logo

Kouluttaudu ja työllisty Google Cloud -pilviosaajaksi Solitalle

Kiinnostavatko koodaaminen, tiimityö ja loputon uuden oppiminen? Kouluttaudu halutuksi pilvipalveluosaajaksi AW Academyn maksuttomassa Google Cloud -intensiivikoulutuksessa ja aloita ura pilvessä Solitalla.

HUOM: Haku tähän koulutukseen on auki 30.5. asti, mutta koska olemme vastaanottaneet jo runsaasti hakemuksia ja niitä käydään läpi saapumisjärjestyksessä, suosittelemme hakemaan ServiceNow-koulutukseen mahdollisuuksiesi parantamiseksi!

Tulevaisuus on pilvessä. Kaikki tärkeimmät arjessamme korvaamattomat työkalut – esimerkiksi sähköposti, kalenteri ja sosiaalisen median sovellukset – pyörivät pilvessä ja siksi pilvipalveluasiantuntijaksi kannattaa ryhtyä nyt.

Pilvipalveluiden pariin kouluttautuminen ja työllistyminen avaa monia ovia. Kun opit heti urasi alussa koodaamisen lisäksi ymmärtämään pilviteknologioiden lainalaisuuksia, kehittymismahdollisuuksia ja -suuntia löytyy lähes loputtomiin. 

AW Academy järjestää tulevana syksynä vauhdilla kasvavaan Google Cloud -teknologiaan keskittyvän maksuttoman intensiivikoulutuksen. 11.10.2021–14.1.2022 järjestettävän koulutuksen jälkeen vastavalmistuneet osaajat työllistyvät Academic Workin kautta Solitalle. Solita on suomalainen teknologia-, data- ja designyritys, joka on tullut monelle tutuksi viimeistään Koronavilkku- ja Omaolo-sovellusten rakentamisesta.

Koska koulutuksesta voi työllistyä Helsinkiin, Tampereelle tai Turkuun, koulutukseen voi osallistua joko Espoon kampuksella opiskellen (koronatilanteesta riippuen) tai etänä. Solitalla on toimintaa myös muutamassa muussa kaupungissa ja jos loistotyyppi sattuu vastaan, voidaan työllistymistä myös muihin kaupunkeihin harkita. 

Hakuaika päättyy 30.5.

KENELLE

Koulutus ja työpaikka pilven parissa voisi sopia sinulle, jos sinua kiinnostaa...

 • kasvaa vauhdilla kehittyvän teknologian halutuksi osaajaksi ja avata ovia moniin erilaisiin rooleihin it-alalla
 • ongelmanratkaisu: nautit siitä, kun pähkäilyn jälkeen asiat loksahtavat paikalleen  
 • tiivis yhteistyö asiakasyritysten kanssa: teknologian parissa työskentelemisen lisäksi nautit vuorovaikutuksesta asiakkaiden kanssa ja heidän tärkeänä kumppaninaan toimimisesta
 • isojen kokonaisuuksien hallinnointi ja suunnittelu: tykkäät pyöritellä ja hahmotella monimutkaisiakin kuvioita mielessäsi  
 • koodaaminen, mutta ennen kaikkea vielä laajemmin koko sovelluskehitysmaailma eli se, mitä kaikkea taustalla pitää tapahtua, jotta sovellus herää eloon

Onko sinulla…

 • palava kiinnostus it-alaa, koodaamista, pilviteknologiaa, ongelmanratkaisua ja asiakastyötä kohtaan  
 • luja motivaatio ja halu sitoutua vaativaan intensiivikoulutukseen ja työskentelyyn sen jälkeen  
 • joustava asenne, kärsivällisyyttä, paineensietokykyä sekä rohkeutta heittäytyä haastaviin tilanteisiin – intensiivikoulutus ja uuden uran aloittaminen antavat mutta myös vaativat paljon  
 • sujuva suullinen ja kirjallinen englannin ja suomen kielitaito: olet sujuva ja selkeä viestijä ja tehokas tiedonhakija molemmilla kielillä
 • vähintään 18 vuotta ikää  
 • kyky oppia nopeasti – se selviää tekemällä testit, joilla hakuprosessi alkaa!  

