Kouluttaudu ja työllisty data-analytiikan osaajaksi

Kiinnostavatko it-ala ja data? Houkutteleeko ura, johon kuuluu ongelmanratkaisua ja organisaatioiden auttamista kohti fiksumpaa päätöksentekoa? Hae AW Academyn maksuttomaan intensiivikoulutukseen ja aloita ura data-analytiikan parissa!

HAKU TÄHÄN KOULUTUSOHJELMAAN ON PÄÄTTYNYT.

Täältä löydät koulutukset, joihin voit hakea juuri nyt! 

Parhaiden arvausten aika on ohi. Data-analyysi on kasvanut tiiviisti osaksi kaikkea päätöksentekoa toimialasta riippumatta ja siksi ihmiset, jotka osaavat etsiä, yhdistellä, järjestellä ja visualisoida dataa viedään nyt työmarkkinoilla käsistä.

AW Academy kouluttaa tulevana keväänä maksuttomalla intensiivikoulutuksella alanvaihtajista data-analytiikan osaajia, joita odottaa varma työpaikka heti koulutuksen jälkeen. Mukana on suuri joukko kiinnostavia yrityksiä ja organisaatioita, joista yhteen kukin koulutukseen osallistuva työllistyy – mm. Fira, Stara, Wärtsilä, Fortum, SOK ja FIM.

Koulutus järjestetään Espoon Keilaniemessä 24.2.-21.5.2021 ja konsultit työllistyvät sen jälkeen pääkaupunkiseudulle.

Lue blogista, millaista työ datan parissa on mukana olevissa yrityksissä! 

Lue Duunitorin sivuilta alumnimme Jannen uratarina! 

KENELLE

Unelmaura tiedonjanoiselle ongelmanratkojalle

Kiinnostaako sinua…

 • datan parissa työskentely – olet tiedonjanoinen, utelias ja nautit loogisten selitysten ja yhteyksien löytymisestä
 • oppia käsittelemään raakadataa mm. koodaamalla ja muuttamaan sitä analysoitavaan muotoon
 • datan tulkitseminen ja visualisoiminen ja sitä kautta organisaatioiden tukeminen arkisten toimintojen optimoimisessa ja päätöksenteossa

Onko sinulla…

 • palava kiinnostus it-alaa, dataa ja loogista ongelmanratkaisua kohtaan
 • luja motivaatio ja halu sitoutua vaativaan intensiivikoulutukseen ja työskentelyyn sen jälkeen
 • sujuva suullinen ja kirjallinen englannin ja suomen kielitaito sekä vähintään 18 vuotta ikää
 • kyky oppia nopeasti – se selviää tekemällä testit, joilla hakuprosessi alkaa!

Me tarjoamme…

 • maksuttoman intensiivikoulutuksen, jossa opiskellaan tehokkaasti ja käytännönläheisesti itse tekemällä
 • vakituisen työpaikan Academic Workin kautta Fortumilla, Firalla, Staralla, Wärtsilällä tai SOK:lla
 • mahdollisuuden aloittaa ura poikkeuksellisen tehokkaasti ilman aiempaa kokemusta
"AW Academyn data-analytiikkakoulutus oli todella hyvä, se mahdollisti minun ja monen muun pääsemisen uudelle uralle. Sen mukaan, mitä olen kuullut kurssikavereilta, niin kellään ei ole ollut vaikeuksia sopeutumisessa tai työnteon kanssa. Tästä sai niin hyvin sekä tietotaitoa että konkreettisia mahdollisuuksia."
- Janne Volotinen, AW Academyn alumni

Urasta

MITÄ DATA-AMMATTILAINEN TEKEE?

Data-ammattilaiselle on olemassa lukemattomia erilaisia rooleja, mutta yleisellä tasolla dataosaaja kerää ja yhdistelee dataa eri lähteistä, jalostaa sen hyödynnettävään muotoon sekä laatii raportteja ja visualisointeja, joiden avulla organisaatioiden toiminnasta voidaan tehdä fiksumpaa – oli kyseessä sitten varastotilan optimoiminen, asiakaskokemuksen helpottaminen, hävikin pienentäminen tai liikenneonnettomuuksien ehkäiseminen.

