logo

Kouluttaudu ja työllisty Azure-pilviosaajaksi Solitalle, Knowitille, Telia Inmics-Nebulalle tai Canonille

Kiinnostavatko koodi, tekninen ongelmanratkaisu, tiimityö ja loputon uuden oppiminen? Kouluttaudu halutuksi pilvipalveluosaajaksi AW Academyn maksuttomassa Azure-intensiivikoulutuksessa ja aloita ura pilvessä!

Tulevaisuus on pilvessä. Kaikki tärkeimmät arjessamme korvaamattomat työkalut – esimerkiksi sähköposti, kalenteri ja sosiaalisen median sovellukset – pyörivät pilvessä ja siksi pilvipalveluasiantuntijaksi kannattaa ryhtyä nyt. 

Pilvipalveluiden pariin kouluttautuminen ja työllistyminen avaa monia ovia it-alalla. Kun opit heti urasi alussa ymmärtämään pilviteknologioiden lainalaisuuksia ja rakentamaan pilviratkaisuja koodin avulla, kehittymismahdollisuuksia ja -suuntia löytyy lähes loputtomiin. Pääset suunnittelemaan isoja kokonaisuuksia – siis suoraan sinne, minne esimerkiksi moni koodari haaveilee pääsevänsä.

AW Academy tarjoaa nyt mahdollisuuden kouluttautua maksuttomalla 12 viikon intensiivikoulutuksella  Azure-pilviasiantuntijaksi ilman it-alan aiempaa taustaa. Valmistumisen jälkeen saat vakituisen työpaikan Academic Workin kautta konsulttina esimerkiksi Solitalla, Polar Squadilla (TÄYNNÄ), Knowitilla, Telia Inmics-Nebulalla tai Canonilla.

Koulutus järjestetään 24.1.-14.4.2022 ja siihen voi osallistua joko Espoon Keilaniemessä sijaitsevalta kampukseltamme käsin tai virtuaaliluokkahuoneessa. Työpaikka sijaitsee yrityksestä riippuen pääkaupunkiseudulla tai Tampereella, mutta sopivan hakijan osuessa kohdalle voidaan paikkakunnasta tarvittaessa myös joustaa. Vaikka töitä voi tehdä joustavasti myös etänä, hakijalla tulee olla mahdollisuus käydä toimistolla tai asiakkaiden tiloissa pääkaupunkiseudulla tai muulla sovitulla paikkakunnalla, joskus lyhyelläkin varoitusajalla. Erityisesti uran alussa lähityöskentely on monen asiakkaamme toiveissa, koska se mahdollistaa astetta matalamman kynnyksen tuen ja tutustumisen sekä vertaisoppimisen.

Hakuaika päättyy 22.11.

KENELLE

Koulutus ja työpaikka pilven parissa voisi sopia sinulle, jos sinua kiinnostaa... 

 • kasvaa vauhdilla kehittyvän teknologian halutuksi osaajaksi ja avata ovia moniin erilaisiin rooleihin it-alalla 
 • ongelmanratkaisu: nautit siitä, kun pähkäilyn jälkeen asiat loksahtavat paikalleen   
 • tiivis yhteistyö asiakasyritysten kanssa: teknologian parissa työskentelemisen lisäksi nautit vuorovaikutuksesta asiakkaiden kanssa ja heidän tärkeänä kumppaninaan toimimisesta
 • isojen kokonaisuuksien hallinnointi ja suunnittelu: tykkäät pyöritellä ja hahmotella monimutkaisiakin kuvioita mielessäsi
 • koodin parissa työskenteleminen, mutta ennen kaikkea vielä laajemmin koko ohjelmistokehitysmaailma eli se, mitä kaikkea taustalla pitää tapahtua, jotta sovellus tai palvelu herää eloon

