logo
Piirretty pilvi, nainen, tietokoneen ruutu ja lamppu vihreällä taustalla.

Kouluttaudu ja työllisty Google Cloud -pilviosaajaksi Sofigatelle

Houkutteleeko koodarin ura? Kouluttaudu mieluummin saman tien pilvipalveluasiantuntijaksi ja ota oikotie tulevaisuuden osaamiseen. Hae AW Academyn maksuttomaan Google Cloud -intensiivikoulutukseen ja aloita ura pilvessä Sofigatella.

Haku on päättynyt! Tutustu avoimiin koulutuksiin täällä!

Tulevaisuus on pilvessä. Kaikki tärkeimmät arjessamme korvaamattomat työkalut – esimerkiksi sähköposti, kalenteri ja sosiaalisen median sovellukset – pyörivät pilvessä ja siksi pilvipalveluasiantuntijaksi kannattaa ryhtyä nyt.

Pilvipalveluiden pariin kouluttautuminen ja työllistyminen on oikotie sinne, minne moni etenee koodarin uran kautta: ottamalla heti urasi alussa haltuun haastavan, mutta palkitsevan pilvipalvelumaailman, sinulle avautuu monia ovia ja pääset mm. huomattavasti nopeammin suunnittelemaan ja rakentamaan kokonaisia palveluita.

AW Academy järjestää tulevana kesänä vauhdilla kasvavaan Google Cloud -teknologiaan keskittyvän maksuttoman intensiivikoulutuksen. 21.6.-17.9.2021 järjestettävän koulutuksen jälkeen vastavalmistuneet osaajat työllistyvät Academic Workin kautta Sofigatelle. Sofigate on vastikään yhdistänyt voimansa Google Cloudin kanssa ja siksi tälle nousujohteiselle matkalle kannattaa lähteä juuri nyt.

Koulutus järjestetään koronatilanteesta riippuen joko Espoon kampuksellamme tai osittain/kokonaan virtuaaliluokkahuoneessa. Jokaisen hakijan tulee sitoutua työskentelemään pääkaupunkiseudulla valmistumisen jälkeen.

HUOM: AW Academy järjestää ensi kesänä kaksi pilvikoulutusta: tämän Google Cloud -koulutuksen sekä Azure-koulutuksen. Koulutukset ero avat sisällöltään jonkin verran, mutta tarjoavat kumpikin yhtä hyvän ponnahduslaudan it-alalle. Suurin ero on se, että Google Cloud -koulutuksen jälkeen ura alkaa Sofigatella, jossa julkipilvitekeminen on vasta starttaamassa, kun taas Azure-koulutuksesta valmistutaan töihin Accenturelle ja Avanadelle, joiden pilvipalveluliiketoiminta on vakiintuneempaa. Azure-koulutuksessa opiskellaan pilvipalveluiden rakentamisen lisäksi myös ohjelmistokehitystä ja opit mm. ohjelmoimaan kokonaisia sovelluksia, kun taas Google Cloud-koulutuksessa koodauksessa keskitytään syvemmin pilvipalveluihin ja niiden rakentamiseen koodin avulla. Suosittelemme tutustumaan ja suhtautumaan avoimesti kumpaankin koulutukseen – mikäli valitsemaasi koulutukseen tulisi huomattavasti enemmän hakijoita tai paikat alkaisivat täyttyä, saatamme ehdottaa sinulle myös toista koulusta!

KENELLE

Koulutus ja työpaikka pilven parissa voisi sopia sinulle, jos sinua kiinnostaa...

 • ongelmanratkaisu: nautit siitä, kun pähkäilyn jälkeen asiat loksahtavat paikalleen  
 • tiivis yhteistyö asiakasyritysten kanssa: teknologian parissa työskentelemisen lisäksi nautit vuorovaikutuksesta asiakkaiden kanssa ja heidän tärkeänä kumppaninaan toimimisesta
 • isojen kokonaisuuksien hallinnointi ja suunnittelu: tykkäät pyöritellä ja hahmotella monimutkaisiakin kuvioita mielessäsi  
 • koodaaminen, mutta ennen kaikkea vielä laajemmin koko sovelluskehitysmaailma eli se, mitä kaikkea taustalla pitää tapahtua, jotta sovellus herää eloon
 • olla mukana rakentamassa Sofigatelle kokonaan uutta liiketoimintaa, tiimiä ja toimintatapoja osana start-up-henkistä porukkaa ja saada tukeva jalansija organisaatiossa tulevaisuutta ajatellen

Onko sinulla…

 • palava kiinnostus it-alaa, pilviteknologiaa, ongelmanratkaisua ja asiakastyötä kohtaan  
 • luja motivaatio ja halu sitoutua vaativaan intensiivikoulutukseen ja työskentelyyn sen jälkeen  
 • joustava asenne, kärsivällisyyttä, paineensietokykyä sekä rohkeutta heittäytyä haastaviin tilanteisiin – intensiivikoulutus ja uuden uran aloittaminen antavat mutta myös vaativat paljon  
 • sujuva suullinen ja kirjallinen englannin ja suomen kielitaito: olet sujuva ja selkeä viestijä ja tehokas tiedonhakija molemmilla kielillä
 • vähintään 18 vuotta ikää  
 • kyky oppia nopeasti – se selviää tekemällä testit, joilla hakuprosessi alkaa!  

