen jälkeen, vaan voit tehdä testit myöhemmin sinulle sopivana ajankohtana.

Kysyttävää? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin!

Huomasithan, että koulutamme tulevana kesänä myös Google Cloud-pilvipalveluosaajia Sofigatelle, Azure-pilvipalveluosaajia Accenturelle ja Avanadelle sekä tietoturvaosaajia mm. Nixulle? Testit ovat kaikille koulutuksille samat. Valitsethan ennen hakemista yhden koulutuksen – mikäli olet kahden vaiheilla, valitse silti yksi kurssi ja tuo ajatuksesi esiin puhelinhaastattelussa!

Aikataulu:

Hakuaika  1.3.–25.4.2021. HUOM: Hakemuksia käydään läpi jatkuvasti saapumisjärjestyksessä ja valinnat saatetaan tehdä jo ennen haun päättymistä!

Startti-ilta 20.5.2021, jossa tapaat muut koulutusohjelmaan valitut ja josta alkaa itsenäinen esiopiskelu ennen koulutuksen alkua

Intensiivikoulutus (12 vko) 21.6.–17.9.2021. Koulutus järjestetään virtuaaliluokkahuoneessa.

Itseopiskeluviikko vko 29, 19.7-25.7.2021 (omatoimisen opiskelun viikko keskellä koulutusta) 

Valmistujaiset  17.9.2021

Ensimmäisen työpäivä ja vakituisen, kokoaikaisen työsopimuksen alku  20.9.2021

rocket

Usein kysyttyä

Kysymyksiä ja vastauksia

Monivaiheinen testejä ja haastatteluja sisältävä rekrytointprosessi pyrkii tunnistamaan potentiaalisi ja arvioimaan, olisitko oppimiskykysi, persoonasi ja motivaatiosi kannalta sopiva henkilö aloittamaan koulutuksessa ja työsuhteessa Academis Workin kautta sen jälkeen. Hakuprosessiimme voit tutustua tarkemmin täällä, mutta pääpiirteissään se näyttää tältä:

1: Läpäise verkossa tehtävät testit

2: Lähetä meille motivaatiokirjeesi ja CV

3: Puhelinhaastattelu Academic Workin kanssa

4: Academic Workin henkilökohtainen haastattelu

5: Suosittelijoiden tarkastaminen

6: Tervetuloa AW Academyyn! 

Academic Work vastaa AW Academyn rekrytoinnista. Työpaikkaan johtavissa koulutuksissa jokainen AW Academyn koulutuksen onnistuneesti suorittanut osallistuja saa vakituisen työsopimuksen Academic Workin konsulttina.

Itse intensiivikoulutus kestää 12 viikkoa, mutta sitä edeltää noin 4 viikon itsenäinen esiopintojakso. Näin varmistamme kaikille koulutettaville samat pohjatiedot, jonka päälle osaaminen kurssin aikana rakennetaan. Suosittelemme mahdollisuuksien mukaan irtautumaan mahdollisesta edellisestä työpaikasta jo esiopintojakson alussa.

Koulutus on maksuton. Tämä on mahdollista sen takia, että sitoudut työskentelemään valmistumisesi jälkeen Academic Workin kautta. Academic Work investoi sinuun maksamalla koulutuksesi ja kun aloitat työskentelyn Academic Workin kautta asiakasyrityksessä, asiakasyritys (joka koulutuksen hedelmistä eli osaamisestasi pääsee nauttimaan) maksaa investoinnin takaisin maksaessaan Academic Workille tekemästäsi työstä. Koulutuskustannusta ei siis vähennetä palkastasi. Academic Workin kautta työskenteleminen on etenkin uuden uran alussa olevalle työntekijälle turvallinen vaihtoehto: pääset heti kiinni töihin ja jos työt asiakasyrityksessä sattuisivat sinusta riippumattomista syistä loppumaan, Academic Work etsisi sinulle uuden toimeksiannon.

Palkkakeskustelut käydään henkilökohtaisesti hakuprosessissa etenevien kanssa, sillä henkilön työkokemus vaikuttaa jonkin verran palkkaukseen. Palkkaus on kuitenkin aina alan työehtosopimuksen mukainen tai vähintään 18 €/tunti (~2800 € / kk) pääkaupunkiseudulla työskenneltäessä. Poikkeuksena ovat koulutusohjelmat, kuten tämä testiautomaatiokoulutus, joiden jälkeen työskennellään muilla paikkakunnilla: tällöin palkkataso suhteutetaan työskentelyalueen palkkatasoon ja on yleensä hieman pääkaupunkiseudun palkkatasoa matalampi.

question

Vielä jotakin kysyttävää?

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin ! Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, laita meille viestiä osoitteeseen info@awacademy.fi.

Kokemuksia AW Academysta

Tutustu alumneihimme

"AW Academyn data-analytiikkakoulutus oli todella hyvä, se mahdollisti minun ja monen muun pääsemisen uudelle uralle. Sen mukaan, mitä olen kuullut kurssikavereilta, niin kellään ei ole ollut vaikeuksia sopeutumisessa tai työnteon kanssa. Tästä sai niin hyvin sekä tietotaitoa että konkreettisia mahdollisuuksia."

Janne Volotinen

AW Academyn alumni, Data-analytiikkakoulutus 2019

Laurin kuva.

"En ole tuntenut montaa kertaa aikuisiällä niin suurta helpotusta kuin saadessani tietää, että ovi AW Academyyn aukeaa. Koulutus oli todella vaativa, mutta päivittäinen syvään päähän sukeltaminen tuotti tulosta. Koulutuksen jälkeen en missään nimessä ollut valmis koodari, mutta tärkeintä oli, että olin saanut valmiudet oppia lisää."

Lauri Kukkonen

AW Academyn alumni, Java-koulutus 2019

"Kaverini olivat käyneet AW Academyn koulutuksen, ja se kuulosti niin huikealta, että minunkin oli pakko yrittää päästä mukaan. Koulutuksen aikana jouduin hyväksymään sen, että osa opetetuista asioista oli minulle todella haastavia. Luotin kuitenkin siihen, että palaset loksahtavat paikoilleen – ja näin myös kävi."

Farah Kadanati

AW Academyn alumni, järjestelmäasiantuntija, ServiceNow-koulutus 2019