Onko sinulla… 

 • palava kiinnostus it-alaa, pilviteknologiaa, ongelmanratkaisua ja asiakastyötä kohtaan   
 • luja motivaatio ja halu sitoutua vaativaan intensiivikoulutukseen ja työskentelyyn sen jälkeen   
 • joustava asenne, kärsivällisyyttä, paineensietokykyä sekä rohkeutta heittäytyä haastaviin tilanteisiin – intensiivikoulutus ja uuden uran aloittaminen antavat mutta myös vaativat paljon   
 • sujuva suullinen ja kirjallinen englannin ja suomen kielitaito: olet sujuva ja selkeä viestijä ja tehokas tiedonhakija molemmilla kielillä 
 • vähintään 18 vuotta ikää   
 • kyky oppia nopeasti – se selviää tekemällä testit, joilla hakuprosessi alkaa!   

Me tarjoamme… 

 • maksuttoman intensiivikoulutuksen, jossa opiskellaan tehokkaasti ja käytännönläheisesti opettajan johdolla   
 • vakituisen työpaikan Academic Workin kautta Solitalla, Polar Squadilla (TÄYNNÄ), Knowitilla, Telia Inmics-Nebulalla tai Canonilla
 • poikkeuksellisen tehokkaan väylän uudelle uralle ilman aiempaa alan taustaa

Lue blogista, mitä työ Azuren parissa on ja millainen ura Azure-osaajia odottaa!

Urasta

Mitä Azure-pilvipalveluosaaja tekee? 

Ura Azure-pilvipalveluosaajana tarjoaa kiehtovan sekoituksen ongelmanratkaisua, koodia, digitaalisten ympäristöjen rakentamista ja yhteistyötä niin tiimikavereiden kuin asiakkaidenkin kanssa. Kehitysmahdollisuudet hipovat kirjaimellisesti pilviä ja uranäkymät ovat valoisat.

Azure-koulutus ja työ pilvipalveluiden maailmassa sopivat ihmiselle, joka haluaa kehittyä tekniseksi asiantuntijaksi, nauttii isojen teknisten kokonaisuuksien hallinnoimisesta ja suunnittelusta ja innostuu mahdollisuudesta oppia aina vain lisää. 

Koulutuksesta valmistuttuasi pääset hallinnoimaan ja kehittämään Azure-pilviympäristöjä. Käyttäjälle näkyvien toiminnallisuuksien sijaan pilviosaaja tekee paljon töitä kaiken sen parissa, mitä sovelluksen henkiinherättäminen edellyttää. Tiimityö ja aktiivinen asiakasrajapinnassa työskentely ovat pilviasiantuntijan työssä merkittävässä roolissa projektista ja tehtävästä huolimatta. 

Pilvipalveluiden parissa työskenteleminen on monelle aluksi haastavaa, mutta juuri siksi myös loistava paikka kehittyä tulevaisuuden osaajaksi. Pilvi on se tekninen ”syvä pää”: kun sen hallitsee, ovi on auki hyvin monenlaisiin tehtäviin IT-alalla ja uusien teknologioiden omaksuminen on luontevaa.

Innostuitko jo? Loistavaa! Pidäthän silti mielessä, että uuden uran alussa maltti on aina valttia: jokaisen uransa aloittavan osaajan matka lähtee liikkeelle yksinkertaisemmista ja rajatummista tehtävistä, joissa pääsee oppimaan senior-tekijöiltä. 

Lue blogista, mitä työ Azuren parissa on ja millainen ura Azure-osaajia odottaa! 

Työpaikasta

Vakituinen työpaikka Academic Workin kautta esim. Solitalla, Polar Squadilla, Knowitilla, Telia Inmics-Nebulalla tai Canonilla

AW Academysta valmistuttuasi aloitat työt vakituisessa työsuhteessa Academic Workilla ja työskentelet konsulttina esimerkiksi Solitalla, Polar Squadilla (TÄYNNÄ), Knowitilla, Telia Inmics-Nebulalla tai Canonilla. Käytännössä elät ja hengität arkea asiakasyrityksessä – Academic Work toimii tukena taustalla. Pääset esittämään toiveesi asiakasyrityksestä motivaatiokirjeessäsi.