Me tarjoamme…

 • maksuttoman intensiivikoulutuksen, jossa opiskellaan tehokkaasti ja käytännönläheisesti opettajan johdolla  
 • vakituisen työpaikan Academic Workin kautta Sofigatella
 • mahdollisuuden aloittaa uusi ura poikkeuksellisen tehokkaasti ilman aiempaa alan kokemusta ja päästä kasvamaan tärkeäksi pelaajaksi yhteisöllisestä kulttuuristaan tunnetun Sofigaten kasvavassa Google Cloud -osaajien joukossa

Lue, millainen ura Google Cloud -koulutuksesta valmistuvia odottaa ja miksi juuri pilvipalvelut ovat loistava ponnahduslauta IT-alalle!

Urasta

Mitä Google Cloud -pilvipalveluosaaja tekee?

Monelle alanvaihtajalle pilvipalveluasiantuntijan työ ei välttämättä ensikuulemalla sano mitään, verrattuna esimerkiksi koodarin työhön. Jos sinua kuitenkin kiinnostaa räjähdysmäisesti kasvavan teknologian parissa työskenteleminen, tulevaisuuden palveluiden rakentaminen ja se, miten digitaalinen maailma ympärillämme toimii, kannattaa lukea eteenpäin, vaikka pilvi olisi vielä vieras.

Ei pelkkää koodaamista, vaan paljon enemmän

Google Cloud -pilvipalveluasiantuntijakin työskentelee tiiviisti koodin parissa, mutta sen sijaan, että tuote tai palvelu tehtäisiin alusta asti itse koodaamalla, pilviosaaja konfiguroi, eli ikään kuin räätälöi ratkaisuja Google Cloudin valmiiden rakennuspalikoiden ja Python-koodikielen avulla. Google Cloud -osaaja työskentelee myös paljon eri järjestelmien rajapinnoissa eli integraatioiden parissa ja ratkoo, miten erilaiset järjestelmät saadaan juttelemaan keskenään. Sofigatella projektit tulevat olemaan pääosin sovellusten ja infrastruktuurin modernisointiprojekteja sekä dataan liittyviä projekteja.

Julkinen pilvi on Sofigatelle hyvin tuore aluevaltaus ja nyt mukaan hyppäävät osaajat pääsevät osaksi uuden tiimin ydinporukkaa. Tämä on uniikki mahdollisuus: voit jo hyvinkin juniorina saada suurta vastuuta ja aidosti vaikuttaa siihen, millaiseksi koko pilviliiketoiminta Sofigatella muodostuu. Työtehtävät voivat tästä johtuen etenkin alussa olla hyvin monenlaisia – jopa välillä muitakin, kuin suoraan Google Cloudiin liittyviä – ja siksi start-up-henkinen, joustava asenne on menestymisen edellytys: on tartuttava yhtä innokkaalla otteella niin isompiin vaikutusmahdollisuuksiin ja jännittäviin haasteisiin kuin pieniin, suorittavampiin tehtäviin. Matka, jolle tulevat Google Cloud -osaajat lähtevät tulee varmasti olemaan ikimuistoinen – eikä se myöskään CV:ssä huonolta näytä!

Pilvi avaa monia ovia

Pilvipalveluiden parissa työskenteleminen on monelle aluksi haastavaa, mutta juuri siksi myös loistava paikka kasvattaa osaamista. Pilvi on se tekninen ”syvä pää”: kun sen hallitsee, omaa loistavat valmiudet kasvaa hyvin monenlaisiin tehtäviin IT-alalla. Pilvitausta avaa ovia myös asiakasrajapinnasta ja liiketoiminnan pariin suuntautumisesta kiinnostuneelle: tekninen pilviosaaminen on valttikortti myös vähemmän teknisissä rooleissa. Sofigatella pilviosaajan arkeen kuuluu työtehtävästä riippumatta paljon vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa – kaikki tehdään asiakasta varten.