Me tarjoamme…

 • maksuttoman intensiivikoulutuksen, jossa opiskellaan tehokkaasti ja käytännönläheisesti opettajan johdolla  
 • vakituisen työpaikan Academic Workin kautta Solitalla
 • poikkeuksellisen tehokkaan väylän uudelle uralle ilman aiempaa alan taustaa

Lue blogista, millainen ura tulevia pilviosaajia odottaa Solitalla! 

Urasta

Mitä Google Cloud -pilvipalveluosaaja tekee?

Google Cloud -koulutus ja ura Solitalla tarjoavat kiehtovan urapolun ihmiselle, joka haluaa oppia koodaamaan, nauttii isojen teknisten kokonaisuuksien hallinnoimisesta ja suunnittelusta ja innostuu mahdollisuudesta oppia aina vain lisää.

Koulutuksesta valmistuttuasi pääset hallinnoimaan ja kehittämään Google Cloud -pilviympäristöjä ja koodaamaan pilvessä. Käyttäjälle näkyvien toiminnallisuuksien sijaan pilviosaaja tekee paljon töitä kaiken sen parissa, mitä sovelluksen henkiinherättäminen edellyttää.

Arki Solitalla pilven parissa tarjoaa monipuolisia haasteita ja vaihtelua: joskus päivä voi täyttyä virheilmoitusten ja pienkehitystehtävien hoitamisesta, joskus uuden ominaisuuden suunnittelusta ja koodaamisesta, joskus työpajoista tai koulutuksista asiakasyritysten kanssa ja joskus kokonaan uuteen teknologiaan perehtymisestä projektien välissä. Tiimityö ja erityisesti aktiivinen asiakasrajapinnassa työskentely ovat Solitalla merkittävässä roolissa projektista ja tehtävästä huolimatta.

Pilvipalveluiden parissa työskenteleminen on monelle aluksi haastavaa, mutta juuri siksi myös loistava paikka kehittyä tulevaisuuden osaajaksi. Pilvi on se tekninen ”syvä pää”: kun sen hallitsee, ovi on auki hyvin monenlaisiin tehtäviin IT-alalla. Solita tarjoaa loistavat puitteet osaamisen kehittämiseen ja oman jutun löytämiseen – esimerkiksi työntekijöiden aloitteesta toimivat osaamisyhteisöt mahdollistavat uusien aluevaltausten tekemisen matalalla kynnyksellä.

Innostuitko jo? Loistavaa! Pidäthän silti mielessä, että uuden uran alussa maltti on aina valttia: jokaisen uransa aloittavan osaajan matka lähtee liikkeelle yksinkertaisemmista ja rajatummista tehtävistä, joissa pääsee oppimaan senior-tekijöiltä – joita Solitan yli tuhatpäisessä osaajien joukossa riittää!

Lue blogista, millainen ura tulevia pilviosaajia odottaa Solitalla! 

Työpaikasta

Vakituinen työpaikka Academic Workin kautta Solitalla

AW Academysta valmistuttuasi aloitat työt vakituisessa työsuhteessa Academic Workilla ja työskentelet konsulttina Solitalla. Käytännössä elät ja hengität arkea Solitalla – Academic Work toimii tukena taustalla. HUOM: Kerrothan hakemuksessasi toiveesi työskentelypaikkakunnasta!

Solita on suomalainen teknologia-, data- ja designyritys. Valjastamme ihmisymmärryksen ja älykkäät teknologiaratkaisut palvelemaan parempaa elämää. Olemme muutosvoima, joka luo uusia toimintatapoja, palveluja ja teknologiaratkaisuja uudistaen yrityksiä ja yhteiskuntaa.