Solita on suomalainen teknologia-, data- ja designyritys. Valjastamme ihmisymmärryksen ja älykkäät teknologiaratkaisut palvelemaan parempaa elämää. Olemme muutosvoima, joka luo uusia toimintatapoja, palveluja ja teknologiaratkaisuja uudistaen yrityksiä ja yhteiskuntaa.

Solita työllistää jo yli 1100 strategisen konsultoinnin, palvelumuotoilun, digitaalisten palvelujen, AI- ja analytiikkaratkaisujen sekä pilvipalvelujen asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Saksassa ja Belgiassa. 

Lue solitalaisen Tommin blogi arjesta pilven parissa!

Tutustu Solitaan tarkemmin!

Työskentelypaikkakunta: ensisijaisesti pääkaupunkiseutu, mutta sopivan hakijan osuessa kohdalle voidaan paikkakunnasta tarvittaessa myös joustaa. Vaikka töitä voi tehdä joustavasti myös etänä, hakijalla tulee olla mahdollisuus käydä toimistolla tai asiakkaiden tiloissa pääkaupunkiseudulla tai muulla sovitulla paikkakunnalla, joskus lyhyelläkin varoitusajalla. Erityisesti uran alussa mahdollisuudesta lähityöskentelyyn on hyötyä, koska se mahdollistaa astetta matalamman kynnyksen tuen ja tutustumisen sekä vertaisoppimisen.

Polar Squad is a DevOps consultancy. Founded in 2017, our company consists of about 50 senior consultants with offices in Helsinki, Tampere and Berlin.

Our mission is to make tech work meaningful.

Our focus is on DevOps. That’s why we have the best DevOps people. 

We build the technology and culture for world-class software development; rapid, scalable and reliable software development practices and cloud environments. We eliminate unnecessary work, so that people and companies can focus on the things that matter.

Over the last 4 years, we’ve completed over 200 projects for clients like KONE, Wolt, RELEX, OP, Terveystalo, Barona, Smartly.io and many more.

Tustustu Polar Squadiin tarkemmin! 

Työskentelypaikkakunta: ensisijaisesti pääkaupunkiseutu, mutta sopivan hakijan osuessa kohdalle voidaan paikkakunnasta tarvittaessa myös joustaa. Vaikka töitä voi tehdä joustavasti myös etänä, hakijalla tulee olla mahdollisuus käydä toimistolla tai asiakkaiden tiloissa pääkaupunkiseudulla tai muulla sovitulla paikkakunnalla, joskus lyhyelläkin varoitusajalla. Erityisesti uran alussa mahdollisuudesta lähityöskentelyyn on hyötyä, koska se mahdollistaa astetta matalamman kynnyksen tuen ja tutustumisen sekä vertaisoppimisen.

Knowit on konsultointiyritys, joka tukee yrityksiä ja organisaatioita digitaalisessa muutoksessa. Ainutlaatuisen IT-, suunnittelu-, viestintä- ja johtamisosaamisemme avulla kehitämme innovatiivisia ja kestäviä ratkaisuja luomaan merkittävää lisäarvoa asiakkaiden liiketoimintaan.  

Kehitämme ja toimitamme palveluita neljällä liiketoiminta-alueella: Solutions, Experience, Connectivity ja Insight. Palveluihimme kuuluvat esimerkiksi edistynyt analytiikka, pilvipalvelut, ketterä ohjelmistokehitys, digitaalinen asiakaskokemus, johdon konsultointi ja laadunvarmistus. Yhdessä asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa kehittämiämme digitaalisia ratkaisuja käytetään kaikkialla yhteiskunnassa – niin kouluissa, terveydenhuollossa, viranomaisten toimesta kuin verkkokaupassa, tapahtuma-alalla ja matkasuunnittelussa. Ihmiset käyttävät joka päivä monia Knowitin ratkaisuja, jotka helpottavat arkea ja luovat uusia tapoja pitää yhteyttä ja kommunikoida kestävällä tavalla.  