AW Academyn koulutuksesta valmistuvien tulevien työtehtävien yksityiskohdat riippuvat paljon asiakasyrityksestä ja sen toimialasta. Kaikissa työpaikoissa lähdetään kuitenkin liikkeelle samankaltaisista perustehtävistä. Pääset kokoamaan, siistimään ja hallinnoimaan dataa sekä tekemään yksinkertaista tulkintoja ja raportteja. Kokemuksen karttuessa työn analyyttinen puoli kasvaa.

Lue Duunitorin sivuilta alumnimme Jannen uratarina!  

MINNE KOULUTUKSEN JÄLKEEN TYÖLLISTYY?

AW Academyn data-analytiikkakoulutuksesta valmistuttuasi aloitat työt vakituisessa työsuhteessa Academic Workilla ja työskentelet konsulttina yhdessä alla esitellyistä yrityksistä. Käytännössä elät ja hengität arkea asiakasyrityksessä – Academic Work toimii tukenasi taustalla.

Pääset motivaatiokirjeessä kertomaan, mikä yrityksistä kiinnostaa sinua eniten. Huomioithan, että rekrytoijamme saattaa ehdottaa sinulle myös toista yritystä, mikäli alunperin valitsemaasi yritykseen on tullut paljon hakemuksia. Voit halutessasi myös olla valitsematta tiettyä yritystä, mikäli olet avoin kaikille rooleille.

HUOM: Jokaiseen asiakasyritykseen on vain 1-2 paikkaa, ja hakemuksia käydään läpi jatkuvasti, joten toimi nopeasti!

Stara

Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara tuottaa kaupunkiympäristön rakentamisen ja hoidon sekä logistiikan palveluja Helsingin tarpeisiin. Staralla pääset kehittämään Helsingin kaupungin kunnossapidon logistiikkaa: dataosaajien laatimia arvioita, taulukoita ja dashboardeja hyödynnetään mm. hankinnan, varastojen ja ajoneuvojen seurannassa ja optimoinnissa. Staralla riittää tekemisen meininkiä ja oman työn jälki ulottuu myös omaan arkeen toimivamman kaupunkiympäristön muodossa. Lue lisää Starasta!

Wärtsilä

Tähän paikkaan on tullut paljon hakemuksia, suosittelemme valitsemaan toisen asiakasyrityksen!

Wärtsilän päämääränä on kehittää kestävää yhteiskuntaa älykkäällä teknologialla. Wärtsilä on kansainvälisesti johtava älykkään teknologian ja kokonaiselinkaariratkaisujen toimittaja merenkulku- ja energiamarkkinoilla. Wärtsilä maksimoi asiakkaiden alusten ja voimalaitosten ympäristötehokkuuden ja taloudellisuuden keskittymällä kestäviin innovaatioihin, data-analytiikkaan ja kokonaishyötysuhteeseen. Lue lisää Wärtsilästä!

SOK

Tähän paikkaan on tullut paljon hakemuksia, suosittelemme valitsemaan toisen asiakasyrityksen!

SOK:lla pääset vaikuttamaan erilaisten työtehtävien kautta suomalaisten kulutuspäätöksiin, tulevaisuuden päivittäistavarakauppaan, digitaalisten palveluiden kehittämiseen sekä Suomen parhaimpaan asiakaspalvelutyöhön. SOK tarjoaa työpaikkoja ja kasvumahdollisuuksia monenlaisille osaajille eri toimialoilla ja diiliin kuuluvat aina myös parhaat työkaverit. Lue lisää SOK:sta!

FIM (osa S-Pankki-konsernin Varallisuudenhoitoliiketoimintaa)

FIM on suomalainen varainhoitaja ja yksityispankki, joka pyrkii varmistamaan että heidän asiakkaat saa parasta mahdollista palvelua varainhoidon parissa. FIM:illä pääset käsittelemään varainhoitoliiketoiminnan dataa ja jakamaan tätä niin salkunhoitajille kuin myynnin puolelle. Pääset tutkimaan, miksi jokin osake tuottaa hyvin ja miksi joku toinen ei tuota. Myös datan laadun varmistaminen kuuluu työnkuvaa.