Solita työllistää jo yli 1100 strategisen konsultoinnin, palvelumuotoilun, digitaalisten palvelujen, AI- ja analytiikkaratkaisujen sekä pilvipalvelujen asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Saksassa ja Belgiassa. 

Tutustu Solitaan tarkemmin!  

Kiihdytetty oppiminen

Näin AW Academyssa opitaan

AW Academyn työpaikkaan johtava intensiivikoulutus mahdollistaa poikkeuksellisen tehokkaan tien uudelle uralle.

Nopea oppiminen on mahdollista kiihdytetyn oppimisen ansiosta. Kiihdytetty oppiminen perustuu ennen kaikkea itse tekemällä oppimiseen, yksin ja ryhmässä. Huomattavasti suurin osa ajasta käytetään käytännön harjoitteluun, jotta siirtyminen töihin sujuisi luontevasti. Motivaatio, kyky oppia nopeasti ja erittäin kova halu tehdä paljon töitä ovat kiihdytetyn oppimisen edellytykset ja siksi hakuprosessimme mittaa juuri näitä asioita.

Opiskelu alkaa noin kuukauden mittaisilla esiopinnoilla, joiden tavoitteena on luoda kaikille koulutettaville samat pohjatiedot, jonka päälle osaaminen kurssin aikana rakennetaan. Google Cloud -koulutuksen esiopinnot koostuvat Python-ohjelmointikielen perusteista. Esiopintomateriaalit jaetaan startti-illassa 9.9.2021, josta sinun ja kurssikavereidesi matka kohti uutta uraa alkaa.

Koulutuksen aikana opit mm.

 • ylläpitämään ja kehittämään Google Cloud -ympäristöjä
 • määrittämään ja toteuttamaan Google Cloudiin pohjautuvia ratkaisuja
 • koodaamaan Pythonilla ja soveltamaan sitä pilvessä
 • ymmärtämään tietoturvan merkityksen pilviympäristössä
 • työskentelemään ketterillä menetelmillä
 • pääset vahvistamaan vuorovaikutus- ja muita soft skill -taitojasi, joita tarvitset asiakastyössä

Koulutuksen jälkeen oppiminen jatkuu Solitalla työtehtävien sekä osaamistasi laajentavan lisäkoulutuksen myötä. Tulet myös valmistumisesi jälkeen suorittamaan Google Cloudin Associate Cloud Engineer -sertifikaatin.

HAE NYT

Kuinka testeihin rekisteröityminen toimii?

AW Academyn loogista päättelykykyä ja persoonan sopivuutta mittaavat soveltuvuustestit tehdään Ascend by Assessio -järjestelmässä.

Tältä sivulta löydät Tee testit -painikkeen. Klikatessasi sitä pääset ensin lukemaan ja hyväksymään AW Academyn tietosuojaselosteen. Tämän jälkeen sinun tulee luoda hakutili, jonka kautta pääset tekemään testit. HUOM: Järjestelmämme uudistui 24.2.2021, joten mikäli olet luonut tunnukset tai tehnyt testit tätä ennen, vanhat tunnuksesi eivät ole enää voimassa ja sinun tulee luoda kokonaan uudet tunnukset. Mikäli haluat käyttää vanhoja testituloksiasi, se onnistuu, kunhan käytät tiliä luodessasi samaa sähköpostia kuin vanhalla tililläsi.

Kirjauduttasi pääset lukemaan vielä tarkemmat ohjeet testien tekoa varten. Testejä ei ole pakko aloittaa saman tien rekisteröitymisen jälkeen, vaan voit tehdä testit myöhemmin sinulle sopivana ajankohtana.

Kysyttävää? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin!

Huomasithan, että valikoimastamme löytyy tällä hetkellä useita erilaisia it-alan koulutuksia? Testit ovat kaikille koulutuksille samat lukuunottamatta kansainvälistä Salesforce-koulutusta. Valitsethan ennen hakemista yhden koulutuksen – mikäli olet kahden vaiheilla, valitse silti yksi kurssi ja tuo ajatuksesi esiin puhelinhaastattelussa!