Tulevaisuuteen kannattaa uuden uran alkaessa suhtautua avoimin mielin: oli ensimmäinen ura-askeleesi mikä tahansa, tulevaisuutesi on pilviosaajana täynnä mitä mielenkiintoisimpia vaihtoehtoja – joista monet ovat sellaisia, joita ei vielä ole edes olemassa.

Myös maltti on uuden uran alussa valttia: vaikka pilvimaailma tarjoaa astetta vauhdikkaamman polun esimerkiksi suunnittelutehtäviin, jokaisen uransa aloittavan osaajan matka lähtee liikkeelle yksinkertaisemmista ja suorittavammista tehtävistä, joissa pääsee oppimaan senior-tekijöiltä.

Lue blogista, millainen ura Google Cloud -koulutuksesta valmistuvia odottaa ja miksi juuri pilvipalvelut ovat loistava ponnahduslauta IT-alalle! 

HUOM: AW Academy järjestää ensi kesänä kaksi pilvikoulutusta: tämän Google Cloud -koulutuksen sekä Azure-koulutuksen. Suosittelemme tutustumaan ja suhtautumaan avoimesti kumpaankin koulutukseen – mikäli valitsemaasi koulutukseen tulisi huomattavasti enemmän hakijoita tai paikat alkaisivat täyttyä, saatamme ehdottaa sinulle myös toista koulusta!

Yrityksestä

Minne koulutuksen jälkeen työllistyy?

AW Academysta valmistuttuasi aloitat työt vakituisessa työsuhteessa Academic Workilla ja työskentelet konsulttina Sofigatella. Käytännössä elät ja hengität kuitenkin arkea Sofigatella – Academic Work toimii tukena taustalla.

Sofigate auttaa asiakkaitaan punomaan liiketoiminnan ja teknologian yhteen alan parhaiden ammattilaisten, johtamismallien ja teknologioiden avulla. Digitaalinen muutos vaatii avoimuutta ja jakamista. Siksi Sofigate kehitti yhdessä asiakasyritysten ja organisaatioiden kanssa bisnesteknologiamallin, avoimen viitekehyksen digitransformaation johtamiseen. Sofigate on bisnesteknologian pioneeri ja digitaalisen muutoksen edelläkävijä, joka työllistää jo lähes 600 huippuammattilaista on Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa.

Kiihdytetty oppiminen

Näin AW Academyssa opitaan

AW Academyn työpaikkaan johtava intensiivikoulutus mahdollistaa poikkeuksellisen tehokkaan tien uudelle uralle.

Nopea oppiminen on mahdollista kiihdytetyn oppimisen ansiosta. Kiihdytetty oppiminen perustuu ennen kaikkea itse tekemällä oppimiseen, yksin ja ryhmässä. Huomattavasti suurin osa ajasta käytetään käytännön harjoitteluun, jotta siirtyminen töihin sujuisi luontevasti. Motivaatio, kyky oppia nopeasti ja erittäin kova halu tehdä paljon töitä ovat kiihdytetyn oppimisen edellytykset ja siksi hakuprosessimme mittaa juuri näitä asioita.

Opiskelu alkaa kuukauden mittaisilla esiopinnoilla, joiden tavoitteena on luoda kaikille koulutettaville samat pohjatiedot, jonka päälle osaaminen kurssin aikana rakennetaan. Koulutuksen esiopinnot koostuvat Python-ohjelmointikielen ja pilvipalveluiden perusteista. Esiopintomateriaalit jaetaan startti-illassa 20.5, josta sinun ja kurssikavereidesi matka kohti uutta uraa alkaa.

Koulutuksen aikana opit mm.

 • määrittämään ja toteuttamaan Google Cloudiin pohjautuvia ratkaisuja
 • ylläpitämään ja kehittämään Google Cloud -ympäristöjä
 • koodaamaan Pythonilla ja soveltamaan sitä pilvessä
 • työskentelemään ketterillä menetelmillä
 • pääset vahvistamaan vuorovaikutus- ja muita soft skill -taitojasi, joita tarvitset asiakastyössä

Kurssin aikana tulet suorittamaan Google Cloudin Associate Cloud Engineer -sertifikaatin.

HAE NYT

Kuinka testeihin rekisteröityminen toimii?

AW Academyn loogista päättelykykyä ja persoonan sopivuutta mittaavat soveltuvuustestit tehdään Ascend by Assessio -järjestelmässä.

Tältä sivulta löydät Tee testit -painikkeen. Klikatessasi sitä pääset ensin lukemaan ja hyväksymään AW Academyn tietosuojaselosteen. Tämän jälkeen sinun tulee luoda hakutili, jonka kautta pääset tekemään testit. HUOM: Järjestelmämme uudistui 24.2.2021, joten mikäli olet luonut tunnukset tai tehnyt testit tätä ennen, vanhat tunnuksesi eivät ole enää voimassa ja sinun tulee luoda kokonaan uudet tunnukset. Mikäli haluat käyttää vanhoja testituloksiasi, se onnistuu, kunhan käytät tiliä luodessasi samaa sähköpostia kuin vanhalla tililläsi.