Vuonna 1990 perustetulla Knowitilla on nykyään noin 3 800 työntekijää Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Suomessa, Saksassa ja Puolassa. Yrityskulttuuriamme kuvaa avoimuus, asiakkaan liiketoiminnan ymmärtäminen, korkea asiantuntijaosaaminen ja halu kehittyä jatkuvasti. Knowit on noteerattu Tukholman pörssin Pohjoismaisella listalla vuodesta 1997.

Tutustu Knowitiin tarkemmin! 

Telia Inmics-Nebula on Telian B2B-perheeseen kuuluva ICT-yritys, jolla on vankkaa kokemusta pilvipalveluiden, edistyksellisten ICT-ympäristöjen ja loppukäyttäjäpalveluiden tuottamisesta.

Tarjoamme miltei 600 osaajan voimin monipuolisia asiantuntijapalveluita jokaiselle yritykselle, jonka tavoitteena on tehdä kannattavampaa liiketoimintaa ja tarjota parempaa työntekijä- ja asiakaskokemusta. Riippumatta yrityksen koosta, toimialasta tai kehityksen vaiheesta.

Tutustu Telia Inmics-Nebulaan tarkemmin! 

Azure-osaaminen on herättänyt Academic Workin asiakkaissa runsaasti kiinnostusta ja siksi koulutukseen tulee mahdollisesti mukaan vielä muitakin asiakasyrityksiä. Julkaisemme uudet asiakkaat tällä sivulla.

Canon Oy on itsenäisesti toimiva maayhtiö globaalissa Canon Groupissa. Meitä on n. 300 oman alueemme asiantuntijaa työskentelemässä myynnin, tukitoimintojen, sovellusten ja palveluiden parissa ympäri Suomen. Tarjoamme asiakkaillemme alan johtavat palvelut ja ratkaisut tiedonhallintaan mm. toimisto-, asiakasviestinnän sekä prosessinhallinnan alueella.

Asiantuntijapalveluiden yksikkö vastaa asiakkaille tehtävien Canon-ratkaisuiden suunnittelusta, toimittamisesta ja ylläpitämiseen liittyvistä palveluista. Sovellusasiantuntijamme vastaavat tiedonhaltuunoton- ja dokumentinhallintaratkaisujen suunnittelusta, käyttöönotosta ja integroinnista tietojärjestelmiin ja prosesseihin. Rooliin kuuluu testausta, dokumentointia ja asiakkaidemme liiketoimintaa tukevien dokumentinhallinnan ratkaisujen ja työnkulkujen jatkokehittämistä. 

Tutustu Canoniin tarkemmin! 

Koulutuksesta

Näin AW Academyssa opitaan

AW Academyn työpaikkaan johtava intensiivikoulutus mahdollistaa poikkeuksellisen tehokkaan tien uudelle uralle. 

Nopea oppiminen on mahdollista kiihdytetyn oppimisen ansiosta. Kiihdytetty oppiminen perustuu ennen kaikkea itse tekemällä oppimiseen, yksin ja ryhmässä. Huomattavasti suurin osa ajasta käytetään käytännön harjoitteluun, jotta siirtyminen töihin sujuisi luontevasti. Motivaatio, kyky oppia nopeasti ja erittäin kova halu tehdä paljon töitä ovat kiihdytetyn oppimisen edellytykset ja siksi hakuprosessimme mittaa juuri näitä asioita.

Opiskelu alkaa noin kuukauden mittaisilla esiopinnoilla, joiden tavoitteena on luoda kaikille koulutettaville samat pohjatiedot, jonka päälle osaaminen kurssin aikana rakennetaan. Esiopintomateriaalit jaetaan startti-illassa 16.12, josta sinun ja kurssikavereidesi matka kohti uutta uraa alkaa.