Koulutuksen aikataulu

Hakuaika 19.4.–30.5.2021. Huomioithan, että hakemuksia käydään läpi jatkuvasti ja valinnat saatetaan tehdä jo ennen haun päättymistä!  

Startti-ilta 9.9.2021, jossa tapaat muut koulutusohjelmaan valitut ja josta alkaa itsenäinen esiopiskelu ennen koulutuksen alkua.  

Intensiivikoulutus (12 vko) 11.10.2021- 14.1.2022 (joululoma 23.-31.12.)

Valmistujaiset 14.1.2022

Töiden aloitus 17.1.2022

rocket

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kysyttävää? Ei hätää!

Tässä vielä tärkeää tietoa muutaman usein kysytyn kysymyksen muodossa!

Itse intensiivikoulutus kestää 12 viikkoa, mutta sitä edeltää noin 4 viikon itsenäinen esiopintojakso, jonka tavoitteena on luoda kaikille koulutettaville samat pohjatiedot, jonka päälle osaaminen kurssin aikana rakennetaan. Suosittelemme mahdollisuuksien mukaan irtautumaan mahdollisesta edellisestä työpaikasta jo esiopintojakson alussa.

Koulutus on maksuton. Tämä on mahdollista sen takia, että sitoudut työskentelemään valmistumisesi jälkeen Academic Workin kautta. Academic Work investoi sinuun maksamalla koulutuksesi ja kun aloitat työskentelyn Academic Workin kautta asiakasyrityksessä, asiakasyritys (joka koulutuksen hedelmistä eli osaamisestasi pääsee nauttimaan) maksaa investoinnin takaisin maksaessaan Academic Workille tekemästäsi työstä. Koulutuskustannusta ei siis vähennetä palkastasi. Academic Workin kautta työskenteleminen on etenkin uuden uran alussa olevalle työntekijälle turvallinen vaihtoehto: pääset heti kiinni töihin ja jos työt asiakasyrityksessä sattuisivat sinusta riippumattomista syistä loppumaan, Academic Work etsisi sinulle uuden toimeksiannon.

Palkkakeskustelut käydään henkilökohtaisesti hakuprosessissa etenevien kanssa, sillä henkilön työkokemus vaikuttaa jonkin verran palkkaukseen. Palkkaus on kuitenkin aina alan työehtosopimuksen mukainen tai vähintään 18 €/tunti (~2800 € / kk) pääkaupunkiseudulla työskenneltäessä. Mikäli työllistyt muualle kuin pääkaupunkiseudulle, palkkataso suhteutetaan työskentelyalueen palkkatasoon ja on yleensä hieman pääkaupunkiseudun palkkatasoa matalampi.

Monivaiheinen testejä ja haastatteluja sisältävä rekrytointprosessi pyrkii tunnistamaan potentiaalisi ja arvioimaan, olisitko oppimiskykysi, persoonasi ja motivaatiosi kannalta sopiva henkilö aloittamaan koulutuksessa ja työsuhteessa Academis Workin kautta sen jälkeen. Hakuprosessiimme voit tutustua tarkemmin täällä, mutta pääpiirteissään se näyttää tältä:

1: Läpäise verkossa tehtävät testit

2: Lähetä meille motivaatiokirjeesi ja CV

3: Puhelinhaastattelu Academic Workin kanssa

4: Academic Workin henkilökohtainen haastattelu

5: Suosittelijoiden tarkastaminen

6: Tervetuloa AW Academyyn! 

Academic Work vastaa AW Academyn rekrytoinnista. Työpaikkaan johtavissa koulutuksissa jokainen AW Academyn koulutuksen onnistuneesti suorittanut osallistuja saa vakituisen työsopimuksen Academic Workin konsulttina.

question

Vielä jotakin kysyttävää?