FIM innostui koulutuksesta SOK:n kollegoiden kautta kesken haun ja hyppäsi koulutukseen mukaan haun jo alettua. Tästä johtuen FIM:istä ei ehtinyt mukaan blogiin, mutta rekrytoijamme kertoo mielellään lisää, mikäli haluat tietää FIM:istä enemmän: awacademy@academicwork.fi

Fira

Tähän paikkaan on tullut paljon hakemuksia, suosittelemme valitsemaan toisen asiakasyrityksen!

Fira on rakennusalan uudistaja ja tiedolla johdetun palvelurakentamisen rohkea suunnannäyttäjä. Datan hyödyntäminen, digitaaliset ratkaisut, modulaarisuus sekä ihmisten välinen vuorovaikutus ja yhteistyö ovat Firan toiminnan ytimessä. Fira rakentaa hyviä koteja ja työpaikkoja, parempaa arkea ja kestävää tulevaisuutta. Lue lisää Firasta!

Fortum

Tähän paikkaan on tullut paljon hakemuksia, suosittelemme valitsemaan toisen asiakasyrityksen!

Fortum on eurooppalainen energiayhtiö, joka toimii yli 40 maassa. Fortum tarjoaa asiakkailleen sähköä, kaasua, lämmitystä ja jäähdytystä sekä älykkäitä ratkaisuja resurssitehokkuuden parantamiseksi. Fortum haluaa rohkaista asiakkaansa ja koko yhteiskunnan mukaan muutokseen kohti puhtaampaa maailmaa. Tytäryhtiönsä Uniperin kanssa Fortum on Euroopan kolmanneksi suurin hiilineutraalin sähkön tuottaja. Lue lisää Fortumista!

HUOM: Koulutus on herättänyt asiakkaissamme runsaasti kiinnostusta hakuajan aikana ja näin ollen mukaan on hypännyt uusia asiakkaita haun aikana, mm. YIT, Ekahau ja We are Solutions. Älä siis ihmettele, jos rekrytoija ehdottaa asiakasyritystä, jota ei tällä sivulla ole mainittu.

Kiihdytetty oppiminen

NÄIN AW ACADEMYSSA OPITAAN

AW Academyn työpaikkaan johtava intensiivikoulutus mahdollistaa poikkeuksellisen tehokkaan tien uudelle uralle.

Nopea oppiminen on mahdollista kiihdytetyn oppimisen ansiosta. Kiihdytetty oppiminen perustuu ennen kaikkea itse tekemällä oppimiseen, yksin ja ryhmässä. Huomattavasti suurin osa ajasta käytetään käytännön harjoitteluun, jotta siirtyminen töihin sujuisi luontevasti.

Opiskelu alkaa kuukauden mittaisilla esiopinnoilla, joiden tavoitteena on luoda kaikille koulutettaville samat pohjatiedot, jonka päälle osaaminen kurssin aikana rakennetaan. Esiopintomateriaalit jaetaan startti-illassa 1.2, josta sinun ja kurssikavereidesi matka kohti uutta uraa alkaa.

Koulutuksen aikana opit mm…

 • ymmärtämään liiketoiminnan ja datan välisen yhteyden ja hahmottamaan, miten ja millaisen datan avulla ongelmia voidaan ratkaista
 • tuntemaan nykyaikaiset ohjelmistokehityskäytännöt ja -teknologiat
 • visualisoimaan tietoa analyysin helpottamiseksi, koontinäyttöjen rakentamiseksi ja havaintojen esittämiseksi
 • tuntemaan yleisimmät data-analytiikan työkalut
 • jäsentämään projektin työvaiheiksi ketteriä menetelmiä hyödyntäen
 • käyttämään SQL:ää tehokkaana analyysin apuvälineenä
 • koodaamaan yksinkertaisia ennustemalleja valmiita kirjastoja käyttäen (Python/ R)

Kaikkein arvokkain oppi data-analytiikan ammattilaiseksi tähtäävälle on kuitenkin se, että opit oppimaan: jatkuvasti kehittyvällä alalla pärjäävät ne, jotka osaavat ja haluavat kehittää osaamistaan jatkuvasti.

rocket