Koulutuksen aikana opit mm. 

 • ylläpitämään ja kehittämään Azure -ympäristöjä 
 • määrittämään ja toteuttamaan Azureen pohjautuvia ratkaisuja 
 • koodamaan infra-arkkitehtuurin Terraformilla (infra as code) 
 • ohjelmoinnin perusteet (Python) ja sen soveltaminen pilvessä
 • ymmärtämään tietoturvan merkityksen pilviympäristössä 
 • työskentelemään ketterillä menetelmillä 
 • pääset vahvistamaan vuorovaikutus- ja muita soft skill -taitojasi, joita tarvitset asiakastyössä  

Koulutuksen lopussa pääset suorittamaan Microsoft Azure Administrator -sertifikaatin (AZ-104). Koulutuksen jälkeen oppiminen jatkuu asiakasyrityksessä työtehtävien sekä itsenäisen osaamisen vahvistamisen myötä. 

HAE NYT

Kuinka testeihin rekisteröityminen toimii? 

AW Academyn loogista päättelykykyä ja persoonan sopivuutta mittaavat soveltuvuustestit tehdään Ascend by Assessio -järjestelmässä. 

Tältä sivulta löydät Tee testit -painikkeen. Klikatessasi sitä pääset ensin lukemaan ja hyväksymään AW Academyn tietosuojaselosteen. Tämän jälkeen sinun tulee luoda hakutili, jonka kautta pääset tekemään testit. HUOM: Järjestelmämme uudistui 24.2.2021, joten mikäli olet luonut tunnukset tai tehnyt testit tätä ennen, vanhat tunnuksesi eivät ole enää voimassa ja sinun tulee luoda kokonaan uudet tunnukset. Mikäli haluat käyttää vanhoja testituloksiasi, se onnistuu, kunhan käytät tiliä luodessasi samaa sähköpostia kuin vanhalla tililläsi. 

Kirjauduttasi pääset lukemaan vielä tarkemmat ohjeet testien tekoa varten. Testejä ei ole pakko aloittaa saman tien rekisteröitymisen jälkeen, vaan voit tehdä testit myöhemmin sinulle sopivana ajankohtana. 

Kysyttävää? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin!  

Huomasithan, että valikoimastamme löytyy tällä hetkellä useita erilaisia it-alan koulutuksia? Valitsethan ennen hakemista yhden koulutuksen – mikäli olet kahden vaiheilla, valitse silti yksi kurssi ja tuo ajatuksesi esiin puhelinhaastattelussa! 

Koulutuksen aikataulu 

Hakuaika 28.9.-22.11.2021. Huomioithan, että hakemuksia käydään läpi jatkuvasti ja valinnat saatetaan tehdä jo ennen haun päättymistä!   

Startti-ilta 16.12.2021, jossa tapaat muut koulutusohjelmaan valitut ja josta alkaa itsenäinen esiopiskelu ennen koulutuksen alkua.   

Intensiivikoulutus (12 vko) 24.1.-14.4.2022. Opetusta on jokaisena arkipäivänä 9-17, minkä lisäksi tulee olla valmis kertaamaan vapaa-ajalla.

Valmistujaiset 14.4.2022

Töiden aloitus 19.4.2022

rocket

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kysyttävää? Ei hätää!

Monivaiheinen testejä ja haastatteluja sisältävä rekrytointprosessi pyrkii tunnistamaan potentiaalisi ja arvioimaan, olisitko oppimiskykysi, persoonasi ja motivaatiosi kannalta sopiva henkilö aloittamaan koulutuksessa ja työsuhteessa Academis Workin kautta sen jälkeen. Hakuprosessiimme voit tutustua tarkemmin täällä, mutta pääpiirteissään se näyttää tältä: 

1: Läpäise verkossa tehtävät testit

2: Lähetä meille motivaatiokirjeesi ja CV

3: Puhelinhaastattelu Academic Workin kanssa

4: Academic Workin henkilökohtainen haastattelu

5: Suosittelijoiden tarkastaminen

6: Tervetuloa AW Academyyn! 