Kirjauduttasi pääset lukemaan vielä tarkemmat ohjeet testien tekoa varten. Testejä ei ole pakko aloittaa saman tien rekisteröitymisen jälkeen, vaan voit tehdä testit myöhemmin sinulle sopivana ajankohtana.

Kysyttävää? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin! 

Huomasithan, että koulutamme tulevana kesänä myös mm. testiautomaatio-osaajia Etteplanille sekä Azure-pilvipalveluosaajia Accenturelle ja Avanadelle? Testit ovat näille koulutuksille samat. Valitsethan ennen hakemista yhden koulutuksen – mikäli olet kahden vaiheilla, valitse silti yksi kurssi ja tuo ajatuksesi esiin puhelinhaastattelussa!

Tärkeät päivämäärät:

Hakuaika 1.3.–25.4. Huomioithan, että hakemuksia käydään läpi jatkuvasti ja valinnat saatetaan tehdä jo ennen haun päättymistä!  

Startti-ilta 20.5.2021, jossa tapaat muut koulutusohjelmaan valitut ja josta alkaa itsenäinen esiopiskelu ennen koulutuksen alkua.  

Intensiivikoulutus (12 vko) 21.6.–17.9.

Itseopiskeluviikko vko 30, 26.7-1.8.2021 (omatoimisen opiskelun viikko keskellä koulutusta)

Valmistujaiset 17.9.

Töiden aloitus 20.9.

rocket

Usein kysyttyä

Kysymyksiä ja vastauksia

Itse intensiivikoulutus kestää 12 viikkoa, mutta sitä edeltää noin 4 viikon itsenäinen esiopintojakso, jonka tavoitteena on luoda kaikille koulutettaville samat pohjatiedot, jonka päälle osaaminen kurssin aikana rakennetaan. Suosittelemme mahdollisuuksien mukaan irtautumaan mahdollisesta edellisestä työpaikasta jo esiopintojakson alussa.

Koulutus on maksuton. Tämä on mahdollista sen takia, että sitoudut työskentelemään valmistumisesi jälkeen Academic Workin kautta. Academic Work investoi sinuun maksamalla koulutuksesi ja kun aloitat työskentelyn Academic Workin kautta asiakasyrityksessä, asiakasyritys (joka koulutuksen hedelmistä eli osaamisestasi pääsee nauttimaan) maksaa investoinnin takaisin maksaessaan Academic Workille tekemästäsi työstä. Koulutuskustannusta ei siis vähennetä palkastasi. Academic Workin kautta työskenteleminen on etenkin uuden uran alussa olevalle työntekijälle turvallinen vaihtoehto: pääset heti kiinni töihin ja jos työt asiakasyrityksessä sattuisivat sinusta riippumattomista syistä loppumaan, Academic Work etsisi sinulle uuden toimeksiannon.

Palkkakeskustelut käydään henkilökohtaisesti hakuprosessissa etenevien kanssa, sillä henkilön työkokemus vaikuttaa jonkin verran palkkaukseen. Palkkaus on kuitenkin aina alan työehtosopimuksen mukainen tai vähintään 18 €/tunti (~2800 € / kk) pääkaupunkiseudulla työskenneltäessä.

Monivaiheinen testejä ja haastatteluja sisältävä rekrytointprosessi pyrkii tunnistamaan potentiaalisi ja arvioimaan, olisitko oppimiskykysi, persoonasi ja motivaatiosi kannalta sopiva henkilö aloittamaan koulutuksessa ja työsuhteessa Academis Workin kautta sen jälkeen. Hakuprosessiimme voit tutustua tarkemmin täällä , mutta pääpiirteissään se näyttää tältä:

1: Läpäise verkossa tehtävät testit

2: Lähetä meille motivaatiokirjeesi ja CV

3: Puhelinhaastattelu Academic Workin kanssa

4: Academic Workin henkilökohtainen haastattelu

5: Suosittelijoiden tarkastaminen

6: Tervetuloa AW Academyyn!  

Academic Work vastaa AW Academyn rekrytoinnista. Työpaikkaan johtavissa koulutuksissa jokainen AW Academyn koulutuksen onnistuneesti suorittanut osallistuja saa vakituisen työsopimuksen Academic Workin konsulttina.

question

Vielä jotakin kysyttävää?

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin! Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, laita meille viestiä osoitteeseen info@awacademy.fi.

Yhteistyökumppanimme

Mukana koulutuksessa