Academic Work vastaa AW Academyn rekrytoinnista. Työpaikkaan johtavissa koulutuksissa jokainen AW Academyn koulutuksen onnistuneesti suorittanut osallistuja saa vakituisen työsopimuksen Academic Workin konsulttina.

Palkkakeskustelut käydään henkilökohtaisesti hakuprosessissa etenevien kanssa, sillä henkilön työkokemus vaikuttaa jonkin verran palkkaukseen. Palkkaus on kuitenkin aina alan työehtosopimuksen mukainen tai vähintään 18 €/tunti (~2800 € / kk) pääkaupunkiseudulla työskenneltäessä. 

Koulutus on maksuton. Tämä on mahdollista sen takia, että sitoudut työskentelemään valmistumisesi jälkeen Academic Workin kautta. Academic Work investoi sinuun maksamalla koulutuksesi ja kun aloitat työskentelyn Academic Workin kautta asiakasyrityksessä, asiakasyritys (joka koulutuksen hedelmistä eli osaamisestasi pääsee nauttimaan) maksaa investoinnin takaisin maksaessaan Academic Workille tekemästäsi työstä. Koulutuskustannusta ei siis vähennetä palkastasi. Academic Workin kautta työskenteleminen on etenkin uuden uran alussa olevalle työntekijälle turvallinen vaihtoehto: pääset heti kiinni töihin ja jos työt asiakasyrityksessä sattuisivat sinusta riippumattomista syistä loppumaan, Academic Work etsisi sinulle uuden toimeksiannon.

Itse intensiivikoulutus kestää 12 viikkoa, mutta sitä edeltää noin 4 viikon itsenäinen esiopintojakso, jonka tavoitteena on luoda kaikille koulutettaville samat pohjatiedot, jonka päälle osaaminen kurssin aikana rakennetaan. Suosittelemme mahdollisuuksien mukaan irtautumaan mahdollisesta edellisestä työpaikasta jo esiopintojakson alussa.

question

Vielä jotakin kysyttävää?

Kokemuksia AW Academysta

Lue, mitä alumnimme meistä sanovat

"AW Academyn data-analytiikkakoulutus oli todella hyvä, se mahdollisti minun ja monen muun pääsemisen uudelle uralle. Sen mukaan, mitä olen kuullut kurssikavereilta, niin kellään ei ole ollut vaikeuksia sopeutumisessa tai työnteon kanssa. Tästä sai niin hyvin sekä tietotaitoa että konkreettisia mahdollisuuksia."

Janne Volotinen

AW Academyn alumni, Data-analytiikkakoulutus 2019

"Kaverini olivat käyneet AW Academyn koulutuksen, ja se kuulosti niin huikealta, että minunkin oli pakko yrittää päästä mukaan. Koulutuksen aikana jouduin hyväksymään sen, että osa opetetuista asioista oli minulle todella haastavia. Luotin kuitenkin siihen, että palaset loksahtavat paikoilleen – ja näin myös kävi."

Farah Kadanati

AW Academyn alumni, järjestelmäasiantuntija, ServiceNow-koulutus 2019

Opiskeleminen oli äärimmäisen intensiivistä, hermoja raastavaa, mutta samalla mahtavaa ja perhosia oli vatsassa koko ajan. Intensiivisyydestä painotettiin useaan otteeseen haastattelujen sekä esiopintojen aikana, joten sitä osasi odottaa. Koulutuksen myötä – sen lisäksi, että sain uusia upeita ystäviä – saavutin pitkäaikaisen unelmani päästä kosketuksiin IT-maailmaan.

Anne-Maria Kaukonen

AW Academyn alumni, Microsoft Dynamics D365 -koulutus 2020